Thursday, August 27, 2009

nak ulam peria katak

bukan nak makan katak kay ...tetiba sedap plak rasanya makan nasik berulam kan peria katak nih ...bak kata org pahit pahit sedap ...ya alllah pahit yg amats tapi sedap ha cam na tew . Kalau rasa cam tak sedap mulut ke rasa cam tak berselera je nak makan ...makan peria nih dap dap wo tambah ngan nasik panas n ikan bilis goreng + bawang + cili padi ...............beshhhhhhhhhh

asal moon tersangkut makan ulam nih adalah time pantang kan yaya ari tew ...mama akan hiris halus2 peria nih rendam dalam air garam n makan ..........waaaaa sedap upanyaaaaaaaaaaa....daddy nanti singgah kedai runcit ek , mummy nak beli peria katak neh
kalau malas nak masak sayur ...beli je la ulam ....basuh2 je letak atas pinggan ...kang senang tew ...n berkhasiat jugers . My fav ulam is pegaga , kacang botol , pucuk gajus , pucuk putat , daun selom , ulam raja and petai jering semer ai makan akakkakakaka ermmmm dap nya ckp pasal ulam pun ley cam nak meleleh air liur

what is ur fav ulam?

5 comments:

fazilzura said...

wahhhh leh tahan pahit nye tu .. huhuhuhu
tp kalau wat gorg atau pedas2 sedap makan ..

zura pun suke makan ulam .. zaman2 remaja mak dok paksa makan pucuk betik .. pahit jgk .. tp sedap ..
and pegaga is my fav.. mak suke gorg (tanpa minyak) with kepala parut , taruk grm skit.. sedap oo

Miss Moon said...

fazilzura, best kan pegaga tew tapi moon tak pernah makan yg bergoreng ...nanti ley ar wat 1 entry ...ley la ai soluk resipi tew ekekekke

genny da bomb said...

moon..suma yang disebut ai pu suke...kat sini susah le nk ulam2 sgt..asik2 ulam raja petai,kacang botol..uuu lama tak makan pucuk putat..ada lagi ke tak pokoknye kat kg ni huhu..

YUZIE AMIR said...

haii moon jarang2 sekali saya tinggal jejak heheh..tapi kira follower gak ni.

Ulam feveret saya kan..ialah kunyit hidup..ala masih muda2 tu hiris nipis cicah sambal belacan mkn dgn nasik uii sedap..try la..org kat bley awet muda gak ni.

BUJANG SUSAH said...

uiiii... goreng pun sodap....