Tuesday, March 17, 2009

After 1 year

After nearly 1 year ..betapa mummy tak sedar yang sudah setahun mummy lahirkan Yaya . Cam cepat sangat masa berlalu . Rasa cam baru 2 3 bln lepas je bersalin ..This baby is not so baby dah . Mummy doakan agar adik menjadi anak yang solehah , anak yang dengar kata dan mummy doakan yang baik baik buat anak mummy berdua . Baik untuk Yaya n baik utk Iskandar

I always thought that my lives will be upside down ...since i have to take care 2 org anak ..plus as a working mum ...plus with partime job in weekends ...but after 1 year ...moon tak rasa susah pun . Some advice me to get a maid . But moon rasa cam moon tak perlukan lagi ..mebi in da future but not now . Yup sometime mmg tunggang langgang but most of the time everything run smoothly ...

After a long day at the office , balik umah nak kena angkat kain nak kena kemas nak kena masak then nak kena mandikan anak anak then nak mengemas dapur and the list go on and on ...kije umah mana nak habih kan . Ada je yang nak kena buat ...tapi bila tgk je muker Isk n Yaya n not to forget cinta hati saya en sutan ...ada satu perasaan yg susah nak di gambar kan ...i feel so heppi ..rasa cam puas hati sangat ...im glad that i manage to do it with my kudrat ...

alhamdulillah tuhan berikan saya kesihatan berikan saya kekuatan berikan saya ketabahan utk menempuhi segalanya ...alhamdulillah . im truely thankfull for everything . Siapa sangka dah banyak achievemt yg kita org dapat . Mebi bagi org lain apa la sangat but for us ..itew la percapaian yg terbaik . Even thought the road a bit bumpy sometimes but we manage to get thru . Im not a superwomen ..im just a mother n a wife . My family is my streanght.

Nanti kalau ada masa moon cerita serba sedikit about my passed...i know some people said ..apa guna menoleh ke belakang , but for me ..adakala nya kiter perlu menoleh kerana kiter akan berasa lagi bersyukur ...kerana apa yg kiter ada hari ini moga moga lebih baik dari semalam dan semalam dan semalam ...

moon bukan dari org senang ..ya allah kalau di ingat kan balik ..moon pun tak sangka i will be that strong ...nanti la kalau ada masa moon ceritakan .


7 comments:

lieya_latif said...

tu la...ramai jugak yg lieya tgk bile anak dah masuk 2 amik maid...maybe faktor bayar tuk taska n maid dah lebih kurang...tu yg ramai amik maid, leh wat keje umah sekali....lieya plak mmg taknak amik maid sebab i malu kalo ade org lain kat umah i hi hihihi (gediks sungguh reason aku ni kan moon) ahaks!!

Miss Moon said...

Tak gediks la lieya sebab aku pun mempunyai sebab yg sama cam nko hikssssss...laki aku lagi la tak mo . Dia kata tak best nanti rasa tak selesa .

tapi pasal faktor bayaran tew pun ada sebab . Nanti kalau anak dah 3 aku amik la kalau tak bayar nerseri lagi mahal dari bayar maid .

yantz-yeem said...

mmm mmg kalo pikir ada maid nie menyenangkan keja kita...tapi kekedang membuatkan kita malas hahahaha...kang berlagak jadik mem plaks...lg satu kalo ada maid kang kita kena pikir plaks hal dia...adoi hal kita pon x terpikir nak pikir plaks problem maid...kang sakit jiwo..kalo maid jenis baik xpe....mmm nmpk gaya kita mmg x akn pakai maid la..nak humban kat mana maid tu kalo ada? hahahahaha

happy2gether said...

Moon, cpt jek masa berlalu kan...mai mmg salute kat Moon lah sbb Moon boleh handle anak2 n umah semua...cantik sungguh umah baru Moon, spacious...menepati sungguh taste mai bab kitchen cabinet n furniture kaler gelap2 nih...

Emm pasal Maid kalo dah biasa xder ok, mcm Mai dulu amik sbb both of us kelas mlm, syasya kecik lgk, kesian nak antar amik tgh mlm...then ditakdirkan dpt maid baik cam bibik, 3thn dah keje ngan kami,susah nak dpt maid yg baik nih,skrg ni mmg tgh risau harap2 replacement tu nanti bole jaga anak2 mai ngan baik gak...syasya dah biasa dok umah, ingat penah antar umah org melalak jek keje dia...

Moon nanti buat housewarming yer...heheh

Miss Moon said...

Mai , mai ngan zaimi mmg bertuah sebab dpt maid yang baik giler cam bibik ...kalau moon la dapat bibik cam tew misti sayang nak lepas kan ...punya la bibik tew baik ...dia nak balik indon moon plak yg rasa sedey ...hahhahahahah . Harap pasnih mai akan dapat bibik sebaik bibik skrg ....

nanti bila moon wat housewarming moon akan jemput semua ok .....

Azie N Arif said...

moon,
betul kata ko cepat btul masa berlalu. Aku rasa baru je aku lawat ko kt kajang masa ko pantang. Aku rasa masa tu pertama kali aku tgk yaya. Sampai ke hari ni aku belum jumpa dia lg. Dah setahun dah yaya pun. Tp sumenye salah aku. sbb aku ni susah bebenor nak bersosial skang. Nak spend masa dgn kengkwn. Rindu btul waktu kita dulu2 masa kita anak dara. Takde pk masalah. Tp bile dah start kawen everything dah berubah. donno why? org lain kawen ok je. Aku ni je yg pelik. Really wish to have a normal life.

...$weE+ 666... said...

moon, suker sgt baca entry nih. i know ur a good mother, wife and fren, dear... *hugs* somehow i felt u, walaupun blom ada anak 2. tapi teringin tu ada. huhuhu... apetah lagi mcm moon dah dapat sepasang. one perfect hepi family. i adore u laling!!!~

sbenarnyer moon, mende2 yg pernah kita lalui dulu tu la yg wat kita jadi kuat. org tak tahu apa yg kita lalui. hanya kita yg tahu. ur blessed to have a loving & supportive husband, 2 wonderful kids coz u deserved it. alhamdulillah... :-)

kejap yaya dah setahun. rasa baru jer ari tu gi 'penjara' visit si kecik comey ni. skrg dah besar dah. cun melecun lak tu. bleh la kalau fenriz nak usha line k? ahaksss!!! ampunnn uncle sutan... *wink*

take care moon laling... *hugs*
*muahz muahz to isk & yaya*