Friday, February 19, 2010

penyakit misteri , menyerang time malam je

suspen kan . Acctualy dah seminggu lebey cam ni . Bila malam je perut besar nko ...cam pregnant mengalah kan Filla . Keras plak tew ....misteri kan ...akak pun felik bin anjaib ....

bila bangun pagi besoknya terus kempis balik ...so apa masalah prob nye . Akak pun ngak tahu deh ....sakit yg amats . Terasa seperti belon yang di pam angin .

Udah lama ngan rasa begini . Dulu pernah skalik jadinya begini . Doc bilang angin udah masuk . Waduh doc bisa kah tetiap malam jadi begini ya ? Bantuin aku doc ...Doc Kim ....oh Doc Kim ..mana kamu . Bisa beri nasihat ngak ?

Bapak Sutan kata itew la ...kamuk ngak makan banyak lepas itu di biarkan perut itew kosong . Mana bisa mau kurus sorang sorang aja ...ha ha ha . Waduh bapak bukan diet gini ...tapi ngak ada selera makan sih ....bagai mana gini ..perutnya asik dimasukin angin ...kalau di ketuk perutnya ibarat mengetuk perut si Kung Fu Panda sih ...keletong kletang bunyi nya . Nasib ada minyak yuu yee cap limau milik cik yaya ...

Semalam Isk bagi nasihat yang amat berguna utk mummy nya . Dia tgk mummy nya duk barung sambil sapu minyak di perut ...maka berkata la si anak pada mummy nya

" itew la mummy lain kali jangan suka marah budak budak kan dah sakit perut "

motip?????? bila masa nya akak marah sama dia . Waduh Pak Sutan anak kamuk ini udah pandei ngomong ngomong begitu ya . Akak rasa akak perlu jumpa sama itew doc .....

adusssssssssssssssssss ..

jangan ingat ini kes misteri nusantara ...akak nih cepat di masukin angin . Kalau la akak ini biskut , udah lama lemau nyaaaaaaaaaaaaa ...siapa tahu mana tempat mengurut yg bagus ...agar bisa di pijat pijat n di buangin nya angon angin kus kus barat daya timur barat sekalian ....opsssssssssss akak terbuang angin ...ampun yaaaaaaaaa.

taaaaaaaaaaaaaaaaa

8 comments:

Kniedaz said...

waduh..ngapa'in jadi gitu sih? harusnya sebelum jam tujuh harus makan sikit donk...yaa..kalau bukan yang berat harus saaaja yang ringan2... (udah..jadi minah indon kita nih moon!)

Miss Kim said...

Pnd kak moon kecek indon.hehe..nk tgelak nrl baca,hilang simpati,rse lawak pulakss;p
Hmm..akak is having a symptom of what we call as "bloating stomach/abdomen". ade byk pnybb die and akk kne pi jmpe doc utk cari sbb ape perut akak kmbung cmtu time malam2 jer.biasenye..kalau dr xdpt cari kelainan struktur or organik dari saluran cerna akak, dr akan diagnose as IBS (Irritable Bowel Syndrome).Selalunya this happens bile akak ade food intolerence. dairy foods and caffeine boleh mnybbkn bloating. tp dr kne further investigate to rule out other causes mcm gastric ulcer or H pylori bacteria infection. or kdg2 bnde ni boleh jadik kalau akak tgh stress or hormonal imbalance. Ok cpt2 sembuhhh akak!! Igt pesan Isk tu..kahkah..pnd btoi cucu nani ;p

genny da bomb said...

ade salah makan ke apa buk??mak bukan doktorin makanya mak nggak bisa memberi nasihat2 berguna buatmu hihi..harapnya buk cepat sembuh..jangan dimakan benda2 yang bisa menambah angin dalam badanmu..

mintak pertolongan tukang urut org bersalin bisa nggak???

onenadiana said...

moon, lawak betul isk kata perut sakit sbb marah budak2.. pandai betul ek budak tu..
angin kot tu.. try la ubat angin mcm gaviscon ke, swecon ke.. kat guardian ada.. tak pun Eno.. :)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

moon, meh doc filla bersuara nieh.. aku rasa ada certain2 orang jerk jenis perot senang masuk angin.. dlm family aku, adik, bapak ngn aku!!! sakit okeh..bile angin..kadang peluh2..jalan mcm dlm pantang!! aku ni minum ler eno halia ke.. tapi angin tu degil takkan keluar.. aku penah pegi klinik stok tak tahan sgt..sampai tangkap pinggang belakang! doc bagi pil angin.. tp aku nak suh ko try lotion mustajab halia tu.. aku guna tu utk urut kaki skarang.. adik aku pakai yg kaler merah 'extra hot'.. mak aku ckp, bile pakai, adik aku asyik kentut2!! buang angin dan lemak... cuba try!!!!

Lenny said...

ha.. cadangan filla mmg menarik.. try la moon.. arituh kat menara ada org datang jual... tapi rasanyer.. skang mana2 bley dapat losen halia tuh...

kalau nak berurut.. len tak tau la moon kat ner yg okeh.. len slalu balik kg.. nenek yg urut.. sbb nenek bidan.. so.. alang2 urut sakit tuh.. dier betul kan alignment badan seme.. ahahhaha... peranakan jatuh ke apa ke... nenek la betulkan sekali... kalau org lain.. tak sure...

JJay said...

moon,
ada satu bidan kat puchon ..nama Makcik Ita..dia urut bagus..aritu i bersalin dia urut...terus ilang sakit2 urat masa bersalinkan rania..
ni no nya..013 3254384
ni kawan saya yg berurut jugak dengan makcik ni...
http://anisplayground.blogspot.com/2009/04/post-natal-urutan-selepas-bersalin.html

Miss Moon said...

thanks JJay ...ley la moon save nom nih