Tuesday, June 11, 2013

perbualan anak anak

Kadang bila dgr dia org innocently ckp cam comey plak


contoh 1
------------
Weekend ari tew Umi ada kat umah n dia citer la pasal Yaya wat lawak. Yaya n Isk kalau Umi dtg mmg tak der la nak duk ngan mummy n daddy dia . Mmg melekat la ngan auntie Umi ...tido pun ngan auntie . Then Umi citer la ..

Yaya : Auntie , Auntie umor berapa? Yaya 5 thn
Auntie: Yaya rasa Auntie umor berapa
Yaya : Ermm kalau Yaya 5 ...Auntie misti lagi tua kan ..misti Auntie umor 10 thn
Auntie : hahahhah ( ketawa pecah perut...muda giler Auntie )
Yaya  : Kalau Auntie 10 thn Auntie nih darjah berapa ?
Auntie : Harus la darjah 4

misti yaya muka konpiden je konon teka betol Auntie nya umor 10 thn


gamba Yaya yg umi buat ...layan la anak buah kamu yg banyak ckp tew ...hahahha


contoh 2 
----------

Kadang kadang blk kije mummy dia dah flat dah ..mmg kalu preggy je senja ke mlm mmg akan muntah n lembek ..but ai rasa baby nom 3 nih lagi bg mummy dia tak larat n teruk sket . Tew la kan pregnant time umor 30 an mmg cenggitu la kan . So pas jempt dia org dr nursery Pak Sutan tanya la ...Isk n Yaya nak mkn apa ...terus 2 2 nih jerit nak roti canaiiiiiiiiiiiiiii

Isk : Daddy Isk nak roti canai 2 ...daddy rebus je la ya
Daddy : Ok roti canai 2 ..Yaya roti telor ...tapi cam na nak rebus ?
Isk : mummy kan tak larat ..kita rebus je la
Daddy : Isk nak kata rebus ke bungkus neh
Isk : alamakkk ha bungkus hahhahahahahhaha bukan rebus ( muka malu hahah )


Contoh 3 
----------

Masa cuti sek , my sis dtg dr Trg . So masa tew moon n sutan ada kat atas . So sutan pun ckp kat Isk suh tlg wat naik phone daddy naik atas ...

Tetiba Yaya ketuk pintu bilik bg phone ..

Daddy : Eh abg mana ?
Yaya : Abg cedera ...ada dlm bilik

Yaya cepat2 lari masuk bilik abg dia . ...sutan pun intai kot celah pintu tgk Isk duk pegang keting dia

Yaya : Abg napa abg ..abg sakit ke
Isk : Abg ....Abg jatuh tadik ...kaki abg kena tangga ....sakiiittt ...abang lari tiba2 abg jatuh ( sambil tekup    kaki dia ....n ckp tersekat2 ...mebi nak nanges segan tkt cousin dia yg lain dgr )
Yaya : Sakit tak abang
Isk : Sakit la...kulit abang koyak ..sakit sangat dah darah ..

Sutan pun bunyi sora

Daddy : Isk jatuh ke ...sakit tak

Isk : sakit ...............waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (  terus nanges ....)

padahal td kemain kan siap jawab interview Yaya tetiba daddy tanya terus kuar air mata bagai nak rak ...tapi mmg kesian pun kulit terkoyak...tew la naik tangga lari lagi kan . Sutan kata yg klaka masa Yaya tanya tew dia jawab je semer ngan sora tahan sakit ...si adik neh plak annoyingly tanya macam macam n si abg nih plak layan je




3 comments:

Filla said...

comelllllll

Jojet said...

sama mcm sy masa kecik. klw xde org tanya sure x nangis, tp bila da mak abah sebuk2 tanya mmg nangis mcm xde ari esok, wakakakaka

Mimie Najib said...

alahai..funny je dua beradik tu..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...