Wednesday, March 17, 2010

Persiapan di Kajang .

14hb majlis sambut menantu di Kajang , maaf bebanyak kalau ada plak yg tetiba terasa sebab tak di jemput atau apa kan ..maaf betol2 ..since Moon menjemput kenkawan opis n kenalan terdekat shj .
Amboi cam upacara pencampaian hadiah kat skolah je
Since ramai sedara mara dari Penang sampai maka semer berkumpul kat sini . Mama dah book sesiap umah pegawai ...mmg besar umah nih rasa 50 60 org muat nih ...
ni baru separuh umah hahhahaha . Kalau duk dalam group nih ...semer ckp kuat hahahhaha ..thanks auntie rozie bawakkan nasik ayam utk kita org semua .
besa kan so kalau anggota penjara nak sewa sila apply kat pejabat ya ..alangkah bagus kalau ada org jaga umah nih elok elok ....tapi ok la dari tak der langsung kan .
nih khas utk Doc Kim ..timer kasih kat Auntie sebab dtg jauh jauh ..
Anak teruna nih la yg punya sonok dapat berlari lari dalam nih sampai lencun baju nya
Wah Uncle Posing di sitew ...para ibu bergosip para bapa tgk TV
Para anak plak duk main berlari lari pastuh makan pun tak mo ...geram tau . Moon rasa sejak 2 menjak nih asek kena paksa Isk ngan Yaya makan je . Yaya yer la sebab dia dmam kan ...Isk tew sampai suar sekolah dia punya la longgar ...nak suap mkn cam nak bergaduh rasanya

Pasangan panten ngan big chef yg 1 hari duk kat dapur ...punya la rajin masak macam macam utk kita org semua makan ...dapat plak gulai ketam penang maliiiiiiiiiiii pergggggggggg
Me n Norm ...adoiii akak terasa seperti akak nih giant sangat duk sebelah Norm yg kecik nih
Para anak dara gigih siap kan goodie bag ...akak tak larat dah nak nengok ngan potong bunga rampai susun telor siang tadik ....korang amik la tender goodie bag nih ek ...
then follow mama n papa tgk dewan sebab kenduri esok kan ..semer dah siap ..so besok pepagi dtg hantar brg ...bunga telor n banyak benda lagi
Dewan serbaguna penjara ..luas juga ada 3 court badminton kots ..makanan semer org penjara masakkan hua hua ...lega ...kalau tak misti duk tak tido lagi masa nih hahahha. Masa kita org dolu tukang masak dtg masak kat umah ...skalik ngan banduan tlg cuci2 periuk bagai ...malam sebelum kenduri mmg sebuk sangat ...nasib la kali nih dapat wat kat dewan . Since papa dah nak pencen nih la kenduri last dalam penjara ...pas nih kalau umi kawen wat kat umah Moon je ...n kalau my adik si Mat nak kawen pun ...sila la kawen kat umah akak kay .
ok la dah lewat malam ...wahai panten kowang pegi la tidooooooo besok kang lebam plak mata ...

pas nih episod Majlis sambut menantu ...

10 comments:

eiNa said...

mak aii..besarnye umah.. cam hall dah pun..

fazilzura said...

oh kat area panjara kajg ker..

wahh meriah nye majlis.. umh tu mmg beso bangat tu .. ala2 homestay ler tu yek

mannira said...

moon sorry offtopic!!! moon antar wall sticker tu kat kerteh bila ya??? since byr rsnya dah nk msk 3 mgu..adik ckp dia tak time lagi...try email tp tak de repond..sms me at 0133412558 tq

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

oooo...besar tul rumah pegawai tu..
ayah moon pegawai penjara kajang erk...he he he..kot2 ler kenal kan..coz' zana pun under penjara gark...penjara simpang rengam....

Miss Moon said...

manira betol moon dah terlupa ....sok moon pos ...ampun ( sambil ketuk ketampi 10 kali )

ibu 2AZ said...

luas tul rumah tuh..
adoi moon, samalah cam aiman..sket je makan..kkdg tuh cam nak paksa je die..huhu

SwEeT^^SiMpLe said...

hi miera, boleh bg email address?

-anim x-ypm :)

SwEeT^^SiMpLe said...

hi miera, boleh bg email address?

-anim x-ypm :)

Miss Moon said...

anim , my email munirah301@yahoo.com

my FB : Munirah Abd Rahman

AbbotCottage said...

Fidyahkan Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah...amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...