Wednesday, March 21, 2012

Buat apa pas SPM

Tahniah adik adik sekalian mana yg dapat result bagus utk SPM 2012 nih ....tahniahhhhh ...utk yg kurang bagus tew dont worry pasti ada peluang anda kat mana mana

Pagi tadik kat Sinar cam best je dengar cerita apa org buat pas Spm ..tetiba terus terrrimbas zaman 1997/98 dolu dolu hahhahahah . Habis last paper SPM ...malam tew terus naik bas ke KL ...semer adik badik kira pindah terus la kan ..

Masa tunggu result tew macam macam la kan nak merasa pengalaman kije ....so pegi je kat Jalan Tar Semua House tew gie pusat bunga Sin Yin kat bawah tew apply kije hahahha terus dapat soknya mula kije

Ai plak suka beno kije 2 cam tew kan ....belek2 bunga buat benda kraftangan nih ...mmg tervaek la . Merasa gaks dapat duit gaji ...Pastuh my Auntie dia kije Texas so dia tanya la ...nak tak try kije kilang ada OT semer ...so ai kata ok la kan dia pun bawak gie kat Kilang Texas tew gie HR ..

Masa interview siap sembang2 nko plak tak tahu apa kan bawak je sijil2 semer ....skali selang seminggu tew my auntie kata dia tak dpt terima ai kije sitew ....sedey giler hokey ....rupanya my auntie kata HR tew kata anak buah u nanti misti dia gie mana mana so kalau dia kije sini 3 4 bulan skalik dia dpt masuk U ke apa rugi la kiter kan nak cari org lain lagi pun dia boley cakap English ...kalau aku tahu mau buat blur blur and tak kuar ckp omputih langsung ..

Trial SPM ai terok pangkat 3 ....punya sedey . Abg ipar ai kata kalau SPM betul dapat 3 gaks kawen je terus tak yah blajar2 ....blajar pun tak pandai ...huk huk pastuh study kaw kaw hokey aku tak mo kawennnnnnnnnnnnnnnnn .

Skali result kuar ....2 hari pastuh baru gie skola amik result ...happy giler sebab dapat pangkat 1 Agg 11 selamat haku tak yah kawennnnnnnnnnnnn hahhaha . Tapi sadis nya thn 1997 tew thn org paling ramai score pastuh ekonomi tak bagus semer tak ley fly ke a level ke semer beku ...maka dapat la ke francais je ....

kowang wat apa sementara tunggu n pas dapat result .

12 comments:

Irfa said...

moon..saya pun spm tahun 1997.
mmg tahun ekonomi teruk masa tu.ramai kena buang keje tp rezki sy dapat keje jugak lepas spm..

amiey lee said...

hee kita keje kilang 3 bulan pastu berenti smbung belaja kt poli

eray said...

heheh teringat jugak mase dpt result tahun 99, tak sangka boleh dpt aggregat 17...

windu juga zaman sekolah2

Mimy Hamid said...

teringat gak masa tahun 98 ramai sgt pandai SPM sampai nak masuk U di mansuhkan..kena la masuk kolej francais...tp i sempat keje klinik..cari duit

Sidratul Muntaha said...

oklah tu
hakun dulu trial trus failed!
atkde tiga takde ape..
tpi bila kuar result.
dpt 1!
alhamdulillah...

Filla ~ Kasihs said...

wah moon.. bijak nye koooo..... bila nak lepak ni moon? lama gila rasa tak jumpa ko nie...

Eida Milda said...

tulah..sayer pn spm 97/98 gak..time tu sadis betul..punyalah pyh nk g U..kena plk time gawat...last2 p francais jgk...masa xdpt masuk U mcm nekad aje nk keje kilang sampai tua...kecik ati ooooo...mak lah pemujuk tegar..study..study..kita ni dh ler xde harta..kalo xde ilmu..apa lagi yg kita ada??? tersetap urat jantung semua dgr mak ckp mcm tu...last2 francais pun francais lah..alhamdullilah..skrg dh keje...walau pun xmewah..at least xde nk ssh2 cari seribu dua buat OT mcm member kat kilang kan..kesian jgk kat depa....

sheila said...

keje kat pizza hut seremban parade. budak2 spm 1996 jadi pioneerlah time tu sbb ngam2 je pizza hut tu bukak time abis spm.

Mak Wardah said...

Alhamdulillah, Moon pandai...dulu2 Grade 1 aggre 11 kira terror tuh...

Miss Moon said...

masa skola terrer la Mak Wadah ...pas sambung blajar asek mengedik nak dating nya kije nyer terus jadi bodow balik harg harg harg

Anonymous said...

salam., hai kak moon.ape maksud ke francais?.mksdnya dalam negara ker?..hehe.blur.(budak spm bukan zaman aggregat)

NURUL said...

I pun SPM 1997. sementara tunggu result, I belajar silat dan menulis novel remaja psl silat juga.

After dpt result, masuk matrik UIAM sampai la grad 7 tahun kemudian. do visit my log. we have some similarities.