Monday, January 24, 2011

projek mengkait

tetiba terasa cam makcik2 plak mengkait2 gini muahahhahhahahah

hari tew bekas dah kosong ...terus cargas cari benang penuh kan balik ekekke

bahagia je dapat bekas cam nih ....adeh dah jadi kelas makcik2 dah aku neh

project nom 1 - current project ...hahhah tetiba kan nak wat blanket baby kaler fink apa kes

project nom 2- suka sangat kaler hijo nih ...multicolor ...ntah bila la nak siap nih kan ...1 hari 2 line je buat

project nom 3 - nih pun sambungan jugaks ...memula kaler plain then sambung ngan benang multicolor

yg pattern nih la ai duk blaja ngan mama ..tang nih cepat je absorb yer cik moon ...see suweet kan kaler nya

project nom 4 - nih la maha memakan benang akakkak nih project terbengkalai ...pemaju dia malas nak siap kan akakkaka

bunga nih pun baru pandai sebenarnya ...akakkakak . Last last pas dah siap jadi bahan mainan cik yaya ...pastuh demand laks tew nak kaler nih kaler tew ..

suka sangat benang campo2 nih tapi yg sakit hati nya bila pegi kedai tew warna yg ai nak habis sudah kecewa nya ....tak pa la kasik habih ini dulu ....jgn tamak ya mooon ......

hari tew moon kait topi yaya pakai benang yg besar nih la....1 roll 1 topi size kepala yaya

Apa kes kan tetiba terajin nak kait2 bagai neh ...acctually moon baru je mintak mama baiki alas meja yg arwah mak kait dolu2 ...mak ai rajin tau habih semer meja2 pastuh kusyen2 semer ada alas n semer dia kait sendiri ....and ai ada simpan 1 je ....yg lain tak tahu la dah ke mana ...so tetiba tersentimental la kan ..so kalau ai buat nih harap2 anak anak ke sampai cucu la ley simpan ....wah gitew back to da future sampai ke anak cucu pikir nya ...alaaaaaaa biasa la emo emo kan

nak tgk tak kupiah pak sutan yg ai kaitkan ....hahhaha so klaka ala bob marley dah . Walaupun sutan punya la kata dah lawa dah cantek ...ai know la sutan tak beberapa elok yg tew ...nanti mummy wat kan yg lain ek

malu nih nak tunjuk sebab klaka dow

dah cam rupa raga dah
tak pa la atleast ai dah teraiiii nanti ley perbaiki lagi ....walaupun kupiah teramat la murah tp pak sutan nak gaks bini dia buat kan satu ...

12 comments:

fazilzura said...

wahh , hobi terbaru ye..
zr pun dok sakan menjait keychain

Mimie Ishak said...

waaaaahhhhh sgt seni...sgt cute...sgt cantik...sangat pandai buat....tp nak SANGAT satu...boleh order ker.....?

Miss Moon said...

mimie nko wat malu moon je ...hasil sangat tak kemas ...malu je nak jual

Ain Khadeja said...

ciknie,wak lah topi utk khadeja n baby jugak...cantik sangat.mama cakap aciknie nurun arwah tengku norlia...sal mama dok reti menjahit.

Lenny said...

mooonnn... mau jugaaaaaaaaaaaaaaaa!!! nanti i tunjuk gambo aish pakai kopiah.. tapi beli nyer lah.. ahhahahaha...

dorin said...

Kak moon, share la link u tube tu.. nak jugak belaja..dah lama ni tringin nak kait.tak tau la ade bakat ke tak..hahaha

Miss Moon said...

Dorin , ai tgk semer u tube akakkaka but kalau utk beginner ley la tgk nih

http://www.youtube.com/watch?v=RWFUOay8ajk

moon pun nak terai jugak yg nih

c H i N t A said...

kak moon,,,cemana kak moon blaja mengait ye? centik2 la..mane nak blaja

Miss Moon said...

chinta , kak moon blajar dr u tube


yg hijo campo2 tew mak mertua ajarkan

Miss Moon said...

http://miera301.blogspot.com/2011/01/kalau-tingin-nak-blaja-mengkait.html

ieyzaGwiyeoun said...

kak benang2 tu akak beli kat ne? cantik la... ce cite kit..:)

ieyzaGwiyeoun said...

akak beli benang tu kat mne? kat alam megah ke? cantik..ade 2 kaler ag..