Monday, February 22, 2010

the best weekend

the most relaxing n malasing weekend . Dah lama tak enjoy weekend cam nih . Even tak ke mana pun ...asal plan nak balik kajang skalik pak sutan kije sabtu ahad so tinggal me n d kids ja kat umah ...so syiok ...bangun lambat ...mandi lambat ...and mummy paling bahagia sebab dia ley clearkan bakul baju kotor yg membukit tew . Tambah plak ngan panas mentari perg garings bajuuu 2 3 jam dah kering hebats kan ...kalau berjemur mau rentung nko ...tew la ley cuci kain baju pun dah mampu membahagia kan pompuan hahahhaha part nih para suami sekalian mmg tak paham nikmat settlekan kain baju ....who with me ?
KC maaf bebanyak ngak bisa lepaking bersama kamuk malam hari nya sebab tak jadi balik sana ...oley kerana kemalasan melanda mana letak phone hilang ingatan ahahha melampau kan ...yeay ini la di nama kan kenikmatan relax di umah . Kalau tak mau nya moon ngan sutan ada job . Sian Isk last time masa kat Kajang celik mata pagi terus tanya " mummy tak kije kan hari nih ? mummy ada kat umah ngan Isk kan kan kan " wah so sedey lor bila anak tanya cam tew . Mau tak nya semalam nya mummy subuh2 dah kuar pastuh malam baru balik ..sampai umah Kajang dia org dah tido dah ....so this week mak gumbira u .
Melayan si kecik nih ..punya la susah nak amik gambo dia skrg ..plus ngan mummy dia yg malas nak tuka lense pakai 50mm dalam bilik mmg menyeksakan sebab asek asek dia dtg rapat asek asek datang rapat ...ayors.
Ha tgk rajin sungguh anak dara nih ...me berjaya melipas kembalik semer baju2 dalam lemari Isk tapi utk alih perhatian si kecik nih kena la kasik kat dia sama kan ...bukan lagi lipat lagi unlipatkan ada ar . Lepas dah kemas baru tahu amboi banyak nya baju sampai penuh lemari . sebelum nih ada dalam bakul baju kotor , ni baju kotor dah kosong ha pepandai la sumbat ya .

amboi konon terrer membaca bila di puji sket tgk la tew muka org bangga
ha asal tetiba kuar gambo pompuan nih ? sebab nya mak tensi u olssssss ari tew jerawat tew cinonet je ari nih cam apa ntah sakit plak tew pastuh ada pompuan tew plak tangan dia gatal sungguh nak picit la mak nyesallllllllllll ..dah la OXY habih ....wa tensi tensi pastu banyak plak meletop2 ...apa yg di makan nih tak pun petanda ia udah hampir ....adu nak kerut kening pun sakit ...tak ley la nam wat muker garang depan bebudak ari nih ...adehhh .
eii tak tahan mummy nengok adik duk senyum cam nih dik oooi bila suh senyum siap letok2 wat mata kecik cam tew ...ayors
Isk yg asal tido kat bawah tetiba naik atas then sambung tido . kan ku dah bilang ai terajin lebey sket sampai kan semer cadar di cabut basuh wah bibik yg cemerlang gitew ..tak pa la Isk halal kan la ek janji tido nyenyak ...
ha apa lagi sambung main ngan cik yaya yg sebuk nak kish kish ...aduh penat mummy depa tangan agar dapat muat dalam 50mm nih dik tak pa la walaupun mummy nampak mata sebelah je plus bonus kedutan tua auwww ....but ai like this pic .

ok itew aja laporan weekend ai ...i had a very quality time with the kids ...masak sedap sedap dia org pun makan banyak daddy dia pun makan banyak n mummy break her eating rules ..but it worth it ...koz ur kids is ur most precious treasure kan ...

adios ....

10 comments:

JJay said...

moon..kalo bab nak setelkan baju tu..saya faham... sebakul la kita..(bukan sekapal tau) hahahahaaha...

lanGit berdOsa said...

hai moon, its so lovely! i loike those! pls add my FB 'dewi allisya zhaphirra' (email :dewiallisyazhaphirra@yahoo.com).. hope 2 hear from u soon dear!

Miss Moon said...

ok dah add dear ...psttt asal nama jaja si mulut longkang hahahhahah klaka tol

Kniedaz said...

biasala kalau bab baju ni org lelaki pyh sket tp my hubby bab cuci bj n sdai bju dia rajin tlg..hehe
cute photos

Orked said...

weekend ni cuti panjang lagi. plan utk bermalas-malasan sambil lipat baju lagi ke?

eh, tapi semua baju dan cadar dan segalanya dah bersihkan? hehhehe...

Mummy Orked

Anne said...

kak moon, minky cloth diapers in 10 designs http://simpledimplestore.blogspot.com get the promotion price for the first 50pcs order! Hurryyy!!!!

lanGit berdOsa said...

haai moon :) nak tanyer. mcm mana moon buat backgroud blog 2? bg tips pls.. moon pic mengandung 2 bile syg? nk tiang lampu 20pcs moon! kucing jgn remove ok :p

lanGit berdOsa said...

haai moon :) nak tanyer. mcm mana moon buat backgroud blog 2? bg tips pls.. moon pic mengandung 2 bile syg? nk tiang lampu 20pcs moon! kucing jgn remove ok :p

lanGit berdOsa said...
This comment has been removed by the author.
Miss Moon said...

biar betul ...nanti moon try tanyakan kat my trusted supplier dia ley bekal kan 20 pcs tak ..

"moon pic mengandung 2 bile syg? "
gambar sapa yg mengandung? filla n lenny ke?