Friday, March 23, 2012

petua mudah hamil

Dalam rancangan TANYALAH USTAZ.....Ada dikongsikan 1 petua bagaimana untuk mudah mengandung @ hamil.

Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.

Cubalah pula petua @ amalan ini....

1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.
6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.



hu huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu siap install women log kat phone hu huuuuuuuuuu best plak tew software neh . Sapa pakai android ley insall dr market kay free je .



senang gaks sebab dia dah siap kira kan bila kiter fertile bila ovulation semer ...and ley tulis note n etc ....

sapa ada petua mudah hamil please share ya ...vley jd info yg berguna utk kiter semua ...sapa baru pas banak tew duk diam diam kay hahahha

17 comments:

-iLLa- said...

kak moon...saya dulu ms br kawin pun ada install ala2 women log neh..hehehe..

mnz said...

kak moon minta share kat FB ye...

Adlilatun Nur said...

Salam. Sya pun ada guna apps iperiod. Alhamdulillah lepas 6bln berjaya. Selalu agak jer kan subur seminggu lepas abis. Yg bln ke 6 tu stated subur hari ke 3. Means kena bersama since day 1 lepas period.
Mr hubby plak belum naik ke laut (ingatkan xde harapan kalau hari ke 7 sbb dah nak naik laut).
Antara yakin x yakin, on jer... Alhamdulillah, rezeki dah sampai :)
Tapi lepas 5yr kawen n after 6month lost d 1st pregnancy.

Maybe sebab berurut as well lepas pantang yg 1st tu...

Insya Allah...

mummy bie said...

salam,kak moon..mohon share ye... tq tq...

Rinah said...

kena cuba petua nie!
nanti nak cari mana ada jual susu kambing.
hohoho

Unknown said...

Sy tmpg share ye petua ni..

Lynn said...

Moon..saya nak bagi kat member..sian dia sebab lama dah mncuba belom de rezki..

nawarzara said...

minum sampai kita hamil la...yang minum tu suami isteri or isteri jerk

sistyah said...

salam k moon. sy ada baca boleh amalkan makan taugeh yg kita buat sendiri dan jugak makan makanan yg tinggi protein like tempe, tahu, etc.dan 1 lagi ada supplement yg gynea sy syorkan iaitu fertility blend. takde jual kat mesia, kene beli direct dr us. ni website dia: http://www.fertilityblend.com/

Anonymous said...

Salam all...

Just nak berkongsi pengalaman....doctor sahkn Sy PCOS....kalau ikut perubatan moden agak susah utk mengandung....

N Ada seorg ustaz bg doa utk buat air ubat.....amalkn
tiap mlm selama 44 hr beserta solat hajat... solat hajat ,abaca doa yg dia bg n terus minum air tu....alhamdulillah,dgn izin Allah lepas 44 hr,doktor sahkan saya mengandung 5 minggu....

Usaha n berserah kpd Allah......insyaAllah.. Allah x pernh gagal mendengar rintihan hambaNya....

*nk cuba jg petua yg moon tulis tu....sdg berusaha utk mendaptkn anak ke 3...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mmg ada instal women log nieh .. ps petua baby gal ada ???

Whoohuu! said...

petua : happy with yr life (no stress) so that baby pun happy nak lekat kat womb. cheer!

sheila said...

cam best je software ni..dulu2 masa xde anak beriya2 every month type kat search "ovulation calculator", fertility calculator...macam2..siap print tampal kat dinding dengan harapan encik suami alertttt dan bekerja mengikut masa huhuhu

Anonymous said...

Anonymous bleh xkongsi kn doa ape yg ustaz tu bg?

hanilah said...

moon, tq 4 sharing. salam pkenalan ;)

yaNa said...

tq kak moon bg panduan buat saya..
mau try jgk ar.. hi3

Nadia Bakly said...

Kami ade menjual susu kambing SEGAR untuk sesiapa yang nak try khasiat semulajadi. Boleh tanya Ahmad 016-2113035