Tuesday, August 25, 2009

kenangan puasa masa kecik2

hahahhah " jangan puasa yang yang yok ...balik umah bukak periok " hahhahahah . Me masa kicik mmg kena paksa poser hahahha ayat paksa tew ...kalau tak puasa jangan harap dapat duduk makan semeja ngan org yg puasa ...kalau dah tak poser tew jangan wat nyebuk2 kat meja makan ....kalau nak makan jugers pegi makan kat atas lantai je ...hahhahahah mmg memalukan apabila benda tew terjadi ...so walau macam mana penats pun sebab petang2 gatal nak main kan ...nak main kejar2 la nak main baling selipar n nak main lompat getah . So dah balik umah mmg flat giler ekekekeaak tkkeke

Moon ingat agi masa sekolah rendah , pernah me n my friend pegi minum air paip kat tandas hahhahah bila dikenangan balik ntah apa apa la peel ...tak elok benor ...haus la punya pasal kan . Bila lepas berbuka je cepat2 mandi ...gatal nak kuar main lagi .

Nak bawak tanglung nak pasang lilin dalam tempurung kelapa then ramai ramai ronda kampung ....memang meriah ...ngan setiap umah di terangi pelita ...so jalan kat kampung mmg terang benderang . Tambah plak tak takut masa tew sebab hantu setan tak ada kena ikat ...bebudak apa lagi syok la kan merayau rayau jalan jalan tengah malam pun tak takuts




4 comments:

nikNadim said...

moon...ai penah curik2 minum air sirap dalam fridge masa bulan posa...taim tu dajah 4 kot...tapi konon2 puasa penuh gitewww....ahaksss...sungguh tak bermoral kan?

MrsSluRp said...

best nyer...tau x akma x pernah merasa beraya dikampung dr kecit smpai le dah kahwin..erkkk sbbnya mmg lahir kat KL so sdara mara sume kat KL...jdnya lps kahwin baru merasa suasana beraya di kpg...hehee tuh yg nye bila dah rasa mmg seronok le beraya dikampung...meriahhh bgt!

JuJue said...

moon notty! meh sini nak bababbb! tapi aku dulu ponnnn begittewwwww jugaakkss.. asal mandi jer telan glupp glupp glupppp ayaq paip! padahal bukan kenyang pon! baik telan nasi alang2 nak posa yang yok..

cookie devine said...

Cik Cookie pun minum air paip kat surau sekolah.pada hal dah tau air tu kotor.bongok kan?