Tuesday, March 24, 2009

Seafood

Kami makan seafood kat kedai Senandung Malam ..ha ha yang tew je pun yg kita org tahu tew pun sebab last time Zaimi bawak ke sini . Kalau tk mmg tak tahu ..

Sangat dap dap hokey ....kita org makan sotong celup tepung 2 ekor , besar lak tew sotong . Pastuh amik pahat tew dekat sekilo gaks ( cam tamak je kan ) , then amik kepah ke kupang ke nama siput tew ? aii pun tak tahu , ikan pari n ikan kembung bakar n sayor kailan . Sila maklum aiii amik gambo pakai handphone ajork ya ...tew pun org sebelah duk sebeuk pandang ...malu la kan amik gambo makanan apa hal ...bukannya dia org tahu yg aiii nak letak dalam blog ekekekk

Tapi kan suspen jugers kan ...asyik pandang pandang apa hal kan ...kadang wisau gaks ke dia baca blog aku hahhaha tetiba terperasan kan ...takkan nak ngorats kot laki aiii ngan anak anak ada skalik ...opps udah termelalut sudah ...ok meh telan air lur tgk gambo di bawah
Ikan bakar yang sangat dap dap ...terasa ke fresh san ikan itew ....ermmmmIkut putaran jam ye puan puan ..itew la pahat ke pepahat hahahha aii pun ngan pasti namanya , then yg nampak separuh tew kaler hijo ialah sayo kailan yer ...then sambal kicap yg pedas gilors tapi sedap . then pistol ben 10 isk yg tetiba dia cukai yer ..pantang nampak kedai harus kena cukai ...eiii hangen je . Then ikan pari n ikan kembong bakar ...then siput nih den tak pasti nama dia ...yg duk di tengah tew sotong celup tepung ...marveles sungguh rasanya ...Isk makan separoh pinggan . Nampak cam sikit kan ....alo aii ngan sutan n isk je makan . Tew pun last last dah sampai tahap ...sila habih kan makanan kalau tak membazir . Ha ha ketat suar jeans guek ...punya la makan hiks .Masuk keter terus bukan button hahhahah sila salahkan diri sendiwi yer . Kalau tahu aiii pakai suar trek je hahahh harus ley makan banyak ...

Harge dia semer skalik 46 hengget . Tak sampai 50 pun , air 4 gelas nasik 3 pinggan . ok la tew kan . Sangat berpuas hati .

Lain kali boley la pergi lagi memandangkan tak jauh pun nak ke sesini . Aii kan org terengganu mana ley di pisah kan ngan pantai hahahah tetiba gitew ...tak da kaitan pun hokey

6 comments:

Kasih Aleeya said...

mooonnn teliur aku okeh...aku dari aritu mengidam nak makan dua mende jek.. kari kepala ikan..atau ikan bakar!! tp dua2 aku x dpt!!! sbb kepala ikan tu dah abis..ktorang sampai dah petang..menci tau.... takper..aku akan mkn seafood bako kat tepi beach waktu sunset...kuakakakak..tunggguuu gambo makk!!

ibu 2AZ said...

alahai t'liur lak i tgk moon..nih wat nak ajak gak hubby g sini..kedai situ bukak kul bape ek..moon g nih cam siang jer..

shiemz said...

Melelehhh... berair mulut haku tgk makanan ituew... sluurrppp....

happy2gether said...

Moon, dap nyer makan kat Bagan Lalang, kitorg pi kat sg.duyung melaka...tapi masih x sesedap mkn kat bagan lalang tu....uisyyy teringat kesedapan pari bakar n sotong celup tepung...huhuuuu pasni leh kita buat rombongan ke sana ek?ehehheh

Mimie Ishak said...

wah...makan seafood beshnyer.......mmmmmmmm

genny da bomb said...

sedap ke kt kedai senandung tu???ni yang lapaq ni!cemana nk gi bagan lalang tu dr seri kembangan tu moon?