Wednesday, March 21, 2012

Update Norma - Masih di wad

Yup skrg masih kat wad sebab ada infection kat paru paru Norma

norma makin baik, pernafasan dier pun makin baik,mater pun dah tak merah lagi....kahak dan batuk pun kurang..hopeffully isteri saye dapat discharge cepat..tak elok lamer2 kat hospital..kekuatan bakteria lain macam..

Mama papa n Rafiq ada kat sini utk teman kan Talib ...serta be by his side sebab at this moment dia la yg perlukan support paling kuat

Mama arrangekan agar Talib dpt jumpa ustadz Johari n bawak ke hosp . Alhamdulillah Jumaat lepas Talib pun bawak Ust ke hosp utk Norma . Alhamdulillah ia nya di permudahkan Allah SWT . Ustadz kata kiter serahkan semuanya pada Allah kerna kalau Norma sembuh tew adalah kuasa Allah andai sebaliknya itu pun atas ketentuan Allah n kiter kena bersedia n redha .

Moon tak dapat gie hosp agi sebab i batok terok plus selsema n demam . Kang sian Norma baru je nak elok dah dapat kuman lagi ...Talib kata Norma makin ok ....bila tanya Mama ...mama tak banyak komen and i know the answer

But im so proud of Talib sebab dia tak give up n bila Norma makin tenat masa tew la semangat dia makin berkobar2 utk isterinya . Walaupun ada time dia sedikit jatuh but dia cepat2 bangkit and be strong for Norma n Rafiq .

Talib amik cuti tanpa gaji beberapa hari utk berada di sisi Norma ....ari tew Moon babysit Rafiq sementara mama n papa , Sutan n Talib gie hosp tgk Numa ....sian Rafiq ...masa duk tgk dia hisab susu sayu je hati nih ...My Isk n Yaya ada Me n Sutan ada mak mana dia org ley manja manja ada mak ley cium cium peluk n kasihkan dia but i so sayu tgk Rafiq ...but dont wory ya Rafiq ...kami semer amat sayang kan Rafiq walau pun kadang org tak pandang Rafiq kannnn..sentaphatimaknokkkk

Rafiq u had the best Nani n Bapak in this whole wide world ...the best auntie n uncle and the best cousin ....and most of all the best Papa tak der Papa lain yg sekuat Papa Rafiq tau



budak ini sangat comey kayyyyyyyyy

pherggg vley tahan lasak ini budak ....habis pintu umah Talib kena tutup setiap lorong kena block kalau tak mmg tak duk diam ....hu hu . SAlute la kat Mama sebab ley jaga Rafiq sampai skrg ....bak kata mama ...Mama sayang la cucu mama nih mau tak nya mama jaga dr dia umor 30++ hari ....mama tgk Rafiq mama nampak Talib masa kecik ....sebiji perangai cam Talib ....taching nyaaaaaaaa ....taching lagi bila tgk mak Norma jaga Norma ....kasih ibu kan . Anak sakit ibu sanggup jaga sanggup tunggu tp skrg nih kalau ibu sakit anak sanggup tunggu kah ........

tgk my anak teruna dukung Rafiq ...hahhahah Isk Rafiq dah sama besar ngan Isk dah asal kepala kowang sama besar je neh hahhahaha . Tapi rafiq nih nampak je bam bam but dia ringgan je ...bak kata org pipi bak pauh di layang but Rafiq nih pipi bak paung di layang hahhahaha

Mama kata mama puas hati dapat masakkan utk Talib ....bila dia balik dr hosp dia ley main ngan Rafiq ...gelak2 ngan Rafiq so tak der la dia asek down kan . Cuba kowang berada di tempat Talib kowang rasa kowang ley tahan ke ....hish silap silap org ley ilang akal tau ...tambah plak skrg Norma dah tak cam sapa dah sebab dia tak nampak sangat tak dengar sangat n even tak ley ckp ...hati suami mana tak susah tgk cam nih ...u tell me .

nanti ai apdate lagi kay ...ada gamba numa nih nanti ai up kan ...pak sutan snap kan tunjukkan ke moon ...thanks daddy cam tahu tahu je the moment u masuk umah ai akan tanya ....nak tgk gamba numa ....i lap u la dalink

Ada org tanya Moon cam na ai nak bantu Talib n Norma ..1st kalau kowang nak bantu dr segi kewangan kowang ley transfer ke acc CIMB Numa . Ia sedikit sebanyak ley menanmpung perbelanjaan seharian dia org n jugaks ubat2an yg Norma makan . Kalau nak kasik pampers pun vley ...Norma pakai size M ...just pm me kalau nak alamat n nak pos ke hapa kay .


ai loncat2 kat Fb n jumpa nih kat FB Farah Lee ...and ai suka la n wanna share with u ols


8 comments:

AbbotCottage said...

Sabar Moon, istighfar banyak-banyak.

Tu ler korang, kan kan kan haaaa kan dah melentingsssss..lenkali baca dari awal...

che maneh said...

:(

Anonymous said...

sabar kak..ignore kan je org mcm tu..yg penting kami sume doakan kesejahteraan akk sekeluarga..mg akk n fmlys trus kuat n tabah..n norma cept sembuh yer..

p/s: sgt comel dak tembam tu..
~fyza~

Sidratul Muntaha said...

sape2 pun mesti down klu org yg disayang tu sakit
tingat lagi baby masih kecik (3 bulan)
kena warded tuk operate buang bisul kat both ketiak
lepas tu si abangnya masuk peadratic ari yg sama sbb sawan demam
berkmpung la kejap kat spital
yg adik?!
even dah prepare ebm
still refuse tuk minum.
aih...
semoga nirma kuat,encik talib pun kuat.
semoga kekuatan itu ade buat mereka berdua.

Lynn said...

ye moon elok gak writing like that..sebab org tak rasa beban yg ditanggung..

Miss Moon said...

Lyn ...thanks dear . Mmg beban tew berat sian jugaks tgk Talib dia plak jenis dia susah tak pa jgn org susah kadang kiter takut ada time dia yg burst kan . Buat baik berpada pada kan ...ada kebenaran nya jugaks ckp org tua tua nih

I just want people to appreciate on what he have done and feels how its like to be in his shoes ...

Anonymous said...

saya rindukan noormawati...

Anonymous said...

saya rindukan noormawati...