Friday, February 06, 2009

Yaya masih dmam gigi

Malam tadik dia muntah 2 kali ...kol 3 yaya bangun nak minum susu ..lepas je minum susu terus muntah hokey ...banyak giler cam org bukak paip menyembur nyembur susu tew kuar balik . Habih basah ...tak pa la part basah tew ..baju boley di tukar tapi sangat kesian kat Yaya . Badan dia panas. Moon cepat2 kasik ubat demam ....dia merengek je . Sedih auuuw bunyi sora dia cam tew . lepas moon salin baju ....salin baju yaya ...kasik la dia BF ...nampak cam ok ...dia batuk tew yg muntah je . ...sapu vicks sket kat dada dia ...sapu mintak kat pewut ...kasik gripe water nak ease the teething pain basuh kepala dia . ok la dkt sejam gaks mendukung yaya ...kasik dia tido atas dada . Letak letak je dlm playpen dia ...dia merengek rengek . Terpaksa la pegang kejap ...nak wat cam na ..nak kasik dia selesa...kol 4 letak yaya ...ok la dia tido nampak cam ok . Badan pun dah tak panas .
Baru letak badan si Isk plak masuk bilik . Since kami duk sini tak pernah dia tido ngan kita org ...mmg tido kat bilik je tak pun tido dpn tv ...nih dah masuk hari ke 3 dia nak tido ngan moon . Ok la ....isk pun menyelit tido kat sebelah ...skali nak susu . Moon cam zombie berjalan gie buat susu ...then dah kasi isk susu ...skalik yaya plak terjaga lagi skalik ...masa tew kat kol 5 ....dia nangeh nangeh ...kasik la BF ..sakit pinggang wooo duduk cam tew ...nak baring si Isk dah amik port . Lama plak dia menyot nyot ..kol 6 sempat la lelap japs ...bukak mata dah kol 7 30 nko ...mak lambat ....dah la semalam 2 trip mendobi . nak jemur kain lagi ....sangat kalut ..dah nak kuar yaya plak bewak ...Isk plak meragam tetiba carik gula gula ...mmg pagi nih pagi yg menguji kesabaran

Hidung Yaya pun nampak merah sebab hingus dia asyik meleleh ye ...gusi atas dia bengkak ...ada 2 gigi baru kuar ...sabar ek sayang ...nanti gigi tew kuar yaya tak sakit dah la ..sangat keshian tau yaya . Balik karang bwak dia gi kinik lagi sekali sebab ubat semer dah habih . Makan pun tak mo ...jgn la cam nih dik ..mummy pun sedey tauuu bila tgk badan yaya susut
Mummy ....waaaaaa sakit la gigi nak tumbuh

sejak yaya dmam nih umah lintang pukang wooo hahhaha tiun lari ...mummy harap Yaya cepat sihat cam seperti sedia kala ya . Nampak nya gathering photomama ahad nih mummy kena pegi kejap je la ...incase kalau yaya still demam .

15 comments:

yantz-yeem said...

ciannyer yaya demam...mesti moon pon dah terhuyung hayang bangun pagi ngan ngantuk+ x ckup tido...

ala moon kita terlmbt register gathering photomama tu...tingin sgt nak join...mmm tp dah full....mb next time la...

ibu 2AZ said...

siannye yaya..skjp jer kay..nnt gg dah kuar dah tak sakitkan..

ermm biler anak tk sihat, kite pun terase letih kan..tak cukup rest..mmg nguji kesabaran kan..

Miss Moon said...

mmg ...tambah plak bila si sulong membuat pelbagai peel ...

Kasih Aleeya said...

sian yaya..sian kat ko gak moon.. tu ler pengorbanan kan.. kejap jer..nanti gigi sumer dah kuar..yaya will be ok.. ko pon akan back to normal ok..leh sleep well..hihi..sabooo saboooo... kejut sutan suh tolong okeh!

Mimie Ishak said...

yaya demam nak tumbuh gigi...kesiannyer.....mama yaya mesti macam zombie tak cukup tido kan.....sabar yerk mama and yaya...

(tp comei lah gambo yaya nangis tuh....hehehheheh)

HOPE YAYA WILL RECOVER SOON........TAKE CARE DEAR....

lieya_latif said...

alahai sian yaya....harap2 cepat sembuh....mmg kene byk bersabar kalo anak dah masuk lebih dari 1 ni moon.....cuti 3 hari nanti ni ko balun le rest secukup2nyer.....

genny da bomb said...

siannye yaya..part tumbuh gigi le yang nguji kesabaran..penat kan..huhu..tingat2 plak nuqman dulu skali tumbuh 4..demam seminggu tatau sbb pe..tgk2 nk kuar gigi..dh kuar baru le ok..sementara nk kuar tu suffer le tido duduk huwaaa..sbb kene riba jek..hehehhe

JuJue said...

iyer moon.. aku ler nak kasik adik kat akid? abehhh saper plak nak bagi? takkan ada cawangan lain plak? aiisehh tu dah lain tu? aku sekeh paler bapak akid tu kang!

sian nyer kat yaya..haiii dah ada anak kecik gitu ler. yg tak kecik ngan style tak kecik. yg kecik ni..mcm tu la plak..aisehhh.. takpe..semua tu pahala kan moon. tapi, kalo bab anak sakit..tak kesah nyer. macam mana pon sabar kan. tapi kalo bangun buat leceiii tu yang hangin tu!

kakngah said...

biasa la tu baby nak tumbuh gg.. mmg meragam. kalau blh nk jek pndhkn sakit ank tu kat kite ek....

Hana said...

alala time cam ni la yang tahan. ciannn sgt kat dorang kan?!

mil kassim said...

ala cian nya baby yaya... auntie doakan yaya cepat sembuh ya :)

Miss Moon said...

tew la kan nak wat cam na ...semer budak akan mengalami sakit nak tumbuh gigi nih ...apa yg kiter ley buat cuma bantu dia org utk se comfortable yg boley je la kan kan kan ..

get well soon sayangggggg

Lenny said...

ala.. ciannyer yaya demam... kalau budak demam gitu la.. mak nyer sama demam sbb bb cam meragam...:(

mmg tabik moon sbb ada 2 baby.. tapi manage sendiri... kalau lenny.. bleh pengsann!!

love always said...

Cian yaya...kyra tak demam lak masa tumbuh gigi tu ari...mgkin sbb syima selalu doa stiap kali pas solat dan semasa BF kyra kot supaya kyra tak demam masa tumbuh gigi..alhamdulillah allah makbulkan...miera tryla wat cam syima ek.. cuma pd satu mlm tu..masa kyra tumbuh gigi 4 btg skali gus tu dia ada muntah2 dan cirit2.. mujrula sehari je..lega..

Miss Moon said...

lain budak lain sakit nya . sama cam sakit melahir kan anak . Kebetulan tumbuh serentak . masa isk tak plak demam .

insyaallah miera akan buat seperti syima ...doa ibu nih dimakbulkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...