Thursday, March 26, 2009

Lama nya tak makan tapai

Sangat dap dap la weiiiiiiiiiii . Tetiba elok plak gambo dari handphone neh hiks ...Smalam masuk lambat sket kat opis kerana kena pegi ke syarikat pemaju . Atap bocor ...eiii tak soka . The day before tew kan hujan selebat lebatnya dari pagi sampai petang kan ...balik umah nampak ada air atas tangga ...pandang atas . Ha amik nko nampak 2 tompok besar . Maknanya atap tew bocor la kan . Sebelum makin teruk kami cepat cepat pergi report . Balik report tew pegi bekfas dolu la ...perut pun lapo la wei .

Skali nampak kat kedai tew ada jual tapai ...dalam daun getah plak tew . Mengimbau kenangan masa kecik kecik hahahha . Ada kaitan ke ...masa kecik kecik dolu everytime raya kat Terengganu misti semer umah buat tapai nih . So pagi pagi mmg my mum suruh exchange hidangan hahah wah gitew ...bawa dulang besar gie ke umah umah orang hantar makanan . Kadang sampai 10 buah rumah . Then in return nanti org tuh balas la pinggan ngan lauk lauk dia org n paling best kalau ada makcik makcik yg bagi tapai nih ...sangat dap dap hokey . 1 kampung mmg wat cam tew . Kalau la skrg nih org masih buat macam tew kan best ...

Yang nih aii beli 1 tangkai ada 3 harger nyer seringgit ...mahal la...nampak gayanya pasnih kalau nak makan lagi kena wat sendiwi la beli pulut beli ragi ...hahhaha tapi aku tak tahu nak wat cam na . Ari tew pernah tgk mak sutan buat tapi tak pay attention la plak .

Jangan pikir bukan bukan ya saya bukan preggy ...saja rasa nak makan ...kowang terliur tak..tambah plak letak dalam peti aisss ...nyaman anak tekak

2 comments:

Baby Lyana said...

sedapnya.. cuba mkn ngan ice cream.. lagi sedap...

...$weE+ 666... said...

moon... dapppnyerrrr!!! my faveret okehhh! nengok gambar ni pun dah terliur... moon kijam!!! nak jugakkkkkkkkk!!!~