Thursday, January 19, 2012

door stoppers


Ari tew sebelum pegi kije ada tgk temuramah MHI dengan Wardina n hubby dia . di mana dia cerita pengalaman dia org . Then ada sorang nih yg penganalisa jenayah ke org panggel dia lupa laks apa nama dia ....dia kata malam2 sebelum tido letak door stoppers kat semua pintu ...termasuk pintu bilik .

Kalau kiter lock org ley umpil kan ...but bila ada door stoppers ini membuat kan proses tew jadi lambat . Benda yg murah n simple but bisa menyelamatkan anda n keluarga anda

so im sharing this with u ols kay

oooh lupa ada org tanya kalau slidding door cama na plak . Nih my father in law mmg praktik kan ...almaklum la kan dia warden penjara kan . Tetiap malam bangun periksa semer pintu ...LOL . So dia pun slalu pesan mmg slidding door dah kunci tapi sila sendal ngan kayu so that tak ley nak tolak ......ada jugak kat SINI anda ley tgk ...and kiter share sesama utk keselamatan extra kita n keluarga kiter

12 comments:

eus said...

tQ kak!! nak beli lah byk2... huhu...

SiTi said...

aaah ye x yer kan....good idea...boleh buat gak mcm ni

AbbotCottage said...

Ingatkan jual ceklat. Bagus bagus, leh praktikkan. Tima kasih.

Liza said...

Owh, betul gak. Saya selalu guna kalau xbg anak kaco kat bilik ja..

sue-ab said...

betul tu...dulu mamat ni penah bagi tau dah lebih baik taruk stopper ni kat pintu...tapi sliding door je dia tak penah bg tips.

Ardini Humaira said...

bagus tips ni.. dni nak beli jugaklah letak kat pintu :)

Nur-nba said...

Terima kasih kerana berkongsi.. :)

cik kiah from SaujanaUtama with love said...

askum

nak share juga.

selain letak door stopper boleh juga letak apa2 barang belakang pintu yang kalau pintu tu dikuak menyebabkan barang tu jatuh dan menghasilkan bunyi bingit which boleh buat kita terjaga instantly.

salam.

ibuhebat said...

wah! Thanks for the great tips!! balik ni beli door stopper.

espedotelbebet said...

penganalisis jenayah tu kamal efendi penah pesan suh bwk kunci kete ltk bwh bantal kalu emergency leh tekan alarm utk alertkn jiran2

ummiLIN said...

wah, terima kasih ye kak sbb kongsi maklumat ngan ktorg...

AzeedA said...

TQ Moon for the life-saving tips!