Wednesday, October 26, 2011

we got married

ha mmg demam cerita korea betul tapi bukan drama bersiri ke apa tapi ala ala reality show ...pasal dia amik mana mana artis ...sorang lelaki n sorang pompuan dia org kawen kan olok2 tapi hidup cam laki bini la ( without tido sama sama laaaaaaaaaa) so dia org kuar sama sama ...masak sama sama ...buat kije umah sama sama ..pendek kata semer sama sama lah ....

So ai tersangkut kat pasangan neh dulu ...Yonghwa ( CN Blue ) n Seohyun ( SNSD ) semer nya gara gara Pak Sutan la nih ,...yg beria ia suh tgk ....Mummy try la tgk nih best ...mummy misti suka wahhhh cam tahu tahu je apa bini dia suka tgk kan ....so memula tew cam ok la episod 1 n 2 tew ....skalik dah masuk episod 3 wahhhhhhhhhhhhhhh ai plak yg syiok sendiri sengeh2 sorang sorang terus cam mengimbau kisah cinta dolu dolu auuuwwwwwwwwww
mmg sweet sangat sebab dedua malu malu n yg lelaki nih sangat la gentleman n sangat suka mengusik ...apa yg dia org buat mmg sangat suweet pas tgk tew cam berbunga je hati ini ....wah melebih plak kannnnnnnnnnnnn hahhaha
si pompuan nih dia kaitkan scarf utk mamat nih . Tapi malangnya masa kat Jepun scarf Yonghwa nih ilang ....so masa balik Korea bini dia tanya la mana scarf tew dia pun cam berat ati nak kata scarf tew ilang ....bini dia sedey sangat so sebagai hukuman si somi nih kena kaitkan satu ...

So korang rasa balak kowang ke laki kowang sanggup ke nak kait hahahhahah ....so lepas 3 minggu dia org jumpa balik n Yonghwa nih kasik la yg dia kait tew kat bini dia hahahha suweet sangattttttttttt ...im touched ...tetibaaaaaaaaaaaa
memula dia kata dia beli kat Jepun ...so pompuan nih cam caya la kan ...skalik dia tunjukkan jurnal yg dia buat siap ada bukti bergamba cam na dia kait n belajar khas utk adiahkan kat bini dia .............auwwwwwwwwww im meltingggggggggggg

Siap ada episod mana dia org amik gamba kawen ....alahai best nya tgk ...


Episod terakhir sedey sangat ....yer la dah setahun kan skalik rancangan utk dia org habis ....so sedeyyyyyyyy laaaaaa...saat saat nak ucap kan kata kata perpisahan hahhaha

So kalau kowang nak tgk ley la ke sini kat sini ada semer episod dia org

Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5

and many more ....sila layan ek ada total 51 episode


Skrg Moon tgh tgk pasangan Khuntoria ...Nickun 2pm n Victoria F(x) ...dia org nih ala pasangan yg cute2 manja manja gitew ......


nanti dah habis tgk ai kasik review kay

11 comments:

laskar pelangi said...

macam best jerk..nak try tgk gak la..=)

ummi_khalish said...

assalamualaikum...dil pun suka rancangan ni..dan suka pasangan ni..memang dah lama tengok...suka sangat..heheheheh

Anonymous said...

moon, kt channel mane tgk rancangan ni?

3LiN4 said...

assalammualaikum...

kak moon.. nk tgk kat mn cite korea ni? heheheheh

Miss Moon said...

klik kat link kak moon kasik tew .

http://www.wonderfulgeneration.net/2010/10/seohyun-and-yonghwa-we-got-married.html

kiter ley tgk kat dailymotion . Dailymotion tew kindda youtube jugaks ....so a bit slow to load ...but just tekan play then pause wait untill dia load habis ...baru best tgk ...hiksssssssss

Puan Min Cantek (PMC) said...

aku pun giler tgk ceta korea gak
selalu tgk kat channel 393 One HD
ada satu cerita ni mmg best sgt, tajuknya New Tales of Gisaeng....cerita yang sedih n banyak mesej yg disampaikannya....cerita pengorbanan seorang anak bernama Dan Sa-Ran, yg ditinggalkan oleh ibunya didepan pintu rumah ayahnya ttp ayahnya tidak menyedari bahawa itu anaknya lantas diserahkan kepada pembantu rumah...bermula kehidupan Dan Sa-Ran dengan ayah angkat n mak tirinya....
ceritanya mmg best sgt sbb pengarahnya yang sama yg mengarah cerita Secret Garden
boleh jugak tgk kat sini kalu nak
http://www.dramacrazy.net/korean-drama/new-tales-of-gisaeng/
SELAMAT MENONTON

ana apez said...

try tengok Running Man, X-men, Monday Couple.. best juga... ana pon layan citer2 ni. bessttttt!!!

mimieydanish said...

moon..kita mimieydanish(frm ur fb)huhu..kita tgk kt dailymotion tu..huhhu br 38a..best giler..x sggup rsnya nk tgk last episode..sekang pn kita rs cm nk nangis..mmg sgt2 la touchingggggggggggggggg...kita rsa mcm tnk tgk drg berpisah...sgt2 serasi..moon rs cmtu tk?..hhahaa..

Anonymous said...

sy lama dh tgok cite ni sbb peminat cnblue...=P menangis jugakla tgok diorg berpisah...(T_T)skrg, bleh la tngok couple baru Leeteuk (super Junior) n bora..*fangurl suju jgak*
-indah-

munie87 said...

Hi kak moon,

Suke jgk Yongseo couple ni ek??? hehhee... ktorg ade group fan tuk diorg lg... Diorg mmg seyes cute n comel!!!

Sy mula nk blaja cmne nk kait lps tgk episode Seohyun kait scarf tuk Yonghwa...

Other than that link, blh jgk tgk kat sini, http://gogumaepisodes.blogspot.com/p/goguma-episodes.html

dear yayah said...

yongseo couple is just lovely.. i shipped them.. ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...