Monday, February 16, 2009

langsir plaks

Tgk gambo dolu ...nanti aiii citer hokey


ada pooh ada mickey
ada cars for boys
ada kartoon kartun
ada belang belang

Isk pnyer - racing cars

Best kan tengok langsir langsir tew ...mak pun teruja uuuu ...lawo lawo plaks tew . Memula proposed kat pak sutan kata nak belikan langsir utk bilik isk n yaya ...ok la since last week ada amik halfday ..terus ke Nilai Square nak ke NIlai 3 cam tak sempat je kan ...so sampai kat Nilai Square ronda la ...ada banyak kain cotton . Price start from RM 2 u ollls . Then ada la masuk 1 kedai nih ..nampak cam baru bukak ....mmg baru bukak pun ...so dia tunjuk la kain katun2 nih tapi ada 2 corak je . Ringan la mulut tanya kat asik nih ...ada corak lain tak ...then dia terus bwak pegi kedai 1 agi ...katanya 1 tauke .

Mak aiii ternganga aiii tgk harge RM 22.50 semeter ...hapa nak bunuh aii ke apa nih ...then sound ar kat adik tew ...tak mo la dik mahal nye ...then dia kata tak pa kak ..saya kasik akak harge RM 10 semeter . Still bunyi mahal kan ? But kain nyer 100 cotton n extra tebal . Cam kain kusyen ...sangat la tebal n berats ...so RM 10 totally gud bargain la kan .

Lagi pun masa kat NIlai 3 moon ada nampak dah kain nih n harge dia RM 30 semeter ...after tolak dalam RM 25 semeter ...bapak mahal ..tapi kat sini i manage to get RM 10 semeter ....tenkiu adik . Kena la tenkiu kat adik yg jaga kedai tew kan sebab kasik harger murah utk aiii kalau tak ...tak koser aiii nak beli .

So tempah la siap2 kat siter . RM 8 sekeping utk upah jahit ...RM 1. 50 utk telinga ...hahhaha utk ikat langsir ..so langsir Isk n Yaya dah settle ..so kesimpulan nya langsir utk umah ( sliding door , master bedroom , bilik study , bilik isk , bilik yaya ) habih dekat 8 9 rat jugers ....aduiiiii . Ingat nak jahit sendiwi tapi di pikikan balik ada ke masa ...apa apa pun nak kena tido kan bebudak dolu ..so better upah sesiap ..dapor tew aii n ak pakai blind je .

Genie , bila aii baca komen u baru prasan . Rail tew pun mahal jugers ..kalau batang kayu tew misti lagi mahaiiiii . Rail besi tew 1 kaki RM 1.20 , then biji2 ka dalam tew 10 sebijik , batang pemegang rail RM 3 hengget jugers , penutup batang rail lagi . Utk umah moon tew rail2 tew semer 160 jugers ....waaaaaaaaaa sedey nyer . Semer nyer duitsss

17 comments:

yantz-yeem said...

alahai moon photomama wat gahtering lagi eks....mmmm kalo x nak gaks follow...tp tarikh tu kita x dpt le plaks....mmmm asyik melepas jek...

wah moon sonot nyer tgk perkembangan terkini umh moon nie...mesti x sabo nak pindha n duduk kan...kitchen cabinet moon cntik...dlu kita pon nak wat kaler black n white,....tp lari bajet....so cancel....x pe nie temporary jek...

Willie said...

Wah sesuai utk bilik children

Sofuriah @ Sofu @ Sufei said...

chantek2 sumer langsir tuuu..tp nun nk pi nilai jauhnyaaaa..he3x

genny da bomb said...

aduile...langsir lom masuk dlm bajet lagi..huhu...byknye nk pakai duit...rail dah ada..tp zaman dulu2 nye..ingat nk pakai rail yang jenis bulat2 cam subang tu dia nye cangkuk langsir hahahaha..nmpknye kene simpan dulu kot hajat...pakai je rail sedia ada huhu

Sham Ummi Echa said...

cntik2 kain langsir tu sumer.. dpt 1/2 price ok la tu moon... apa nama kedai tu?

Lenny said...

moon.. nanti nak carik langsir (kalau dapat ler beli umah..) ajak moon carik langsir bleh???

cam sangat taste.. dan berpengalaman..

Baby Lyana said...

Moon

sy selalu masuk sini.. tinggal komen guna nama lain.. (before got my own blog).. well..sy sgt suka curtain ni..adekah materialnya sama tebal seperti di ikea?

Miss Moon said...

moon tak poasti plak sebab moon tak tahu kain kat ikea tebal mana ...

kalau 1 - 5 ketebalan dia 4

Baby Lyana said...

kalau ikea punya kain..semeter dlm RM20++.. sangat tebal..cahaya matahari tak masuk..and not-faded..tebalnya macam kain org buat bag tentera tu.yg warna hijau tu.. errmmm..kalau kat situ murah, nak jugak gi beli langsir.... if the quality are the same..sebab warnanya menariksss

Miss Moon said...

ha tebal cam tew la dear ..nanti kalau sempat moon snapkan gambo bilik before n after berlangsir ekekek

tebal n berats kain nih .

banyak coraks nyer ..moon pun rabuns mata . Tambah plak 10 hengget semeter kan ekekek

Baby Lyana said...

ok..akan dinantikan..kalau cun...leh la ku usung hubby ku beli di situ..

genny da bomb said...

waduhhhhhh....nmpknye pakai dulu le langsir import dari umah lama kalo awal masuk kekekekkeke...kene tunggu next gaji le plak nmpknye.dh le kc poun postpone gak..wahai companyku!!!sile la kasik 6 bulan bonus untukku ini!!!

Anonymous said...

hi moon.. canthek nya langsir.. kalo tak keberatan leh bgtau nama kedai langsir tu tak?

nzh1979 said...

moon.. mekasih erk bgtau pasal kedai2 langsir kat nilai square tu.. kelmarin gi.. rembat kain2 langsir ni cam cheap sale je..ehehe
yg utk sliding.. 110lerang beli 5meter percuma 5 meter..kira separoh harga lakan..ehehe
pastu yg gambo no 3 tu..atas skali sebijik zam beli.. rege asal rm12.. beli 5meter percuma 8meter kan..terus rege jatoh rm7semeter..eheh
yg jalur2 tu pon beli gak..nak replace sarung sofa ikea..ehehe arap2 sempat la siap b4 raya nih..ehehe

Miss Moon said...

ye ke zam ...bagus ar cam tew ....wah skrg udah jatuh ke RM 7 hengget semeter ......

mmg cantek kan kain tew kan zam kannnnnnn

KiranaCouture said...

salam, boleh tau nama kedai u beli kain2 langsir ni?

sHima AzMir said...

sis...kain kartun tu 1meter bape..kedai dinilai 3 tu namanya apa...saya tgh usha kain cotton kartun ... email shima2579@gmail.com sis boleh email tak info pd saya.tq sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...