Friday, August 21, 2009

Happy Birthday Sutan Iskandar

Today is Isk's 4th birthday ...hari nih dia sangat liat bangun ..." Isk ngantuk lagi la mummy" ha sapa suh tido kol 12 lebey ....and this morning masa kuarkan kek dari peti ais 3 ceri sudah hilang ...ha sapa lagi kalau bukan si Iskandar yg kebas ..ooooo diam diam amik ceri atas kek ye .

last night dia ngan sutan gie beli kek . Me n yaya tunggu dalam kereta sebab yaya duk BF ...hahahha pak sutan beli kek cekelat aje . Tew utk dia makan ngan kenkawan kat nerseri ari nih ...so pagi tadik dah passkan kat cikgu dia kek n goodie bag utk bebudak kat sana ..nanti petang moon pegi ar sebab cikgu dia kata dlm kol 4pm baru ley wat makan kek ...okie nanti ai ke sana snap few pic ....

so nanti moon upload kan gambo dia kat nerseri kay ...

pstttt sian isk 2 hari lepas mata nya lebam kena tumbuk ...sian dia ..hari nih dah biru kehitaman dah . masa moon gie amik dia kat nerseri cepat2 cikgu dia bagitau yg ada kwan tumbuk mata isk ...isk nangis kuat . nak buat apa dah nak kena kan ..lagi pun kids . Tapi sejuk la sket ati mummy nya nih sebab cikgu cepat2 bagitau n sorry .

" mummy kawan tumbuk mata isk , isk nangis , sakit mummy "
nih gambar sebelum mata lebam sebelah ..duk sebuk nak main tape
poor isk ...biasa mmg dia pernah cerita pasal kwn tew ..tapi biasalah kan kids mmg ada time main rebut barang kan ..moon tingin nak tgk mana satu budak tew bukan nak marah just nak nasihat ...kalau main , kena main elok2 tak baik pukul kawan ...tapi kang takut nanti his parents misunderstood plak .Isk kata

" cikgu dah marah kawan tew "

tak pa la since dah kena marah kan . Just hope ia nya tak berlaku lagi la kan . Moon cuma nasihat kan Isk kalau kawan buat Isk jgn pukul dia balik ..yer la takkan la nak tanam kan dalam otak dia kalau org pukul ...pukul org tew balik ...kang tak pasal pasal perang besar karang

last week ada kenduri kat area umah nih ...yg lawak bila org tanya nama sutan ...hahhah . Ha Sutan Mahmood ? Nko biar betul hahahh semer org ingat sutan melawak ...habih tew anak nko nama apa .? Sutan Iskandar ....hhahahah semer org gelaks . Im sure nanti zaman skolah Isk ...cikgu2 senang ingat nama dia ...LOL

8 comments:

notti netti said...

alooollooo cian nyee.....biasa lah budak2..kita mak bapak ni tak bleh nak hangin tiba2 kan?...sib baik awak berfikiran positif..hehhe anyway wish him happy besday key...bubyeee....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

heppi bestday sutan ;-)

fazilzura said...

HEPY BESDAY SUTAN ..

lor siap kene tumbuk bagai .. xpe ler katanye bby boy kan

Lenny said...

happy birthday iskkk....

dah big boyyy dahhh.. bestnyerrrr....

isk.. saper tumbuk mata isk yg hensem tuh.. meh untie tumbuk balik dier nak.... kureng tul kan?

cian isk.. takper.. isk macho kann....

azdra-azdra said...

epi 4th birthday wahai menantuku si isk. Aunty love u heaps! Muahsss! Jgn tumbuk org yer.. tp klu ada org tumbuk kita.. jgn segan silu..pijak jer perut dia balik..biar terkeluar isi perut dia.. huwaarrrghh!! make budok!

oppss eh kuh me.. terbrutal laks.. hahahahahahha jgn follow me yer iskk.. follow ur mummy.. mummy sopan santun..auntie brutal terleby suda..

semoga menjadi anak yg mendengar kata dan menjadi anak yg solehah.. aminnnn.,...

selamat berpuasa bebehhh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hepi bday menantu ku Isk...huahah...tetiba menantu... alahai siannyer isk... dasat gak gangster budak yg tumbuk isk tu... haha.. budak2... kasih aritu ckp kwn dia tampar tgn dia kuat2..sampai merah.. pastu kasih tolak budak tu.. cikgu marah kasih..sbb tolak budak tu..hahahah.. aku ckp jgn balas..bagitau cikgu jek.. then dia ckp 'abissss kasih sakit macamana?' tetiba dia sayu cebik2.. hahahahhaah.... neway... aku tau Isk ni goodboy dari dulu lagi... cayang Isk!!!!!!

MrsSluRp said...

happy bday isk!
sib abik x teruk kan...baslah boy..sue ade adegan mcm nih punya..but im sure isk will be the protective bro kan..! gud boy!

ila de cute said...

Happy Birthday isk...bila la nak jumpa...syahmi sibuk nak main main dgn Isk..