Thursday, March 26, 2009

Takut nak masuk umah daaa

Smalam pak sutan ada kije ...kol 8 pm pun lom siap . Moon dah tepon nerseri bagitau lambat sket ...tapi pak sutan suh balik dolu since dia tak tahu habih kije kol brapa . Ayyooo ini 1st time balik ke Salak di malam hari sorang2 .

Nampak nor dah lama tak bawak keter sorang2 hahhah . Sampai kat budak2 kol 8.30pm . Hati dah berdebar neh cam na la nak bukak pintu pagar ...dah la sitew gelaps...depan umah ada tiang lampu tapi lampunya tak ada ...adeh nak kena ke Majlis perbandaraan sepang apply lampu . Cis kena bayar RM 7 sebulan masuk bil letrik gua plak tew ...ok sambung citer . Sampai depan pintu pagar umah ....dup dup ...nerves ok . Kang aku kuar bukak pagar ada org masuk keter bawak lari Isk ngan Yaya cam na? Kalau dia nak amik keter tew amik la tapi bagi la anak anak aku ...tetiba macam2 plak duk pikirTgk ...gelaps kan . Cuma ada lampu keter gue aje ...adoiii bila la jiran jiran nak masuk neh . Kat belah blakang dah hampir full tau org duduk . Nih bukan takot hantu tapi takot org . Skrg nih kan macam macam kan ...tobat tobat . Dah elok nak amik konci tetiba nampak org kat depan pintu pagar umah jiran selang 2 umah je ....tambah la aku nerves . Kang aku kuar dia buat apa apa kang ...tepon en sutan bagitau ...takot nak kuar ada org .Si ISk plak duk sebut tanya napa mummy ? Org jahat ke mummy ? Tepon polis ke mummy . Adey cakap banyak la plak . Sutan kata suh pegi umah Yana ...ok la kalau cam tew . Reverse balik terus aiii ke lorong umah Yana .
tgk belah kiri kew ...gelaps ok . Dalam gelap tew la aiii nampak susuk badan seorang lelaki sedang berdiri di depan pagar sambil melihat ke arah kami ....eiiii takutssssss
Belah kanan pun gelaps . Pakcik umah sebelah nih tak bukak plak spot light dia . Kalau tak baru la terang alam semesta .

Aiii lalu depan umah Yana nampak dah gelap . Tak pa parking dolu . Skalik mek Yaya nih sebuk nak nenen ..ok la kasik la dia nyusu dolu ...adeh lama tol nyusu haaaaaaaa. Skalik dia melayan perasaan nak tido ..Isk plak sebuk suh telepon polis n tanya bila daddy nak selamatkan kiter . Sangat dramatik kan ekekekkekek . Dekan 35 minit gaks duk dalam kereta sebab mek yaya masih melekat ...adeh . Jam dah kol 9 lebey . Isk plak kata lapar ...ok la kiter gie lepak warong ar makan makan . Mummy pun dah lapar nih . Nasib kat kedai nih punya la ramai org ....
Isk makan nasik ayam ...habih sepinggan ok . Yaya makan bubur nasik ...pun habih . Skalik Isk nak kencing la nak berak la ...hello cam na nak buat neh dah la ngan dukong Yaya lagi . Skalik aku mintak tolong budak pompuan kedai tew tlg pegang kan yaya sementara nak cebok kan Isk . Kol 10 sutan tepon bagitau dia balik ngan Azmi nanti ..ok la tew . Bayar semer jom baliks .

Sampai depan pintu pagar nampak jiran2 duk jalan jalan ...apa lagi aiii pun tetiba jadi brani la ...turun bukak pagar sembang2 . Tak lama pastuh sutan sampai ...terus rasa cam secure gilers akakkakakak . Wahai jiran jiran sebelah kew cepat cepat la kowang pindah masuk atleast ada gaks teman ....

8 comments:

ibu 2AZ said...

ish gelapnyer kan..kalo i pun cuak gak moon..nak2 nagn anak2 jer kan..tuh aa kite nih sure piki mcm2 kan..mmg developer lom psg lampu jalan seme ker..?sian korang kan..i kan even dah ramai gak pindah..neber..cam selang 2 pintu dr i..lampu jalan terang benderang..i mmg pasang lampu porch..kasi terang gak..hehehe..riso kan..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aduh .. dramatik sungguh ..pelik tiba2 ada org dlm gelap tu kan dok berdiri cam tu .. aduh nasib baik moon tak turun jer ..

Miss Moon said...

Ha itew satu issue ....dalam sepanjang jalan hanya tiang lampu depan umah moon jer tak der ...sakit hati tau ...bila tepon tanya developer dia kata masa dia org antar pelan banyak tew je lampu yg diperuntukkan ....helloooo umah aku satu je tak der lampu apa kes...

bising gaks moon tapi malas plak nak wat kecoh . last last dia suh apply kat majlis perbandaraan sepang . nasib la majlis perbandaran sepang nih kat cyber je kalau tak hangen la satu badan . and the best part is that i have to pay for it rm 7 per month . ya bagus aku kena bayar p[astu org sebelah tew tak yah kuar kan 1 sen . Takkan nak bagitau nanti bila dia masuk kan ...encik saya letak lampu nih and i have to pay rm 7 every month ...meh la share bayarkan saya rm 3.50 . gamaknya jiran aku tew nanti nak bayar tak ? dah la ari tew datang cam kereks je kan akakakkakakak .

genny da bomb said...

kekekkekeke...isk ni ayat cam budak neseri sinar bistari la moon..nuqman pun sama la ayat..mcm dunia diserang raksasa je ayat tu..seram gak kan umah takde lampu ni..ng macam2 citer plak skang ni..kalo jiran2 takde lagi kalo saya pun gerunnn..bukan gerun ng org je..hantu pun ye gak wakakakakkaa..dh mmg penakut pun hahahaa

Miss Moon said...

tapi kan genie di saat sata itew...takut pada org lagi kuat dari takot hantu . Sebab hantu tak ley nak tikam ke nak cekik kiter ke wat lari keter ke ..hhahahahah org nih yg wisau neh . Dah la macam macam kes dengar

ari tew dalam paper ada sorang uncle nih wat kuar keter . Dia turun utk tutup pagar pastuh ada org tolak dia amik kereta dia . Masa tew anak dia duk tido kat seta blakang ...bahaya kan . Nasib la ada org jumpa budak tew somewhere ngan kereta sekalik . Nasib jumpa kalau dia angkut jual ke ...aduiiii wisau bangat skrg

genny da bomb said...

tu la satu lagi dilema gi umah baru ni..takut jiran tak ngam satu hal..hmm..ape la agaknya jiran tepi2 umah saya ni..yang depan dah peramah..yang tepi2 ni tak byk cakap lagi..yang umah koner lot sblh kiri tu lagi la tak penah cakap lg..ye la kan..takut plak dorang ni double triple standard plak..berjiran ng org keje beso2 plak..kita ni cam ikan bilis je la..aritu tegur jiran sebelah kanan..hmm cam kerek2 gak le gayanya...harap2 bukan la..maybe dia sibuk2 nk masuk umah sbb maghrib

happy2gether said...

Moon, mai ni lagik lah penakut...huhuuu bukan sahaja org emmm dot dot tu pon mai serammmmm.....thanks belikan perfume tu....

notti netti said...

haha...sampai suh polis n bapak dtg selamatkan...funny anak u..dia tgh skema, ayat keluar mcm2 Kenkadang kita boleh jadi takut bile dengar ayat skema mcm tu. Isk...kalau I jadi u pun, I rela lepak kedai dulu baru balik rumah. Apa2 pun I doakan ramai jejiran u pindah masuk cepat2 k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...