Thursday, February 19, 2009

Jadilah ahli photomama skrg for rm280 1 year

Apa itew photomama ...semer duk sebut photomama ...apa tew photomama?

Photomama adalah komuniti mak mak n apak apak yg suka amik gambar anak anak . Tak kira pakai kamera apa pun janji passion tew ada anda boleh join . Anda akan di ajar asas photography , teknik2 dan cara cara bagi mengambil gambar yg cantek .

Kadang kiter jeles kan tgk org amik gambar anak yg lawa lawa ...siap dari dia org kecik sampai la dia org besar . Kiter masa kicik2 dolu mana ada kan . Nak gie studio pun tak mampu . So di komuniti Photomama kiter akan sama sama kongsi knowledge in producing quality photo ....gambar yg mana kiter ley gantung kat dinding umah kiter ....gambar yg membuat kan kiter rasa bangga .


Saya tak der kamera gabak ...cam na nak join ?
Join the hottest community in town now!

anda tak semesti nya ada kamera slr ...apa apa kamera pun boleh . Dengan teknik yg betul ...anda juga mampu laku kan nya . Come n join our forum ..its FREE . But if u wanna watch the tutorial n enjoy other benefit u have to register as a premium member at RM 350 per year . But if u register under my link as a referal u only pay RM 280 .

Alah , buat apa nak blajar ...blajar sendiwi pun boley .

This is up to u ..hanya kiter sendiri tahu kemampuan kiter . Kalau kiter rasa kiter sudah bagus then tak apa . But kalau anda determine nak belajar dari yg bagus , dari sumber2 yg dipercayai . Kalau kiter pergi kursus photography pun nak kena bayar beratus ratus kan untuk beberapa jam atau untuk beberapa hari . Nih untuk setahun ...but its ur choice .

Kebanyak kan mothers semua ada slr dah sekarang . But do u know how to use ur slr to the maximum . In this community anda boleh diskus n bertanya serta berbincang ngan para para mummy yg lain di samping expert2 yg akan membantu anda .

Anda boley post gambar anda ke forum n ia nya akan di kritik . Bukan dikutuk ya tapi akan direview oleh para expert termasuk la Saiful Nang sendiri . We learn from our mistake

Siapa yg ada dlm komuniti nih ?
Kiter ada Zubye , ada KC , ada Ayda , ada CT Ruzaimah , ada Lam and ramai lagi para hotmama yg sangat
berjaya dalam bidang masing masing .List nih akan bertambah . THE EXPERT .

Moon pernah tanya kan pada Saiful Nang . Kalau semer dah pandai amik gambar maka photog lain tak ley carik makan la ...i was wrong ..koz a barber need another barber to cut his hair . That is what Sn told me ...after thinking about it for a while ...mmg benar apa yg dikatakan nya . Even moon pun perlukan org lain to take my family pic kalau tak mmg tak cukup korum . A photog pun nak juger berada dalam gambar . Betul tak ?

* pic from blog sofu

Bila anda dapat berkumpul di kalangan mereka yg berkongsi minat yang sama ...amatla senang utk anda bertanya kan soklan . Yes u can read from many source but kalau org explain kan ..kan lagi bagus . I learn all by my self and i found it very hard ...kang nak tanya otai otai mau kena smash kan ...so baca la sampai lunyai manual . Mmg payah ...nak tanya kat forum candid syndrome plak saya malu sebab semer lelaki then dia org sangat pandai ..kalau la dolu dah ada photomama mmg senang la . Dgn photomama anda akan di ajar basic2 n hands on . Kiter akan berkumpul n tembak beramai ramai . Masa tew la boley nak tanya ...cam na awak setting camera ..n etc .

I know ramai yg tak setuju konsep phototomama but ramai sangat yg menyokong . Kiter sepatutnya tolong antara satu sama lain n bukan nya kondem kan satu sama lain . Apa yg Saiful Nang buat nih sangat bagus ....and moon sokong 100%


Menjadi ahli photomama - Free
Premium Member - RM 350 per year
The knowlegde is priceless

So there will be a photo clinic. Free for Premium members n untuk member biasa ( yang hanya register utk forum ) anda pun boley join . U only need to pay RM 45 . So tunggu apa lagi , meh la register dengan Photomama . Come all momma lets get loud.

4 comments:

yantz-yeem said...

wah moon dah xpert!!!tahniah moon....mmmm mmg nak join sgt jadik premium members....moon nnti kita nak masuk bwh moon la boley?

ezrina said...

best la..... good idea ni Moon... :)

Miss Moon said...

moon expert yg tak bertauliah ahhahahahh but i will share all my knowledge with my fellow photomama .

i once tanya Saiful Nang pasal photomama nih .

" if semer dah pandai amik gambar then no one akan upah profesional photog u tk snap gambo dia org "

sn reply
" wrong moon , koz a barber need another barber to cut his hair "

so sebaik mana pun anda , anda perlukan org lain utk amik gambar anda .

i definetly agree wif that ..

izzasaiful said...

Moon, kita ada camera PnS je..caner?? nk gak joint Photo Mama..tp cam malu jerk..hu hu..