Friday, July 01, 2011

Update Norma

got this from a dear friend thanks dear ...cantek sangat
you may share this in your blog . Many many thanks

From my dear friend Ila n Poek ( copy paste from her wall)

JUALAN AMAL FOR Talib and Family - rasa nya ramai dah tau yang adik ipar moon (Norma) sekarang sedang sakit dan memerlukan bantuan . 1 would like to sponsor 10 choc moist cake with a min design, those interested utk turut sama membantu moon, can purchase the cake from us at a price of RM50.00 each. ALL money from the 10 cakes will go to TABUNG NORMA. let me know if any of you out there intersted marsilas@yahoo.com - Please visit Rizq cake
(4 pm, Saturday 2nd July - 10 cakes sold out)


Charity Sales by I Know You Love Scarf Too
Portion of the sales made , will be donated to Norma


Summary:
Brain Cancer stage 4

5 kali operation




Hari nih hari terakhir Norma buat Radiotheraphy di Unit Onkologi HKL ..kali nih hanya 3 X session je but a very high dose punya ...

Dulu 1st session pihak Onkologi buat 10X but dose sket2 sebab Norma sangat lemah kan so dia org tkt Norma tak ley terima ...but after 10X tumor yg cancer tew tak mengecil pun tp makin besar sket adala .

Talib dah ckp ngan Doc Chan yg jaga Norma . Doc tu pun pelik sebab canser Norma nih sangat aggresif n dia org pun tak pernah jumpa kes cam nih plus keadaan Norma sangat sangat lemah . Lagi la Talib susah hati bila dengar doc ckp cam tew

According to the Doc nama cancer Norma nih Medulloblastoma . Biasanya cancer nih tak seagresif nih plus keadaan Norma sangat la lemah ibarat kan canser tew dah melumpuhkan n melemah kan semua anggota Norma .

"Medulloblastoma is a highly malignant primary brain tumor that originates in the cerebellum or posterior fossa."
Dah lama sangat Norma tak bangun

Dah lama sangat tak dengar suara lembut n manja Norma

Rindu sangat Norm.................. ( paused ) sori ai tetiba sebak

-
-
-
:(

:(


Insysaallah mebi hari nih boleh balik umah tak pun besok .

Besok Moon akan ke sana . Kalau Numa masih di HKL moon ke HKL kalau dah balik Moon akan ke Balakong.
Apa apa i akan apdate u

Since skrg Numa dah habis treatment kat HKL ...doc pun dah surrender now kami akan usahakan rawatan lain ..ikhtiar cara lain ...harap usaha kami nih di permudahkan dan di rahmati Allah .

Sabar yer Lib ...kami semer akan bantu Lib . Bila Talib call...ai try my best utk advice kan dia . Hari tew Sutan bgtau Talib ..

" Hang mai la tido umah abg mlm nih ..boley kiter sembang sembang " sutan tahu adik dia sangat tgh susah hati

Malam tew Talib dtg ...sempat la Moon masakkan utk dia, dapat la dia makan ngan Sutan . Sian budak tew cam na la makan minum dia . Hari tew mama ada ..ley la tgk kan Talib . Ni mama terpaksa balik Taiping ada urusan ...so Mama bawak Rafiq balik sekali . Moon suh Mama tinggalkan Rafiq sebab siang bibik ley tgk kan Rafiq ..malam moon bawak Rafiq tido ngan Moon . Tapi Mama kata tak pa la dia lagi senang hati tgk Rafiq dpn mata dia

Kesian + sedih sangat tgk Talib . I know deep inside his heart dia susah hati memikirkan apa yg akan berlaku ...begitu banyak what if this n what if that ...hari tew dia ada ckp kat Moon n Sutan . Abg kalau la apa apa berlaku kat Norma cam na Lib ngan Rafiq . Boley ke Lib jaga Rafiq ....dangggg aku nanges time tew jugak ...kowang ada jawapan yg bagus nak bg dia ...koz i dont ...yeay know i can ask him to bersabar but ive said it so many times ...but seseorang tew tak patut berputus asa kan

Semua sakit ada ubat nya kecuali mati ...insyaallah

Selepas nih setiap kali mau berubat kat mana mana ....Norma kena naik ambulan since dia tak ley duk lama and kami pun dah servey bayaran ambulan ...tew semer benda yg Talib kena pikir kan .

Kami akan proceed ngan B17 injection that cost sangat tinggi . Yup its mmg mahal but jika ia mampu menyelamatkan Norma apa salahnya ...apa la ia berbanding ngan nyawa insan . FYI B17 adalah sari biji aprikot . Keadaan Norma sekarang biji aprikot dah tak beri kesan so hanya injection je boley ngan stage dia skrg .

Kami jugak akan ke Pusat Rawatan Al-Hidayah . Ustadz tew kata tak pa dtg je andai kata dia perlu rawat Norma dalam ambulan dia akan buat ..tak der masalah . But he still need to see Norma . So kami akan arrange ambulan utk ke sana . Appointment bulan 6 hr tew tak dpt pegi sebab Norma masih di hosp

Kami still proceed ngan TF Advanved Plus and ada hamba Allah beri Monavie utkNorma

Kami jugaks tgh ikhtiar berubat ngan few rawatan alternatif . Nih ada hamba Allah yg kenal kan sebab dia sembuh ngan bantuan dia org ...insyaallah . Yeay this may sound feliks but tew semer ngan kuasa Allah kan.... . lagi pun ini pun semua kuasa Allah kalau Norma nak sembuh ke apa . Kita bukan rugi apa pun kan .

Lepas nih insyaallah kami akan pergi ke tempat2 yg kowang kenal kan ...insyaallah . Ada yg bagitau org yg ley sembuhkan pakai duit siling , transfer ke pokok , perubatan cina and many many more tak dapat ai nak list kan satu satu sebab dalam keadaan nih bagitau la apa apa pun kami mmg tgh desperate n mmg akan pergi ...its juat a metter in susunkan aje . Thanks to all for all ur support n banyak share apa yg kowang tahu . Kami sekeluarga amat amat la menghargainya .

So ive talk to few friends and moon berat ati sangat nak bgtau nih but moga usaha Moon yg kecik nih dapat membantu Talib . Talib tak tahu pasal nih n dia kalau boley tak mo bgtau org . Its ok Lib ...akak cuma nak bantu Lib sebab Moon tahu ada insan insan yg mmg nak membantu n menghulurkan bantuan pada Norma its just that they dont know how .

I know Norma hanya la adik ipar ai but ai anggap dia more than that . She is part of the family and ai anggap dia mcm adik sendiri dunia dan akhirat.

Moga usaha kiter yg kecik nih dapat membantu .

cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif






Saya terlebih dahulu memohon maaf pada keluarga Norma sebab tak mendapat kelulusan dr mereka but ketahui la this is the least that i can do to help . Ive discuss this with Talib before n dia kata dia malu n dia tak mo org ingat dia menagih simpati ...No Lib ...Lib tak buat apa pun ...akak cuma nak bantu Lib . Moon suh dia buat acc ut Rafiq tp asek tak sempat je Talib nih ...so acc Norma pun will do .

please note this dia org tak pernah sekali pun suruh ai buat nih ....sila jgn salah paham ..ini hanya la sumbangan ikhlas dr kowang tew ye .

Thanks to Fillanie for your support . Thanks dear sebab support aku

And Mr Ben Ashaari blogger terkenal satu malaya for his entry

And Kami Blogger Utagha

And to Mrs K for sharing this

And Lady Rara for sharing this

And Kak Ai for sharing this

And Gadis Kampung Separa Bandar for sharing this

And Ain Azahar for sharing this

And Trigy

And lovetasya

And Puan AGS

And Angah / Elyies

And Cik Puan Nurul

And Ayu

And Safiyyah Osman


and banyakkk lagi maaf kalau saya tak dpt track ...thanks kowang sebab the list grew bigger n bigger more than my expectation . Thanks to all bloggers out there . Many yg share kat FB and Tweet n banyak sangat ..thanks kowang



Any bloggers yg nak share kan kisah nih dlm blog kowang pun tak pa ..saya dahulukan ngan jutaan terima kasih .


Moga sumbangan kiter ini dirahmati Allah n di suburkan rezeki kita . Amin

206 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 206 of 206
Anonymous said...

salam..pg td saye tgk mhi n pengacare 2 suggest tgk blog kak moon ni..talib memg "seth" di alam nyata ni bkn semata2 dlm drama..semoga talib tabah n sabar dlm menjage isteri tercinta..talib n norma u r so sweet 2 be together..semoga norma kembali normal n sihat..aminnnn..

*Wanie Shah*

MutiaraHijab said...

norma,semoga anda sembuh.ada keajaiban yg Allah akn jnji kn..Baby Rafiq,aunty sedih bila tgk Rafiq.kamu cinta mama&papa.doa aunty,moga Rafiq jd anak yg soleh..amin

Hamba Allah said...

Satu.. lagi jangan campur aduk perubatan tradisional yang memakai segala ayat... bukan apa takut lagi ditambahnya.. susah lagi kena tipu.. silap haribulan di letakkan apalagi.. sekarang nih duit.. semata mata..
ingat YAKIN PADA ALLAH berdoalah terus kepada ALLAH.

Anonymous said...

cuma sekadar bagi cadangan...cubalah rawatan alternatif...

lau norma orng pontian..mesti keluarga dia tahu rwatan alternatif di machap..cubalah di situ mane tahu dgn izin Allah norma kembali sihat..insyaAllah..

Cik Audra said...

salam, sy bru je bace entri part ni sjk dr ofis td..sgt mnyentuh hati saya, saya doakn semoga sist norma kembali sihat seperti sediakala, moga kalian tabah hadapi dugaan allah..amin

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

«Oldest ‹Older   201 – 206 of 206   Newer› Newest»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...