Wednesday, July 21, 2010

Moon Kunya Movie Review - The Blind Side

cerita thn 2009 kalau tak silap .

Citer nih pasal budak yg terbiar yg hidup nya bergantung pada org ...Dia nih susah mak dia abaikan dia ....one day pakcik yg jaga dia nih masukkan dia ke sekolah ...n sekolah nih banyak org berkulit putih . Michael Oher nih dia budak tertbiar kan so dia diam je kat skola n refuse utk blaja n buat apa apa pun .

Leigh Anne yg di lakon kan oleh Sandra Bullock bwak dia balik n jaga dia ...Leigh Anne banyak bantu dia ...bg dia tinggal kat umah dia n berikan semua keperluan yg dia perlukan . Anak2 Leigh Anne pun suka kat Big Mike ni . Leigh Anne nampak kebolehan Big Mike dalam football n dia banyak bagi support n etc siap hired cikgu peribadi utk bantu Big Mike perbaiki grade dia to the point where he would qualify for an NCAA Division I athletic scholarship. Michael Oher was the first-round pick of the Baltimore Ravens in the 2009 NFL draft

Saksikan citer nih sebab banyak scene yg menyentuh perasaan n u ley tgk sendiri cam na prihatinya Leigh Anne utk membantu Big Mike sehingga dia berjaya sampai menjadi pemain America Football yg berjaya

Kalau nak bg anak tgk pun bagus ...kita org pun ajak Isk tgk tunjuk kat dia cam na org nih susah n mcm mana dia overcome semua tew



2 comments:

DRaqil said...

moon, sabtu nih pagi kul 9 ble ke?

Eri-chan said...

Moon, i TAG u..hehe
http://abeginningoflife.blogspot.com/2010/07/menjawab-tag-pertama-bestest-blog-award.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...