Friday, March 26, 2010

peloh yg melampau

Isk kan dia ada satu masalah ...bila dia berpeloh umak aiii basah hokey ...start from kepala meleleh2 sampai ke leher ...pernah gaks moon terpikir cam nak bawak dia gie check up je sebab cam mandi je ...kadang sian jugaks kat dia kan ...pastuh skrg nih makin kuwus ..jgn la cam nih Isk tertekan mummy nanti jeles tgk Isk kuwus n sedey pun ada cam mummy tak kasik makan je ...rasanya kena beli balik Appeton tew .
Bila Moon pakai kan dia baju skolah ...suar tew kemain longgar ...pastuh bgtau la dia ...Isk makan la banyak sket ...tgk mummy kena jahit sket pinggang suar Isk ...kalau Isk kuwus sgt nanti kan bila Isk jalan suar Isk boley terlondeh tau nanti nampak Isk je pungkoq( hua hua kelentong la mak dia ) akakakkak ...then dia wat muker bagus sambil berpikir sambil jari duk kat mulut ....ermmmm nanti org panggel Isk gemuk cam na ...tgk nih perus Isk gemuk nih mummy ....
sila peratikan baju dia tew basah lencun kay . Masa kenduri adik sutan tew dia saja 3 kali tuka baju ....adoi la Isk ...ke matabolisma Isk terlebey tinggi nih .

Skrg he is so like me la ...kalau time part nak larang cik yaya wat apa apa ...mmg dia copy paste my ayat je ..
Ishhhhhh adik nih ..makan la elok elok . Kang dah tumpah tew ..nanti sapa kena lap
Adik tido la dah malam nih ..nanti besok mula la susah nak bangun

Yaya ..makan elok2 jangan buang buang cam tew .

yer ayat tew la Moon duk slalu pakai utk dia ...skrg nak bangun gie skolah ..lepas kejut dia misti dia mintak extra 2 minit ...Isk nak tido 2 minit je mummy plzzzzzzz ....ha tahu ngantuk ...skrg ayat nak kasik dia tido awal senang je ...ye sila copy ayat nom 2 tew ek Isk tido la dah malam nih ..nanti besok mula la susah nak bangun hahahhaha .

Tapi bila dah kasik 2 minit tew ...dia ok ar ...tapi part dah masuk bilik air Mummy Isk nak suh mummy mandikan ha ..mmg kena la mandikan dia ...adoiiyai . N cik Yaya biasala jadi penunggu depan bilik air tukang gelak bila abg dia terkinja kinja melompat sebab sejuks
Cik Yaya plak kemain la punya manja kededek suka kaco Isk ...suka panjat blakang org kalau baring ...nanti ai citer pasal cik yaya plak kay ...

2 comments:

suhaila-ab said...

salam kenal...aku penah dengar "kuat peluh" ni boleh diubati..pegi klinik mintak nasihat doktor.."kuat peluh" ni akan mendatangkan masalah jugak sampai dia dewasa..aku ada kawan yg kuat peluh ni..nasib baik badan dia tak berbau..duk dalam ofis ber"ekon" kuat tp baju dia basah macam joging...ramai yg tak selesa dgn dia..perempuan pun tak nak dekat ngan dia...kesian..dia kata keadaan dia tu dr kecik lagi..so cik moon bertindak dr skarang utk anak bujang u tu...kesian dia nanti..

Miss Moon said...

thanks suhaila ...

moon nanti akan mintak nasihat doc ...tapi Isk nih berpeloh dari kepala meleleh ke leher . Badan tak sangat ...ha cam ne tew ...adakah kelenjar peloh bahagian kepala dia terlalu aktif