Sunday, February 28, 2010

Mmg diselubungi misteri

Masing ingat pasal entry ..penyakit misteri di waktu malam sahaja? Mmg misteri pun ...and today baru tahu ...tapi wallahualam .

Yesterday tersempak akak yg slalu urut Moon ...even masa bersalin dolu pun mmg suh akak nih urutkan . So since lately badan terasa sakit sakit kan ..so mintak la akak tew dtg la urut on Sunday ..so pagi tadik la kan . Akak nih dia olso ustazah so kalau dia urut dia slalu sembang2 hal agama n nasihat2 yg sangat berguna ...so pendek kata mmg senang sangat ngan akak nih .

So pagi tadi mula la acara mengurut , cik yaya biasalah mummy mengurut dia pun nak duk ngan mak dia kan ...so mula urut bahu blakang pinggang then dia gerak ke tangan ...skalik kat pergelangan tangan bunyi meletop and cam ada seketol benda kat dalam ...sakit hokey akak tew pun tetiba dia diam tau ....then moon dengat dia baca 3 qul ..masa tew terus moon meremang hokey ...terus bulul roma naik ..sampai ke kepala .....then tetiba kat leher nih geli geli cam org gesel2 rambut ha cam tew ...akak tew pun baca ayat Kursi ...then tetiba moon panas gile muka merah then kepala cam panassssss then akak tew pun stop .

Dia kata tak ley jadi nih Munirah , akak dah urut awak banyak tahun nih 1st time akak rasa cam nih . Me cam rasa lain macam terus tanya ..akak pun rasa ke apa saya rasa . Dia kata ha masa akak pegang akak dah rasa lain macam tew akak baca ayat ........ha hamik nko so suspen .

Then dia panggil mama ajak bawak jumpa ustaz . Then mama kata ada sorang dekat2 sini ustadz tew dia kije darul syifa ...so zass terus pegi ngan akak tew skalik pegi ....sian pak sutan baru balik kije malam kena bawak kita org ...ha cam na berubat tew ustadz tew dia dia baca ayat2 Quran . Moon kalau yg felik2 nak kena bawak macam2 nak berlimo bagai berasap bagai mak kurang gemar ..since banyak yg tak betol dari tak betol ..so apa finding nya biarlah rahsia hua hua hua sian kowang berteka teki ...nothing serious . Biasa la "gangguan " . Mak pun tetiba di selubungi misteri .

Dia kata tanda2 ada gangguan tew ..just wanna share la kan . Kadang kiter tetiba kerap marah kelakuan lain macam ( ha ni kena kat ai kay malam je ai marah2 sampai pak sutan sound banyak kali kay sian bebudak nih asik kena marah ) , kerap mimpi terjatuh ...jatuh dalam sangat tak sampai2 hingga la kiter terjaga ( ya ai ada termimpi juger ) , then mimpi hantu ( baru pagi tadik terjaga kena kejar ngan vampire rambut blond sebab dia tahu ai tgh peyed n dia terbau darah so lawak mimpi tew ) ...pagi terjaga jaga terus bagitau mama ...ngeri tol mimpi nak kena gigit ngan vampire hahahhah .

So insyaallah harap tak der apa yg serius sebab nih bukan kritikal nya hanya mengusik . Yg baik itew semua nya datang dari pada Nya n yg buruk itew dari diri kiter sendiri .

Moon jrg kena cam nih sebab biasa kalau my auntie kena ( dia mmg cepat bab bab nih) mmg ai la slalu kena pegang ...but when ai tersebut pasal my period yg ai sebulan kadang 2 3 kali peyed terus dia kata benda 2 halus nih mmg suka kacau part2 darah cam tew ..n bahagian peut . Ai terus gulppppppppppppppp

mmg ada saintific nyer explaination but sometime ada juger explaination lain ....my mil kata kata kadang ada juga org yg terkena pandangan mata tajam org lain .

hahahhahaha jgn biarkan diri anda di selubungi misteri .

9 comments:

onenadiana said...

Moon,
just nak share my experience.. last year diana pun ada kena benda2mcm ni.. antara simptom, tak boleh tidur coz rasa org tolak sampai terjatuh (rasa org tarik tgn pun ada).. marah dan lemah semangat.. kat opis tak leh kerja lansung.. sakit memanjang tapi bila check doktor semua kata okay. Tapi simptom utama bdn berangin smpai msk spital tau.. (masa belajar dulu pun , ada kenalsorang kakak ni mmg byk angin and ada je benda selalu ganggu smpai suara jadi mcm lelaki..)

Before this mmg tak percaya lansung kisah2 ala misteri nusantara.. but bila sendiri mengalami, hanya kita je yg paham..
Jadi, 2-3 kali juga terus direct berubat dgn ustaz haron din di Darul Syifa (pukul 4.30 dah kena beratur..).. setiap kali sampai sana.. badan ketar2 lemah, kali ke tiga ustaz bagi sejenis daun yg ada duri.. mandi 3 hari berturut.. pastu husband disuruh pagarkan rumah (sbnrnya bc ayat kursi je keliling rumah + air).. Lepas mandi daun tu. Mmg rasa bisa badan tak tahu nak explain mcm mana (mcm kena tebuan merata badan) and selama seminggu.. Pastu Alhamdulillah semakin normal..

Nasihat diana.. moon pergi je trus Darul Syifa buat rawatan and tanya ayat2 quran mana yg elok diamalkan.. benda2 mcm ni mmg ada cuma selama ni tak terpikir nak kena kat kita..

Ps: sori panjang bebenor tulis.. bykkan berdoa and malam2 harus la mengaji.. plg tak pun yassin

shafahanz-iman said...

Moon.. akak lately baran betul ngan anak, asik angin jew ngan dia.. kekadang tu rasa menyesal. Malam tadi pun hampir2 nak libas ngan hanger.. kena berubat gak ye..

shafahanz-iman said...

Moon.. akak lately baran betul ngan anak, asik angin jew ngan dia.. kekadang tu rasa menyesal. Malam tadi pun hampir2 nak libas ngan hanger.. kena berubat gak ye..

Fiza Nordin said...

salam k moon...
uiks meremang gak bulu segala yg ade bace n3 akak ni...tp idak le pulak sy menyangkalkan...yelah...bende2 ni mmg ade disekeliling kite.sedar tak sedar ajelah kite dgn kehadirannya...even sy sendiri pun pernah kene gak mase bersalinkan anak sulong.bende tu menumpang kat tangan kanan sampaikan nak angkat anak pun tak boleh.rase mcm ditarik/direntap. hati ni sedih sayu je,nak menangis tanpa punca je kejenye...riso arwah mak mase tu...maklum le dalam pantang...takut meroyan le pulakkan...tp alhamdulillah cepat2 p berubat & sihat le lepas tu.kate nyang harun (sekarang dah arwah)..."bende tu saje nak bergurau..." ngeh3x...apoda.....

yantz-yeem said...

wooo moon last yr kita sakit kepala yg amat sgt selama 2 wks...sampai menangis2...pi spital cek xde menda..last2 pi gak darul syifa..ustaz tu berubat le n bagi air penwar...alhamdulillah ok..sbb lps je dia berubat hubby ckp tetiba bulu remang naik n ada bunyi zassss ...mm x tau le apa...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

tulah moon..kadang kita tak perasan kan..ingat simpton2 biasa...
hope xde apa yg serius lah...

psst : dah bank in k duit wall sticker tu..sorry lambat....yg lebihnya tu ....simpan je lah...

genny da bomb said...

huhuhu...terus mak rasa sakit2 badan jugak nih..

fazilzura said...

mk aii, takut betui lerrrr dgn story ni .. tp biasak ler pempuan kan ado drh kotor, so benda2 gini mmg senang dtg ..

daku yg 1 dgn 2nd tu mmg sgt2 penah ..tp kalau marah over2 tu time lapo kahhh aci dak ... pehtu selalu mimpi jatuh , kadng2 cm tgk main rolla blade , main ski .. pehtu jatuh ...

Anonymous said...

Salam Moon.

Akak nak alamat uztazah yang urut tu boleh tak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...