Thursday, March 25, 2010

The Launch of HSBB

Apa tew ...kalau kowang baca paper or tgk tv misti kowang tahu ...its a short for form High Speed Broad Band

apa tew ..
ia adalah perkhidmatan jalur lebar yg berkelajuan tinggi 10 Mbps and above . Normally kite dpt dalam 384Kbps - 4Mbps kan tapi yg ni 100 X lebey laju kay ...and for bussiness purpose laks ley sampai up to 1 G..perg laju ....terus mak berangan ....wah mmg lajuu tapi nih baru utk klang valley n wilayah anakanda ku ...wilayah pembangunan Iskandar ....and yess anda perlukan fix line utk itew .

Bila dah laju cam tew ha apa lagi ley la sopink on line je ...masuk je mana mana e mall n sopink ..then entertaintment plak ...stakat streaming apa der hal ..laju je pastu nak chatting nak video call mmg tervaek ar ..tambah plak tgk IP TV ...

Single broadband line ley 3 function ...aka triple play
wahhhhhhhh ...gamaknya bila la serv nih akan ada kat Salak Tinggi ...wink wink ...airport city tew ...hua hua hua..alamak kat KLIA ada ..kawasan lingkungan dia tak der ke..

Apa tew IP TV
IPTV works on TV with a set-top box that accesses channels, subscription services and videos on demand.Macam canle TV tapi nih via IP n broadband connection

Kalau nak tahu adakah ia akan available di kawasan anda sila klik sini

kalau nak tahu lebey lanjut and ada FAQ sila baca sini FAQ

nak tahu lagi lanjut n detail pegi je http://www.tm.com.my


1 comment:

J.A.D said...

tumpang lalu ye. nk ambik post ni sbb malas nak explain pepanjang kat my blog

ok kan :)