Thursday, January 26, 2012

pesanan buat pemandu sekalian

Perasan tak ramai antara kiter kadang tak suka pakai seatbelt . Cam payah sangat nak tarik seatbelt tew ...kalau kowang tak nak pakai tak pa tp atleast kasik la anak kowang pakai .

Ala kecoh ar Moon neh nak suh org lain pakai seat belt ....elllooooo ai kalau naik kereta automatik hokey terus tarik seatbelt ...kadang lambat tarik terasa cam melayang2 je badan nih ..

kalau la aku kuar simpang opis nih skalik ada student bawak kereta turun bukit tew laju2 langgar aku kang ...tercampak kuar cermin cam na ....

sampai cam tew skali hokey ....me n sutan mmg cam tew . Walaupun some people make jokes about it gelak gelak bagai but ...its our live yg penting kan ...and i hope people aware pasal seatbelt nih . There are reason asal ia ada di sitew ....n kenapa anda kena pakai .

Malang tak berbau ...anda ley jamin ke anda akan selamat . Nope rite ....so cegah la ia sebelum kiter menyesal tak sudah

Kalau la aku pakai seatbelt

atau

kalau la aku paksa anak bini aku pakai seatbelt misti dia org selamat

sebab tew please jgn amik mudah benda nih . Once mak bapak tak pakai ....bila nak suh anak pakai akan menjadi susah ok ....eh mummy n daddy tak pakai pun ....haaaaaaaaa dah jadi conflict tang tew . So tunjukkan contoh yg baik pada anak anak n explain y kena pakai seatbelt ya .

Moon even ada org tumpang naik kereta pun ai ckp ...

Sue pakai seatbelt Sue kang ada apa apa berlaku depan tew tak tau cam na akak nak jawab kat mak Sue .

Berkesan hokey pastuh everytime si Sue nih naik kereta ngan ai terus dia pakai seatbelt ...automatically . So good msg we pass it forward kan

Akak lepas akak ckp cam tew everytime saya naik keter ngan bf terus pesan kat dia suh pakai seatbelt jugaks

Yup mmg bunyi cam skema ...or cam ek ellleh kecoh ar makcik nih ...but . Bila kowang pikir balik akibatnya apa kowang nak kata . Buat kowang ada anak ...anak kowang duk depan tak pakai seatbelt ...tetiba kereta depan berenti mengejut ....kowang break ...anak kowang terpelanting ke depan tercampak kot cermin depan ...cam na ? Kalau kowang pun tercampak skalik tak pa la kan ...adil la kalau kowang survive ...anak kowang gone cam na . Atau anak kowang slamat tp kowang yg makan stering cam na .

eh si labu labi tew accident ar ...terok dia ...habis terpelanting ...kemek stering dia . Tulang rusuk patah ....gigi patah ...muka teruk cedera ...mmg serius la skrg duk kat icu ar ...tew la tak pakai seatbelt .....kalau la dia pakai misti tak serius cam tew ...

skalik org yg ckp tew pun tak pakai jugakssssss so tak ke mana punnnnnnnnnnn tetttttttttttt

Yup ajal dan maut di tangan tuhan but kiter kena bijak la kan ....

So buckle up every one .




koz it can save ur life





Main phone ketika memandu

Hellooooooooo tolong la ...bawak kereta ke nak ckp kat phone . atau worse main smsssssssssssss eloooooooooo org kat blakang nih cam ....helllo nko neh nak ke kanan ke ke kiriiiiiii....sangat merbahaya pada org lain hokey



phone canggih pun tak guna kan ...........so please think about other people tooooooooooooo

Hope nanti everyone yg baca entry nih ...nak kuar lunch nanti ke nak balik ke nak ke mana mana la

PLEASE PAKAI SEATBEALT

AND PLEASE DONT USE UR PHONE WHILE DRIVING


and

PAKAI HELMET tali tew pasang la dowwww jgn main biar je di buai buai angennnnnnn atau HELMET LETAK DLM RAGA ...kepala kowang tew besi ke konkrit keeeeeeeeee

7 comments:

mMoOnN aAlLeEaA said...

lea kalau masuk kereta memang automatik pakai terus seatbelt .tak kisah bila memandu ataupun menjadi penumpang sebab bila tak pakai suami marah...

careno said...

sy pun mmg dah terbiase pakai seat belt... kdg2 x sedar pun... masuk keter trus otometik tgn psang seat belt... kdg2 nak alih parking keter pun terpakai seat belt...

deena said...

sy mmg skema, klo xpkai rasa pelik sgt....takut la klo xcdnt ...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

entry yg menarik.. sy suka.. lau x pakai tu.. cam serba salah gamaknya..

| SUE | said...

nak tambah lagi...

tolong jangan dok nak bermekap time tgh drive... pleaseeeeeeeeee! ha terer tak terer le driver pompuan leh tonyoh eyeliner time drive..hebak! hebak!

Lynn said...

saya pernah digalakkan oleh member..sebab pakai seatbelt..dorang kata SKEMA..hmm tak kisahla...

Farhana said...

ana pun slalu pakai setbelt.. satu hari, dh ajal kan, accident ngn lori, teruk gak la jadinya. Sampai diberi MC 6 bulan! huhu..tp klu x pakai, msti x dpt dh MC lama mcm tu kan? terus gol jer..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...