Thursday, October 27, 2011

Berita yg di nanti nantikan

Hai Auntie2 n Uncle2 semer ....windu Rafiq tak ? Ni adalah gamba terbaru Rafiq ...papa amik last week utk di MMS pada Mummy Moon . Tgk Rafiq siap senyum besar2 nak bagi semer org nampak gigi Rafiq kat bawah tew ....nampak tak .....hikssssssss Rafiq nampak cam soljar sikit sebab ari tew Nani n Bapak botak kan kepala Rafiq sebab Rafiq pun sama cam abg Isk kuat berpeluh ....habis basah kepala ....so Nani botakkan kasik nampak macho sket .

Rafiq dah pandai berdiri dah ...n lasak hahhahah . Papa kata Rafiq kena makan streapsil sebab kuat jerit ....Rafiq bukan apa ....Rafiq suka sangat sebab Papa bawak Mama jumpa Rafiq .

Mama di discharge dr HUKM terus papa bawa ke Taiping selama 2 minggu ...papa pun cuti sebab nak spend time ngan Mama n Rafiq . ...Ahad nih Papa dah nak bawak balik Mama ke Balakong balik dah .

Mama Rafiq sangat kuat sebab Mama bertarung ngan kuatnya .....dia mampu gerakkan banyak anggota badan dia . Siap ley gelak n senyum ....Mama suka sangat tgk Rafiq usik Papa ...ada hari tew mama ketawa tgk Rafiq ...walaupun dia ketawa pelan pelan je tapi Rafiq suka sebab Rafiq mampu gembira kan Mama ....plus Rafiq misti la nak tunjukkan kehebatan Rafiq pada mama . Penat Rafiq praktis tau ....acara akrobatik n tertonggang tonggeng semer just to nampak cute depan Mama .

Rafiq gembira sangat sebab Mama mampu melihat Rafiq membesar . Walaupun Mama tak dapat jaga Rafiq tp Rafiq tak kisah sebab Rafiq sayang Mama dan Rafiq nak Mama sembuh sepenuhnya agar Rafiq dapat rasa kasih sayang mama dan rasa hangat pelukan Mama . Rafiq nak jugak merasa kasih sayang Mama dan Papa . ...nak Mama lihat Rafiq membesar depan Mama ...

Rafiq janji akan jadi anak yg baik ...Rafiq tahu Mama dah banyak menderita n sakit . Rafiq bangga sebab mempunyai Papa yg sangat penyayang yg jaga Mama dengan baik . Mama jgn risau pasal Rafiq ya ....Mama ingat la selalu kat Rafiq ya ..

Rafiq sayang Mama ..


Cute tak ...akakkakakakka kalau Rafiq tew pandai tulis belog misti dia akan tulis cam tew kan hahhahahahahha ...........so dengan ini ai nak share kan ngan kowang semer yang sentiasa support n mendoakan kesihatan Norma ...

Result Ct Scan dah kuar ....................

and its a very good news ....the cancerous tumor mengecil ....syukur Alhamdulillah ........

Before its 6.8 cm and now its 4.9 cm X 5.1 cm

Kami akan terus kan usaha ....tanpa berputus berharap agar dia sembuh ....walaupun ini adalah good sign but perjalanan tew masih jauh ..kita tak boley bergembira lagi sekarang coz its still there and Norma pun lom pulih sepenuhnya .

- Dia masih belum boleh menelan dengan bagus and still pakai feeding tube
- Kepala nya masih goyang2
- Dia masih belum boleh bersuara ..kalau kuar suara pun sangat perlahan
- Dia masih perlu pakai lampin
- Dia masih perlu makan ubat ubat n menjalani rawatan

but last 2 week , dia datang bulan buat kali pertama nya selepas melahirkan Rafiq Januari lalu ...syukur sangat2 ..

Norma ....anda mmg seorang wanita yang sangat kuat ....siapa sangka kami akan akan mendengar khabar yg sangat baik seperti ini .....brain cancer stage 4 , 5 operation , 15 times Radioterapi and doc kata no chance to survive ...but semua itu kuasa Allah dan dia masih ada bersama kita sampai sekarang n walaupun perlahan but berkat kesabaran n usaha n doa semua org kita dapat nampak hasil nya

Dengan ini im willing to share semua rawatan n ubat2 yg Norma makan ...i really wanna share with all of u sebab it works for Norma and i hope it will do wonders utk insan2 yg anda sayangi yg menderita sakit cancer ...

Please email to mo and i will send to u semer ikhtiar yg ada ...yg Moon pun dapat dr orang ramai ...

Norma mendapatkan rawatan :
1) Rawatan Islam , Pusat Rawatan Alhidayah Gombak
2 ) B17 Injection
3) Transfer Factor Advanced Plus from 4Life
4 ) Monavie
5 ) Air Zam Zam

and ada few more ......

summary :
detect tumor di otak pada Mac 2011
Operate pada Mac 2011
Discharge dr HKL June 2011

35 comments:

aFiFaH aBdUlLaH said...

alhamdulillah.... syukur sgt2... (mcm biasa, baca jer entry blog moon, air mate x kuar x sah ) hehe

LYAfrina said...

alhamdulillah.. baca ni..rsa nk ngis.. sgt bkesan kat hati ni.. rafiq pon dh besar.. ye la sy iuti pkembagan ni dr rafiq kecik lagi.. tup2.. dh besar dah dia skarang..comel..n nmpak sgt tabah n kuat demi mama dia..

semua itu keajaiban dr allah swt... tiada apa y blh mgubah ktentuan allah.. walaupun mnurut saintifik dh xde harapan.. tp dgn kuasa allah.. keajaiban berlaku.. n now..normal makin mnunjukkan pkmbangan +ve.. insyallah... semuanya akn kmbali sprti biasa..walaupon.. mmerlukan masa.

Cik Puan Nurul said...

syukur lah jika semakin membaik..tomelnya rafiq makin lain dah muka dia..
nnt dah besar jd anak yg baik boleh jaga mama yeak..

sakina said...

alhamdulillah...Allah mdengar rintihan dan doa2 yg dititipkan utk norma sekeluarga...

(o_0) said...

Alhamdulillah.
"sesungguhnya disebalik kesusahan ada kesenangan"

Allah dah sebut dalam Al quran.

Eye_nee said...

Selagi Allah tidak mengambil Nyawa selagi itu masih ada harapan utk terus berusaha... kekuasaan Allah tiada siapa tahu...Tahniah buat anda sekeluarga yg tidak pernah kenal putus asa mencari penawar utk Norma..dan semua tanda beransur pulih ini adalah kekuatan Norma sendiri sebenarnya..Norma u r a real Fighter...

Ibu Lala said...

Alhamdulillah. Mudah mudahan mama Rafiq terus sembuh. Amen..

nieda said...

alhamdulillah...happy sgt2 dengar berita ini. Semoga norma terus sihat hendaknya. AMin..

Basirah said...

tak ada kata2 lain...kecuali pujian kpd ALlah swt...air mata jurai2 baca post ni...

Ammyzyliyana said...

Mmg ditunggu2 real fact de result CT Scan.. Legaaaa...

Hehehe.. Itu Soljar mcm muka Abg Isk lah..

Ibu Lala said...

Rafiq ni sangat comel. geram auntie tengok. Tapi auntie tak tahu Rafiq tinggal dengan sape skrg? Taiping kat mana ye sbb auntie pun org taiping. Nanti kalau auntie balik kampung auntie lawat Rafie ye. Rafiq kena kuat. bagi semangat kat mama dan papa supaya mama cepat sembuh.

mummy_ayu said...

alhamdulillah..moga2 Norma terus sihat dan sihat..amin
Wah..rafiq dah makin besar..

Sue said...

Alhamdulillah... Setiap penyakit itu ada ubatnya kecuali mati. Teruskan usaha tanpa jemu. Doa kami untuk Norma, semoga dipanjangkan umur dan kembali sihat seperti dulu. Amin.

Deqna said...

Alhamdulillah.. Saya sentiasa doakan yg terbaik buat Norma...

Rafiq makin besar.. dialah kekuatan buat mama dia...

A.I said...

Alhamdullilah...sronok dengar =)

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!! Moga Norm lebih kuat melawannya.. Amin!! ;)

Cik Eka said...

alhamdulilah..seronok dgr..semoga kak norma lebih kuat!!

lebih sihat dan sembuh..amin

Nia Ridzwan said...

wah rafiq dah besar~

Alhamdulillah dengar perkembangan kak norm. semoga terus sihat ;)

Anonymous said...

Alhamdulillah...

meremang roma saya membaca.. Begitu besar kuasa Allah.. Sangat terharu dengan berita baik ni

i'am mama said...

alhamdullilah..

Shima said...

alhamdulillaah very happy for ur family :)

Amni said...

alhamdulillah.. moga lepas ni kak norma terus sembuh.. amin..

gadisworld said...

alhamdulilah..
saya sentiasa menantikan perkembangannya..semoga ALLAH S.W.T memberikan kekuatan kepadanya..aminn

potpetmama said...

Pn Moon. ema a silent reader of ur blog dan selalu bace ur entries about Pn Norma..alhamdulillah dgn perkembangan positif yang ditunjukkan..cube juga bagi Pn Norma makan buah durian belanda atau blend dan minum air buah tersebut sehari dua kali...buah tersebut dikatakan mampu membunuh sel-sel barah; wallahualam..semua tas izinNya

Anonymous said...

kak moon da la,a xupdate gamba terbaru norma

Ira said...

alhamdulillah..syukur norma makin sembuh..harap sembuh terus dan dpt jalani kehidupan mcm org lain.. kesian rafiq.. sy doakan rafiq dpt rasai hidup sama2 dgn papa n mama.. :)

Puan Min Cantek (PMC) said...

tembamnye dia.....
semoga rafiq menjadi insan yang setabah ibunya ya....

AdanyaKauUntukku said...

ila pernah baca...
monavie macam tak berapa bagos ....
mak mertua ila amik ari tu
tapi dah stop
ada side effect
but semua ubat ada side effect kan...

terpulang lah..kite usaha.....

MOGA CEPAT SEMBUH NORMA

n o h a F i z a said...

ya Allah besar nya kekuasaanMu.
setiap yang berusaha pasti nampak hasilnya. insyaAllah one day nurma pasti pulih. yang penting usaha perlu diteruskan. setiap hari pasti saya akan bw ke blog moon sebab nak bc update pasal nurma.

waann said...

salam...saya rasa norma patut cuba jus monavie..bnyk penyakit sembuh and yg ade cancer, recover jugak..base on my father experience sendiri..thanks..

nanakimie said...

syukur alhamdulillah....semoga sis norma bertambah kuat dan kuat lawan penyakit tu.......t leh sama2 besarkan rafiq...:)

MayaMirra said...

kak moon, mmg hari tu nak email kak moon nk tnye ape result scan norma, now kak moon dh post berita yg positif..syukur sgt2..semoga hari2 mendatang lebih byk khabar positif dr norma..Alhamdulillah..and Rafiq..be a good boy ye sayang..

tNie si keCiK said...

Alhamdulillah..sy silent reader..hehe..suke bce blog moon..sbb sedey ngan story norma n kagum ngan husband norma..Allah maha berkuasa..InsyaAllah dengan doa dan kesabaran norma akan sembuh sepenuhnye.
p/s: Rafiq comell giler..sejibik mak die..ahakss..

Hana Hassan said...

sebak sgt tengok gambar Norma dgn baby..mohon izin akak share kisah norma dgn kwn2..

kehidupan si mata bulat said...

saya sgat teruja dengan cerita akk nie...
bersyukur kerana tuhan berikan peluang kedua
bersyukur mempunyai laki g setia dan sgup mnjaga...
mnyayat hati saya...
x sabar nak tgu cerita baru dari akk tntang kak norma nie...
saya doakan dia akan kuat hadapi semua nie,
da tuhan kembalikan sihatnya.
supaya keluarga yang lain juga dapat tersenyu,..