Sunday, June 05, 2011

Norma pulang ke rumah


<  pic removed >
nanti moon upload lagi ya ....love this pic so much . Hebat betul la ujian pasangan muda nih

Alhamdulillah both of u sangat strong . Insyaallah Allah akan membantu hamba nya ...kowang kena sentiasa stay strong utk each other n utk zuriat kowang , Rafiq

Semalam kami semua pegi lawat Norma kat umah dia di Balakong . Alhamdulillah Norma nampak sihat . Gembira rasanya dpat tgk dia di umah dia . Yer la last time dia dtg masa dia pregnant 7 bulan tew pun duk few days je sebab masa tew pun dia dah start sakit sakit .

Thanks to da NGO yg bantu beri katil beserta tilam angin utk Norma . Moga Norma akan kuat semangat bila dah berada di umah sendiri . Inysaallah
Mak Norma tgh bagi susu kat Norma setiap 4 jam . Mak Norma setia menemani Norma sepanjang Norma terlantar di hosp . Moga tuhan la dapat balas jasa baik n pengorbanan seorang ibu .


Norma kena pakai nih utk support tangan dan kaki dia . Ni dari bahagian Fisio. Memandang kan Norma kan dah lama tak jalan maka kaki dia perlukan support.
injection yg Norma perlu amik setiap hari . Talib la jd doktornya

balik dr kerja terus pegi kat Norma . Talib tak der la risau sangat tinggal kan NOrma kat umah sebab mak Norma pun ada ley tgk kan Norma

yaya mmg suka menempel kan uncle dia .
dak yg suka wat sebuk

abg Isk yg duk layan TV ...and that is my bibik .
bawah katil pun gie masuk wat apa Yaya?
tetiba je dua badik nih sebuk nak duk atas katil Auntie Norma sebab nak rasa cam na tilam angin tew ....macam macam la kowang .

me : Isk ngan yaya kena main ngan Rafiq elok2 tau ...tgk antie Norma kan sakit sian Rafiq mama dia tak ley duk kat dia jaga dia .So Isk ngan yaya jgn usik Rafiq tau

Isk : Mummy Isk takut Auntie Norma marah Isk la

Me : Asal plak Auntie nak marah Isk ?

Isk : Sebab kadang Isk usik Rafiq ...yaya lagi suka usik Rafiq

Me : Tew la Isk kena jaga Rafiq elok elok ...Isk kan sayang Rafiq kan .

Isk :Ok nanti Isk sayang Rafiq banyak2 sian dia mak dia sakit

Nasib la budak kecik cam tew ley paham ...bila dia tgk Norma atas katil cam tew terus berubah muka dia . Dia kata dia sedih tgk Auntie sakit .....tak pa Isk mummy paham cam na rasanya ....insyallah kiter kena bantu semampu kiter ye

Norma akan balik ke HKL 15hb utk sambung Radiotherapy buat cycle ke 2 . Doc akan scan n tgk kot MRI sama ada selepas 1o sessi hari tew canser tew makin mengecil atau tak .

So buat family / sanak saudara / kawan kawan norma yg nak gie lawat Norma ...dia sekarang berada di umah nye . Just buzz talib kay or Norma nyer phone number . Her mother will pickup the phone . Sama sama la kita doakan agar keadaan Norma bertambah baik

Yup it will takes time but janji ada peningkatan n keadaan dia makin bertambah baik itu pun dah cukup ....caiyoook Norm . U can do it

53 comments:

shiemz said...

Shiemz ikut dr awal kesah derang nie... menitik air mata bace sinopsis kisah norma ngan talib nie... Dugaan cukup besar dengan dikurniakan seorang anak hasil perkahwinan derang.. semoga talib tabah... setiap yg berlaku ade hikmahnya... kiter pun x tau samada Allah akan uji kiter keadaan yg mcman nie atau yg lebey terok lagik... Tapi Talib kena ingat, Allah x kan bagik ujian tue kalu kiter x mampu... I know u kuat... Semoga norma cepat sihat...

munn said...

semoga norma cpt sembuh..sedih sgt follow cite diorang nih!!!

ZanaNordin said...

Alhamdulillah
norma dah boleh balik rumah sendiri
insya allah...bila di rumah sendiri...norma makin selesa...dan harap2 sakit norma pun makin kurang bila berada di samping insan2 tersayang...

eLYies said...

syukur norma dah nampak perkembangannya...angah tak sempat nak pi melawat..insyaALLAH akan bawa mama sekali pi..

kirim salam semua..

ckucin said...

Ckucin selalu ikut perkembangan Norma.. Alhamdulillah biler baca dia bertambah baik dan boleh balik rumah.. Semoga bertambah sihat dan sembuh hendaknya.. Aja aja fighting Norma!!

yantz-yeem said...

alhamdulillah norma dah leh dok umah....semakin pulih ke norma moon? xpe kitorang sentiasa mendokan agar norma sihat n pulih sepenuhnya..tabah sungguh talib...insyaallah Allah sayangkan hamba2 nya yng sentiasa sabar...

puteri** said...

alhamdulillah k.norma da pulang,
sy sminggu da miss sbb pegi camping, dat day pegi spital buat check up diri sendiri, pastu tringin nk ziarah, but xpe lah...segan sbb sy hanya kenal melalui blog,
moga tabah! sy sgt kagum dgn suami dia..

syahidahishak said...

Moon, ader no account dia? Tolong sy tanya kan Kak Norma. TQVM!

anime said...

salam kak.. sy silent reader n selalu ikut perkembangan norma.. alhamdulillah norma semakin pulih.. semalam sy mendengar cerama ustaz kazim dan beliau menyarankan untuk amalkan surah al-waqiah untuk sesiapa yg sakit kepala tak kira pening, migrain, kanser di kepala.. insyallah diringankan penyakitnya..

ady said...

be strong my friend..ujian Allah pada orang yang dikasihiNya..

Mama'cfa♥ said...

ya..allah.. kenapa ek. tiap kali bile bace je blog ni.. hampir menitis airmata.. rase diri ni yg nk rebah..padahal org lain yg sakit.. tp diri ini terase sgt2 kesakitan itu... hope kak norma sehat...n kuat menghadapinya.. walpun dlm hati hnye tuhan saj yg tahu bagaimana kak norma melaluinya...

Sue_Aina said...

air mata dah tak tertahan lagi....harap norma kembali sihat sepenuhnya....teringat kat arwah ayah...kritikal cam nie jugak mase mengidap barah peti suara..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

yaya sangat comel :)
em mudah-mudahan semuanya dipermudahkan...Aminn..harap husband dia kuat dan tabah serta bg semangat dekat isteri..insyaallah ramai yang sudi membantu walaupun sorang sikit kan..

shilafaizz said...

kak moon, kawan sy pon cakap cuba bawa ke Pusat rawatan Al-Hidayah.kak moon, rafiq sebaya dengan anak sy..sy dan norma sama2 baru ada sorang anak dan baru berkahwin, bila baca kisah norma ni sy sedih sgt..sy doakan semoga norma cepat sembuh, dapat bangun dan berjalan untuk dukung rafiq, dapat besarkan rafiq depan mata. Semoga doa2 dari ramai orang akan ada keajaiban buat norma.

Kawan lama Talib said...

Salam kak moon

T'kejut sangat bila t'baca pasal norma & tak sangka pulak norma yg dimaksudkan adalah isteri Talib,kawan lama saya di college & tempat kerja lama dulu. Allah saja yg tau betapa sayangnya talib pada norma sejak dari mereka mula2 kapel dulu. Semoga norma sembuh seperti sedia kala,insyaAllah Ameen.

Buat Talib,sabar banyak2 ye talib. Aku tau ko sangat tabah dan kuat orangnya. Aku paham betapa syangnya ko pada norma,tapi kalau ditakdirkan apa2 yang tak diingini t'jadi,aku nak ko tabah demi Satu2nya zuriat ko Rafiq ya ;)

puan bunga tulip said...

salam... sy dapat tau ni dari blog kak nani rostam... Ya ALLAH, bertapa berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...sebak hati saya,,, saya juga baru lepas melahirkan bayi 27 hari yang lalu.. bila melihat norma, rafiq, sangat sayu hati saya...moga Allah memberikan kekuatan kepada mereka dan diembuhkan penyakitnya...

bEe HoNeY said...

slm miera....sya baru tbaca kisah norma talib...sya copy paste msk blog sya utk sebarkan kisah mereka ya....& sya ada copy sdkit pic2 mereka boleh x? mga lbh rmai yg mbantu...sya penah berada di situasi mereka satu ketika dahulu. berat mata mandang brt lg bahu memikul. boleh sya dptkan no hp awk? ni no sya 012-9309841-lynn

bEe HoNeY said...

slm miera....sya baru tbaca kisah norma talib...sya copy paste msk blog sya utk sebarkan kisah mereka ya....& sya ada copy sdkit pic2 mereka boleh x? mga lbh rmai yg mbantu...sya penah berada di situasi mereka satu ketika dahulu. berat mata mandang brt lg bahu memikul. boleh sya dptkan no hp awk? ni no sya 012-9309841-lynn

Anonymous said...

Ya Allah..Kau kuatkanlah hambamu ini...
sedih sgt sy bc kisah kak norma...sy hrp kak norma cepat2 sembuh...be strong ye kak..walau kita xkenal tapi doa sy sentiasa mengiringi akak..

babylove said...

moon, tolong cadangkan pada norma amik transfer factor plus dan riovida keluaran 4life.. sgt bagus utk pesakit kanser.. hubungi saya kalo perlu info. 013-3020336.. saya cuma nak membantu sbb sy x berkemampuan dr segi kewangan. cuma yg sy boleh kongsi hanyalah pengalaman...

Miss Moon said...

babylove ...numa mmg dah duk makan tf advance plus . Ari tew kami beli 3 botol terus n moon terus jadi ahli

beaty said...

Kuasa Tuhan sangat besar. Tuhan tidak akan uji kita dengan ujian yang kita tidak dapat hadapi. Moga Tuhan bagi kekuatan

amy said...

moon dear..sedih sy baca kisah kak norma awk. semua penyakit ada penawar kecuali mati. sy harap awk try DNA Plus dari Melaleuca. byk respons yg positif sy dgr dari cancer survivors n patients yg amek DNA ni. yg terbaru, this one lady koma. tp after 3 days consume DNA, alhamdulillah dier sedar n slowly igt org sekeliling dier. tp sy nk awk try dulu n tgk cane. ni no sy 013-3393482. sy ikhlas nk tolong awk.

Jules James Syah said...

to talib.. as a friend (junior kpmb)... aku doakan ko yang terbaik untuk kak norma.. ko kuatkan semangat... thanx to frenz yang bagi tau info nie.. jgn mengalah.. kami support ko (talib)...

Love... said...

dear talib...

be strong dear... we know u can make it as u have prove it before by being our student....

jaga norma n jaga baby bebaik.. insyaallah one day kami datang jenguk talib n family. saya tengh tunggu cik moon balik.

talib... kami tahu talib sayangkan family but u should also take a good care of urself. once talib sihat, talib akan lebih kuat untuk jaga wife n baby. remember.. wife n baby tu amanah dr allah untuk talib.

saya doakan yg terbaik untuk talib sekeluarga. semoga norma cepat sembuh. hadapi dengan senyumnan..

lots of love..
pn. lya @ HND department
KPMB
HN

Anna Suzana said...

anna doakan semoaga norma cepat sembuh dah boleh hidup seperti org lain, sihat walafiat selalu .. tapi ana respect talib .. seorang suami yang tabah dan strong hadapi dugaan hidup walaupun hanya tuhan yang tahu hati dia .. insyallah norma akan sembuh.. amin..

Anonymous said...

This is the first time terpandang entry yang paling kekal dalam hati saya. Sangat meninggalkan kesan. To Norma, saya doakan agar segera sembuh. To Talib, kuatkan semangat dan jgn mudah berhenti even seketika. To Moon, thank you for spreading the stories dan berharap akan tabah juga membantu Norma & Talib.

Iffah@Shah Alam

Anonymous said...

i bru terbaca entry noh from my frend.....ingtkn ujian yg i lalui da berat sgt, tp ada org yg lebih berat menanggung dugaan Allah...feel like wanna go there n visit kak norma + give support to them, but i think doa is more meaningful to them rite now....bro talib, u are the real SETH.....may Allah provide u a very2 meaningful hikmah behind all of this test....kak norma, semoga akk kuat untuk hidup demi keluarga tersyg...=)

AURA KASIH said...

betul ckp anime... surah al-waqiah boleh bantu utk org sakit dgn inzin Allah. cuba la bawa norma cuba rawatan islam sama ya... sama-sama kita berdoa...

Aifa Afiqah Sulaiman said...

yang di pakaikan di kaki dan tangan kak norma tu dipanggil splint...jurupulih carakerja yang buat...untuk support bahagian tu..semoga kak norma cepat sembuh.... :(

Akak said...

Semoga Talib akan terus tabah menghadapi saat2 getir ini,semoga Norma juga akan terus tabah dan bersabar menghadapi ujian dariNYA

Azah@kmal said...

Semoga cepat sembuh...sangat tabah suami Norma n Suami mengharunginya...saya sangat sedih walaupun baru baca permulaan cerita mereka....hati saya xtertahan..Moga Allah melindungimu Norma..

maisarah sarah said...

semoga mereka semua tabah dan sihat cepat.sis sy amik pic satu k utk letak kat blog.thanks

CHeRMiN_DHeaRTy said...

assalamualaikum wtw ~~~
salam ramadhan kepda moon, n0rma n talib ... wlupun kita x kenal ... tp saya sentiasa berd0a agar n0rma cepat sembuh ... sbelum tu sya ingin berterima kasih kepada MHI kerna telah berk0ngsi bl0g moon ni kepada sya ... sya xtau nak kata apa ... wlupun dlm ati ada segelumit perasaan yg ingin d luahan ... sya cukup terharu dgn apa yg saya baca dan tgk pic2x ... sesungguhnya n0rma bertuah kerna punya suami yg penyayang, setia dan perhatian seperti talib ...

saya berharap n0rma sekeluarga tabah mghadapi ujian ALLAH SWT ... saya jg berharap agar cepat sembuh demi anak c0mel rafiq ...sekarang saya tgk MHI tentang n0rma n talib .. sampai cni jak yg mampu saya c0retkan ... sya xmampu berkata apa2x lg .. hanya airmata saya yg mampu mengalir laju ...

CHeRMiN_DHeaRTy said...

assalamualaikum wtw ~~~
sem0ga n0rma cepat sembuh demi baby rafiq ... kepada suami n0rma .. anda se0rg suami yg baik, penyang, setia n perhatian ... setelah tgk isah n0rma d MHI ... saya betul2x tersentuh hanya airmata yg mampu mgambarkan perasaan saya ketika ini ... sem0ga n0rma sekeluarga tabah mghadapi ujian ALLAH SWT ... amin ... sem0ga n0rma cepat sembuh ... AMIN ..........

FazlinaAfandi said...

baru aje tgok dlm rancangan MHI pagi ni,sgt tsentuh hati tgok pengorbanan seisi family ni.sy pun dok area balakong,tak sangka sy bjiran dgn pasangan yg sedang diuji.semoga Allah swt mberikan kekuatan+kesihatan spanjang menjaganya.insyaAllah setiap apa yg kalian lakukan akn dibalas dgn nikmat syurga.buat bby rafiq,adik mmg anak soleh,yg tau apa yg blaku disekeliling

Anonymous said...

Salam.. saya x kenal Norma & Talib.. tetapi hati saya cukup tersentuh dgn kisah hidup mereka.. nak type komen ni pon saya sebak... Saya doakan semoga Norma cepat sembuh, supaya mereka dpt hidup gembira seperti dulu.. & kepada Talib..Keep up the good work.. sememangnya anda seorang suami contoh... BTW, saya dgr di TV3 td katanya anak mereka Rafiq ada di Taiping yer.. boleh saya tahu dimana alamatnya, sbb saya tinggal di taiping.. Semoga Norma & keluarga di cucuri rahmatAllah di dlm bulan yg penuh barakah ini..Amin...:)

putris said...

Subhanallah...
berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikul...
apa yang saya harapkan dan doakan ialah kesembuhan dan kembalikan keceriaan kepada seluruh ahli keluarga Norma dan Talib...
sejurus selepas melihat kisah di MHI saya terus buka blog ini dan ternyata air mata yang menjadi peneman sambil membaca...
apa2 pun Allah uji hambaNya ini kerana Dia tahu yg kalian semua boleh mengharunginya...
untuk TAlib : semoga terus tabah dan kuat untuk mengharungi semua ini
untuk Norma : KUATKAN SEMANGAT MU DIK...SESUNGGUHNYA ALLAH SENTIASA BERSAMAMU...SELAIN DARI SUAMI,ANAK DAN KELUARGAMU...DIKESEMPATAN INI,KU PANJATKAN DOA UNTUKMU DIK AGAR DIKUATKAN SEMANGAT UNTUK SEMBUH...(AMIN)

putris said...

Subhanallah...
berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...
semoga Allah meberikan rahmatNya terhadap seluruh keluarga Talib dan Norma..
Untuk TAlib : semoga kamu terus tabah dan kuat dalam mengharungi ujianNya...sabar dan Redha adalah sebaik-baik perbuatan..dan Allah tahu bahawa kamu mampu menghadapi ujianNya ini...
untuk Norma : Kamu harus terus kuat dik, pandang dikiri kanan mu ,sentiasa ada ahli keluarga mu yg menantikan kamu sembuh...dan ingat dik, Allah itu sentiasa ada bersamamu...sentiasa berdoa...
di kesempatan ini akak berdoa agar Allah merahmati kamu dan seluruh ahli keluarga kamu,berikan kesembuhan kepada Norma, diberikan semangat yang kuat dan kental untuk terus berjuang menangani penyakit mu itu,dan diberikan semula keceriaan dan kebahgiaan buat Norma sekeluarga ...Aminn ya Rabbal 'alamin...

Anonymous said...

Subhanallah...
semoga Allah merahmati Talib dan Norma sekeluarga...
kpd Talib : terus tabah dan kuat dalam mengharungi ujianNya...Allah Maha Mengetahui tentang apa yg DikehendakiNya...Allah juga tahu yg kamu mampu menempuhi dugaanNya ini...InsyaAllah...teruskan berdoa...
kpd Norma : berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul...semoga Norma terus kuat semangat dalam meniti hari yg penuh dugaan...lihat dikiri kananmu..semua keluarga menanti kamu bangkit dan ceria semula kan?...KUATKAN SEMANGAT mu dik...Allah sentiasa bersamamu dik dan Allah tahu rintihan hambaNya...teruskan berdoa dik..
di kesempatan ini...ku berdoa agar Allah meberikan kekuatan dan semangat kepada Norma dan suami dalam menempuh ujian ini,semoga Norma diberikan kesembuhan dan keceriaan agar dapat bersama keluarga dan bersama-sama mendidik anak menjadi insan yang Soleh.amin ya Rabbal 'alamin

N.E.E.N.Y. said...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Saya telah mencoretkan sesuatu di blog saya sebagai doa kepada Norma, Talib dan keluarga http://ribenhijau.blogspot.com

mizainal said...

Salam..saya xkenal norma nie tapi sy doakan dia n keluarga dapat menghadapi ujian Allah nie...Semoga pahala di syurga sana..amin...

Baithy Murad said...

Salamuna'laik,,

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak..

Semoga tabah, cekal dan sabar hendaknya kepada puan norma dan seluruh ahli keluarga...sememangnya bgi seorng pengidap kanser, ia merupakan sstu yg getir dan tamparan yang hebat utk dilalui oleh mereka yang senasib...kite mungkin tak tahu apakah puncanya,,,tpi apa yg penting adalah redha dan sabar dlm ujian yang Maha Kuasa ini...demi utk mengembalikn semangt yg kdng2nya ada dan hilang,,sudilah kita menyingkap kembali kisah nabi ayub yg pernah diuji Allah dengan penyakit yg menyebabkn seluruh badannya luluh,dagingnya hancur,apa yg elok cume hati dan jantungnya...itu yang digunakan oleh nabi ayub untuk berzikir dan terus berzikir sehinggalah sembuh dngn ditemani seorng isterinya yg setia...

penyakit kanser telah pun mendapat plbgai sambutan oleh para medik dan saintis bgi menemukn kaedah rwtn yg betul2 sesuai tnpa mmberikn kesan lain kpd sel dan anggota yg lain yg sihat...msih dlm ujian klinikal kaedah terapi gen dan terapi virus utk membantu rwtn trhdp pesakit kanser...

saya ingin berkongsikan dengan puan norma sekeluarga beberapa penawar alternatif berkenaan kanser...isteri kpd kawan ayah saya menghidap kanser payudara yg mana sudah tahap 4,,rawatan kimoterapi tak dpt mnjamin spenuhnya proses kesembuhan beliau,,begitu juga ubat2 kimia yang lain..bahkan kesan kimo seprti yg sudh diketahui umum trut mmberikn kesan pda bahagian yg tidak terlibat dngn sakit,,dimana sel2 yg sihat juga turt mati..oleh itu kaedh alternatif yg beliau ambil utk mengaktifkn semula sel baru ialah dngn mengamalkan 'Dr Tateishi's Cancer Healing Formula' puan bole 'google' utk memahami isi kesuluruhannya. selepas mengamalkannya berterusan slama 1 bulan beliau sudah mula sembuh,,bole ddk,,berdiri dan kini sudah pun mula bekerja sprti biasa dngn terus mengamalknnya....selain itu puan bole mengamalkn pengambilan tepung susu kambing sanaa bgi menggantikan susu lembu,,yg mana susu kambing itu telah siap dicampur dngn serbuk sanaa n tiada sukrosa atau dikenali sbgi senna atau nama sntifiknya cassia angustifolia ( yg akn dijadikn sbgai bhn kajian sye di tahun akhir nnti, insyaAllah)...khasiatnya bersesuaian dngn sabda Rasullullah saw,"Daripada Asma r.a, Nabi saw pernah bersabda dengan maksudnya, ‘Jika ada penawar bagi mati nescaya ianya ada pada Sanaa.’ (Hadis riwayat Hakim, Ahmad dan Tarmizi)." puan bole google juga utk mndapatkn mklumat dngn lebih detail...

akhir skali,,wlupun sye x knl dngn puan norma tpi sye cukup terkesan dngn peningktn kes kanser (apa jenis sklipun) dan menarik prhatian sye utk terus mengkajinya..

sabar dan tabahlah duhai tuan punya hati,,moga cepat sembuh...sekian, wassalam =)

eija said...

salam...sedih bca story norma n tgok pic2 norma...NORMA ingat pesan sya..awk mesti kuat dn tabah mlawan pyakit ni jgn ssekali myerah kalah...ank&suami perlukan awk dsisi mereka...smoga cpt smbuh..amin..

firdaus said...

berdoa di bulan ramadhan amat berkat dan mujarab,mohonlah apa yg dipinta,stiap apa yg kita mohon darinya,(allah swt)akan sentiasa membantu insannya yg bernama manusia,sya amat yakin keajaiban allah swt akan berikan apa yg kita mohon,insyaallah

Malacca Herbs said...

Salam kak munirah...
akak, normah pernah x jalani perawatan Islam(alhijamah n accupuntur)..sbb, anak kpd Amran (Artis nasyid kum raihan) pernah menjalani perwatan Islam ni..Alhamdulillah...dgn izin Allah, anak beliau sembuh dari penyakit tumor otak..tumor semakin mengecil..
klu akk rasa nk buat..nty, sy ley bg contact no perawat tu

Anonymous said...

moga ALLAH berikan kekuatan...amin..

ijunsha said...

ASSALAMUALAIKUM...SALAM RAMADHAN..
KEMULIAAN SEORANG GURU DIUJI DENGAN DUGAAN YANG AMAT HEBAT DARI ALLAH...SESUNGGUHNYA ALLAH MENURUNKAN UJIAN BAGI HAMBANYA YANG DIA SAYANG...KERNA DIA TAHU DI MANA KEKUATAN SETIAP HAMBANYA...MAHA SUCI ALLAH YANG MAHA PENGASIH DAN MAHA MENYAYANGI...HARAP NORMA DAN TALIB KUAT DAN TABAH MENGHADAPI UJIAN INI..ADA HIKMAH YANG TERSEMBUNYI DARI SETIAP KEJADIAN.... saya hanya memandang dari jauh kerna sy tahu seorang yg berkata-kata tidak akn merasai apa yg ditanggung...cuma doa kepada allah agar norma cepat sembuh dapat sy titipkan...Ya allah sesungguhnya amat berat dugaan yg engkau berikan kepada pasangan ini dan kepada si comel yg tidak kenal apa-apa...engkau permudahkan la cara dan engkau sembuhkan lah insan ini agar dia dapat bertakwa kepadamu ya allahh...sesungguhnya engkau yg maha mengetahui...aminnn

Aflah Qhadeejah said...

FORTEEN - BERDUA BERSATU

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

miracha0s said...

true love.
tersentuh sangat.
semoga terus tabah.
=)

dahlia shahrul said...

Salam, sya dpt tahu dr majalah wanita.. pilu..setiap yg terjadi ada hikmahnya.. suami senang di cari ganti..tetapi suami sejati sukar dicari...

dhiya said...

tabahkan hatimu, Allah lebih mengetahui kenape dirimu diuji sebegini...

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...