Wednesday, January 25, 2012

teroknyaaaaaaa

terok la Moon dah lama tak apdate blog tauuuuu

yerrr ai tahu skrg ai sangat la liat nak apdate . U ols tau ai baru je anta my maid balik Indon ..last week . So skrg Bibik Moon kembali bertugas hokey . Memula tew cam lemau sket yer la setahun semer org buat kan nko rasa cam nko mem besaq kan ...hahahhahah skalik , kalik nih semer nko buat mmg la a bit kelam kabut memula kan ....but after few days ...im proudly ley kata kan

Im happier without a maid

i have full control of my house n my kids . Abg Isk n Cik Yaya dah jadi sangat independent ...ley pegi mandi sendiri n pakai baju sendiri and lagi senang nak handle berbanding time ada maid ari tew

But last few days ...Jember kan di landa gempa bumi 5.1 scala Richter kan ...my maid call n ckp dia org semua di sana ok . ....sian dia baru seminggu balik kampung dah kena kecelakaan gempa bumi

Ramai kawan yg tanya ...Moon u nak maid lagi tak ...so laju je mak ckp ...tak pa no need dah . Sebab skrg Isk pun skola pagi petang ....Yaya pun dah start blajar . Kalau ai ada maid apa dia nak buat kat umah tew ? Layan TV ? so no need la ...hahhaha

so semer dah setel ...so ai ley concentrate 100% pada nak siap kan job job yg banyak pending due too 1001 masalah hahahhahah ...

My MIL n PIL n Rafiq pun ada kat umah . My MIL pun banyak tolong ...thanks Mama . Umah tew rasa sangat meriah bila ramai org ..

Nanti ai apdate banyak lagi kay ...ada banyak gamba dak Rafiq kat kamera tp lom upload . Nak fengsan hokey amik gambar dak bam bam tew . Me n Umi berpeloh2 dlm blk aircond sebab duk kejar dia .....hahhahahahha saba ek auntie2 sekalian .......nanti ai update pasal numa skalik

4 comments:

Cik Rose Cute said...

Dah lama tak up-date ya...hihihi..

amiey lee said...

huuhu yela kak moon..walau ada maid cmner sekalipun ...bila sendiri yang uruskan umah terasa sernok sgt..

p/s; kita amik tukang cuci umah aja heee..kekadang nak sental bilik air tu payah ngan dua buadk kecik..so ada tukang cuci datang 2 - 3 kali sebulan

Adylia Qarissa said...

pasti rasa kekok kan sebab dah lama tak buat kerja sendiri..heheee

Miss Moon said...

amiey lee , kak moon kan ...cara shortcut nak sental bilik air adalah hari nih mandi sambil sental toilet bilik ...pastuh sok mandi bilik air luar plak sambil sental2 ...then besok plak mandi tandas bawah sambil sabun2 badan sambil sabun jamban hahhahahha terpaksa la wat kije sambil sambil nih hahhaha .

Adylia , hiks kekok jugaks la walaupun setahun ...nak carik balik tune tew balik . Nih dah jumpa tune ...maka hope lepas nih mak cepat kuwusssssssss auwwwwwwww gigih mevacuum bilik2 semer ngemas dr atas ke bawah ...cargas cargasssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...