Monday, February 20, 2012

Permintaan anak

Macam macam la permintaan dr budak rambut sabut nih ( rambut Isk cepat panjang pastuh bila dah panjang terus gelembung hahahhaha sian Isk ...tew la daddy awak kemain liat nak bawak Isk pegi gunting rambut grrrrr)


Isk : Mummy ..mummy kawen la lagi sekali ngan daddy
Me : Napa plak
Isk : Nanti mummy kawen ley dapat baby ....Isk bosan la main ngan Yaya asek asek nanges ...sket sket nangis ...kalau mummy kawen dapat baby boy best la Isk
Me : Asal plak Isk best ....
Isk : ley isk main ultraman ngan dia ..........( game tepuk2 tangan pastuh buat style ultraman lawan ...vleyyyyyyy)

Motippppppppppppppp

Isk saja kasik tekanan kat mummy tauuuuuuuuuuuu ...Mumy pun tgh berusaha nih tau hahahha

Me : Sabar la Isk ...Isk ingat ley cam tew je nak baby ....sabar la kalau Allah nak kasik rezeki kat mummy n daddy Isk dapat la adik
Isk : Lama sangat la nak dapat baby ....Isk nak baby cam Rafiq ....baru best Isk main ngan dia


Elllooooooooo ingat Rafiq kuar2 terus besa cam tew ke ....


Tak pa Isk ek ..insyaallah nanti adalah tew ........mummy pun mmg nak la sangat baby tuhan je yang tahu ...tapi kiter merancang tuhan yg menentukan rite ....tp my MIL siap ckp

Mama : Munirah ...mama slalu doa agar munirah cepat2 preggy lagi ...mama ada sorang je cucu pompuan ..beranak ramai ramai tau

wahhhhhhhhh my MIL lagi best ....masa Isk n Yaya ada Taiping lagi best ayat nya masa kita org ckp phone ngan dia ....pastuh sutan kata bosan anak anak tak der rasa sunyi umah ...tahu apa dia ckp

Mama : dah kowang jgn ckp banyak ....mama nak dgr good news je

hu huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

lgi saiko n menyentapkannn bila semalam Isk dtg peluk pastuh tepuk2 perut ai and panggillllllllllllll

Baby wat apa dlm perut mummy tewwwwwwwwwwwwwwww

aiiiigooooooooooo mummy lom preggy agi ....tertekannnnnnnn tew mummy nye lemak tepu grade A1 Isk ....terus mummy sit up laju lajuuuuuuuuu sampai naik cramp perut ....mlm terus google cara cara meningkatkan kesuburan tanah hu hu . Standard la kan org pompuan lepas branak tanya nak anak lagi tak .....pastuh kata TAKMOOOOOOO SAKIT ....skalik past setahun 2 mengeletis nak baby hokeyyyyyyy ..

terus rujuk balik entry conceiving anyone

But sian jugaks kat Isk sebab dia slalu kena buli ngan Yaya . Si Abg nih plak manja kededek jugaks ...last last dia yg bengang sebab dia tak ley pukul adik ....si adik plak kaki nanges sket sket nangis cam na la abg awak tew makan ati Yaya ooooi . Tp kadang kadang kena gaks si Yaya tew tp most of the time abg mmg slalu mengalah..


Mmg biasa ke anak nom 2 buli yg sulong ? kowang nyer kes cam na ..

14 comments:

Cik Ayu said...

ha3.. budak2 skang kan.. chaiyok kak moon.. moga2 ade rezki kak moon n pak sutan nanti.. sy tunggu due april ni, yg ke3. anak rapat2..lepas ni kena rehat panjang

AdaM Hawa said...

budak² kan.. semoga berjaya.. ;)

Angah said...

haha,tanda2 sudah perlu tmbah ahli,..hehe...budak2 skarang pandai bcakap...

fizafantagirO said...

hehehe .. bestnya ada budak2 .. sy pun teringin nk ada bby . tp , blm ada rezeki . :(

farmys said...

anak pun dah bagi signal.. hahaaaa

shiemz said...

cepat mama~!! hahaha

ratna said...

He he he...insya allah ada rezeki tu nnt.

syahiraaghani said...

usaha tngge kjayaan. haha

Kasih nur azie said...

isk ni kan kak moon, mcm tau2 je istilah 'kahwin' tu tau. huhuhuhuh

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaykumwbh...Waaaa..cousin...kita serupaaa...it is just..in total u got 2 owedy......sob sob sob...

Takper2, sabar ye.....perancangan Allah swt melebihi perancangan kita kan....:)

Take care...oloooo tomey nye dua dak yaya n Isk ni....:)

ila de cute said...

heheh comelnya isk ckp mcm tu...tp mil moon sebenarnya lagi comel masa dia ckp "dah korang jgn cakap banyak. mama nak dengar good news aje." ehhehe

~ain said...

siap kena kawin lagi sekali mummy ngan daddy.. dapat duit hantaran lagi laaa mummy kalu gitu gak.. hahahhaa isk isk..

KOALAJEPONG said...

Askum moon...ina pon ada 2org anak..tp dedua2 boy...yg si abg mmg jenis manja jgk....bila bergaduh, lastnya si abg kena mengalah...si adik lak mmg jenis kaki buli...jenis tk nk mengalah...agak pening jgk la ngam ragam diaorg nie...

Mcm moon, ok gak lg Ish suh kawin blk...anak ina yg sulong siap suh g beli bb kat kedai...tanyanya lg...sape yg bg adik dia yg no. 2 nie? garu paler jap..then ina jwb, Allah yg bg...muahahah

Sue* mamaID said...

sama je dgn kes kite...si abang asyik tanya bila mama nak bagi baby kat abang...abang suke baby...abang nak baby boy la pulak...baby girl dh ade...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...