Friday, February 27, 2009

Bila semer org pindah opis

tadii pegi hq ...so kalau pegi ke sini mmg tak sah kalau tak singgah ke tempat Ila ...i know she's still on maternity leave but ..my bos kata dia ada nampak Ila duk pack barang . So apa lagi terus aiiii terjah ke tempat ila ...sampai sampai kat tempat cek mek ni dia tak der kat tempat tapi apa yang ada adalah kotak kotaks ini ...waaaa apa kah yang sudah terjadis. Ila nko nak gie manaIla yg habih pantang ...ila nampak kuwus la n ceria je . Ila tetiba nko nampak cerah je hahahahha yo la kan asyik bertapa kat umah hahhahahah . Ila begitu tekun mengemas barang . Ila akan pindah ke Menara ...waaaaaaaaaaa im gonna miss u la ila . Sampai hati nko tinggalkan aku ...dulu Mai pindah nih nko plakssssssssssssssss

Slamat mengemas la kowang ek .....siti siti siti , masak apa itew siti ? Manyak wangi sampai rumah saya jugak ada bau ...wah sangat panjang juga ini punya beras ( iklan dalam radio ). Everytime aiii nampak siti mesti nak panggil dia ...siti siti siti . Kowang nih heppi ke atau terpaksa happy sebab kena pindah .....lepas nih tak da la daya penarik nak ke TM IT ...sebab kowang dah tak da . Apa guna nya aiii nak ke sana ..dapat kah kowang rasa kedukaan hati kew ini .
Asal tetiba pinggang ku nampak begitu ramping seperti ratu kebaya...hua hua hua ...aku sendiri yg tetiba loya hua hua hua ..masa nih moon duk explain kat siti ..nanti kuar la bulat2 hahhahahah tgk la gaya tangan aiii yg membuat bentuk bulatan hua hua hua . Ila nanti aku pasti windu bangat sama kamukkkkkkk
Tgk tew tetiba ku rasa cam aku nih hitam legam je hahahh sebab ila putih melepaks . Im surely gonna miss u Ila . Sora nko yg satu level boley dengar tew ...n then time kiter melepaking kat secret recipe .....waaaaaaaaaaaaa . Filla pasnih takkan kiter nak roggeng berdua aje ...Ila nanti awak akan windu kat saya tak? hu huuuuuuuuuuuuHabih tew sapa nak lepak lepak ngan aku nehhhhhhhhh . Pasti nya hidup aku tak semeriah dolu ....wahhhhhh mak sedey neh


Wednesday, February 25, 2009

Jemputan Kahwin - On behalf

Hai kawan kawan....saya on behalf Marsila ingin menjemput rakan rakan sekalian yg mengenali beliau untuk menghadirkan diri ke perkahwinan adik perempuannya di Labis .

Terbuka pada rakan bloggers n FP .


Windu sangat kat Iskandar

Iskandar ada kat Kajang kat umah nenek dia since Monday . Weekend ari tew kami semer pegi tido kat umah baru . Hari Ahad tew Isk nak follow mama balik kajang . Lagi pun mama kata moon tak beberapa sihat . Moon demam since Ahad , Isnin mc sebab sora langsung tak der ..sadis . Selasa ok la sikit walaupun sora garau garau . Badan rasa lenguh2 . Tapi kije ada banyak yg perlu nak di bereskan .

Lain sangat rasanya bila Isk tak ada . Bosan la sesangat .Yaya pun tercari2 Isk . Malam tadi cakap tepon ngan Isk . Windu nya kat Isk ...Kalau tak pepagi misti kena kejutkan dia bangun tido ..kena paksa dia mandi . Sejak 2 menjak nih asyik suh mummy mandikan aje ...suh moon gosok kan gigi dia . waaaaaaaaaaaa windu woooo
Mama kata tak pa , biarla Isk duduk dulu kat Kajang so that senang Moon n Sutan nak pack barang utk pindah . Nampak cam sikit je barang , tapi bila dah di pack ...banyak rupanya . Brg yg di buang pun banyak akakakkak. Since aiii pun tak beberapa sehat kerja mengepack pun jadi slow je ...

Ameera Suffiya

Si kecik nih dah 10 bulan lebey . Alhamdulillah semer gigi dah kuar . Yaya pun dah ceria cam biasa kalau tak demam n meragam je sebab 3 batang gigi nak kuar sekali gus .

Skrg dah bising dah mulut dia . Asyik berdiri je . Terbaru nih asyik nak panjat kerusi la plak . Nanti mummy ngan daddy kena carikan nerseri la utk Yaya ngan Isk . Harap dpt nerseri yg bagus cam nerseri sekarang . Yaya suka gie nerseri skrg nih ....sampai je depan pintu cepat cepat dia nak pegi kat Azie ...Azie tew pengasuh dia . Azie tu pun baik ...every time amik yaya petang2 misti Yaya bau wangi je . Atleast kiter tahu yg anak kiter terjaga n dia seronok .

Monday, February 23, 2009

Im mc ari nih

Saya kena sakit tekak + tak da soraaaaaaaaaaaa
mak sangat rock ari nih .

Pagi tadik ke kinik nak amik ubat sakit tekak
last skali doc tew kata i give u mc
takkan nak kije cam nih
aircond lagi buat awak gatal kerongkong ...

saya tgh banyak kije ...mampu kah ku duk kat umah
golek2 atas katil tanpa memikir kan hal kijer ..

So nanti kol 11am i chow la balik umah ...
yup gatal gilors anak tekak nih rasa cam nak garu garu je

so plz dont call...me sebab i wont be able to pickup phone
i boley angkat tapi sora saya tak kuar laaaaaaa

hahhahahah pagi tadik punya la nak sembang hahhahah
saya mana boley diam diam nih ....tak pa la ada la hikmah di sebalik nya
ok ok saya diam skrg ....

Friday, February 20, 2009

Tagging game

i've been tagged by Genie..

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself! Let's see how much you remember!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
No ..koz that time ...i want to get pregnant as soon as possible hahahha glojoh nya . akakka

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
Misti la .

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
So heppy

4. HOW OLD WERE YOU?
24

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
1st 2 3 months bila lambat peyed je cepat2 cek hahahhah . Bila tak cek tew la yg dia lekats akakka. Tapi bila 1st test garisana nyer samar samar je ...so tunggu lagi seminggu ...tup tup mmg dah adoooo ..

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
My hubby la

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yup . Tapi

8. DUE DATE?
21 August 2005

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Yup ...night sicknes akakkak n kena serangan jerawats yg kroniks

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Tak de apa apa sangat . Semer i bedal

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Alamaks lupa daaaaaaaa

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
I tak kesah . Boy ke girl

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
11 kg hua hua banyak dow

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
nope

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
tak buat pom ...nak suprise apa laks ekekke

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
yup ..i lost my gigi geraham masa preggy kan Isk . Kurang kalsium kots .
Serangan jerawats kat muker n badan
Kekejangan hahahha hampir setiap malam

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Putrajaya

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
3 hrs

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Hubby

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural birth

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
No epidural . Mak sedut gas tew sampai laloq hua hua ....sakit laaaaaaaaaaaa

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.43 Kg

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
21 August 2005 sama ngan EDD

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Sutan Iskandar ...yer la apak dia kan Sutan Mahmood

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
3 Years 5months and 2 days

now i'm tagging org2 kat bawah ni..n sesape je mommies yang baca blog saya, share it! :-

Ila
Filla
Mai
Lenny
Siti
Watie
Gee
Azie

Gambar sepenuhnya

Meh la tgk ..
Dari angle pintu dapor
Dari angle belah dalam umah
Cik Yaya

Pemegang dia moon pilih yg straight cam nih . Very da simple . Ada 4 jenis pemegang semer nya . So boleh pilih mengikut kesukaan anda.
Kayu ni mmg kaler hitam sepenuh nya . Nama dia ebony black . Ada banyak kayu jugers . Cabinet nih pun ley campur2 kayu cam nak kaler hitam putih ke kaler kaler ke hahahha harga tetap sama . Tapi kalo campor2 cam peliks plak kan ...nampak meriah semacam plak kan . Click on the pic , anda leh nampak tekstur nya

Yaya buat QC . So macam mana dik ...lulus ke
Lulus la mummy . Ha lepas nih Yaya kena rajin la tolong mummy ke dapor ek . Maka sudah settle la sudah kesemuanya ...maka boley la kiter pindah masuk

Lampu tangga yg ala romantika di amor hua hua tetiba lari konsep . Dari moden ke kerawang cam nih ...hahahh bantai je . Janji den suko lampu nih . Buat aiii berkobar2 nak naik atas hahhahah ada ke alasan cam tew hua hua hua
Ini la rupa dia ..berat woo . Harge nyer below 100 ya u olls.

Plan nak pindah besok , tapi daddy plak ada kije nak kena standy dari malam nih sampai besok . So postponed la hingga ke next week .So next week acara pindah umah la . Maybe by last week dah ada org pindah masuk . Tak da la sunyi sangat . Kalau tak harus tetiap malam tido dengan semua lampu terpasang ekekkeke

Thursday, February 19, 2009

Dinding fav kew

Agaknya ley cat kaler nih lagi taks ...atau kaler yg lebih gelaps ....ermmm

more pic at dinding coklat kew

Gambar lama kat Facebook

Cuba cari Moon kat mana hahahhah saya free hair lagi time tew ...buroks . I am so itam n so keringssssssssss tak soka tak soka tapi time nih la pak sutan terpikat kat aiii . Nih gambar 1998 ...klakoooooo

Moon yg pakai baju kurung kaler pink yg tengah tengah tewwwwww. Our lecturer Puan Hanita ada kat Facebook ...hahahha tak sangka boley jumpa dia lagi . Skrg dia kat oversea

ISk dan lawatan nerseri ke Zoo

Hari nih kawan kawan Isk ke Zoo Negara ...


Isk pegi tak ? Isk tak pegi la sebab mummy tak kasik akakkak kalau Isk tahu agaknya dia sedey tak ek ? Sian nya Iskandar
Last week , cikgu dia ada kasik surat kebenaran Ibu bapa ...so mak pak kena sign la kan sama ada benarkan atau tidak . Masa cikgu tanya Isk pergi ke tak ...terus Moon kata Isk tak pegi la cikgu ..

Kenapa aii tak kasik ? Moon wisau la ...kang menonong je anak aku merayau tgk animals sampai tertinggal dari group lawatan . What do u expect dari budak umor 3++ kan ..so Isk hari nih duk kat sekolah aja ngan 4 5 org kawan kawan nya .

pagi tadik semer org duk beratur ....semer pakai topi bwak backpack ..tunggu bas utk bawa dia org ke Zoo . Nasib la Isk tak tanya dia org nak pegi mana ...hahhahah

Tak pa Isk ..mummy n daddy janji akan bawak Isk pegi Zoo nanti ek .

Jadilah ahli photomama skrg for rm280 1 year

Apa itew photomama ...semer duk sebut photomama ...apa tew photomama?

Photomama adalah komuniti mak mak n apak apak yg suka amik gambar anak anak . Tak kira pakai kamera apa pun janji passion tew ada anda boleh join . Anda akan di ajar asas photography , teknik2 dan cara cara bagi mengambil gambar yg cantek .

Kadang kiter jeles kan tgk org amik gambar anak yg lawa lawa ...siap dari dia org kecik sampai la dia org besar . Kiter masa kicik2 dolu mana ada kan . Nak gie studio pun tak mampu . So di komuniti Photomama kiter akan sama sama kongsi knowledge in producing quality photo ....gambar yg mana kiter ley gantung kat dinding umah kiter ....gambar yg membuat kan kiter rasa bangga .


Saya tak der kamera gabak ...cam na nak join ?
Join the hottest community in town now!

anda tak semesti nya ada kamera slr ...apa apa kamera pun boleh . Dengan teknik yg betul ...anda juga mampu laku kan nya . Come n join our forum ..its FREE . But if u wanna watch the tutorial n enjoy other benefit u have to register as a premium member at RM 350 per year . But if u register under my link as a referal u only pay RM 280 .

Alah , buat apa nak blajar ...blajar sendiwi pun boley .

This is up to u ..hanya kiter sendiri tahu kemampuan kiter . Kalau kiter rasa kiter sudah bagus then tak apa . But kalau anda determine nak belajar dari yg bagus , dari sumber2 yg dipercayai . Kalau kiter pergi kursus photography pun nak kena bayar beratus ratus kan untuk beberapa jam atau untuk beberapa hari . Nih untuk setahun ...but its ur choice .

Kebanyak kan mothers semua ada slr dah sekarang . But do u know how to use ur slr to the maximum . In this community anda boleh diskus n bertanya serta berbincang ngan para para mummy yg lain di samping expert2 yg akan membantu anda .

Anda boley post gambar anda ke forum n ia nya akan di kritik . Bukan dikutuk ya tapi akan direview oleh para expert termasuk la Saiful Nang sendiri . We learn from our mistake

Siapa yg ada dlm komuniti nih ?
Kiter ada Zubye , ada KC , ada Ayda , ada CT Ruzaimah , ada Lam and ramai lagi para hotmama yg sangat
berjaya dalam bidang masing masing .List nih akan bertambah . THE EXPERT .

Moon pernah tanya kan pada Saiful Nang . Kalau semer dah pandai amik gambar maka photog lain tak ley carik makan la ...i was wrong ..koz a barber need another barber to cut his hair . That is what Sn told me ...after thinking about it for a while ...mmg benar apa yg dikatakan nya . Even moon pun perlukan org lain to take my family pic kalau tak mmg tak cukup korum . A photog pun nak juger berada dalam gambar . Betul tak ?

* pic from blog sofu

Bila anda dapat berkumpul di kalangan mereka yg berkongsi minat yang sama ...amatla senang utk anda bertanya kan soklan . Yes u can read from many source but kalau org explain kan ..kan lagi bagus . I learn all by my self and i found it very hard ...kang nak tanya otai otai mau kena smash kan ...so baca la sampai lunyai manual . Mmg payah ...nak tanya kat forum candid syndrome plak saya malu sebab semer lelaki then dia org sangat pandai ..kalau la dolu dah ada photomama mmg senang la . Dgn photomama anda akan di ajar basic2 n hands on . Kiter akan berkumpul n tembak beramai ramai . Masa tew la boley nak tanya ...cam na awak setting camera ..n etc .

I know ramai yg tak setuju konsep phototomama but ramai sangat yg menyokong . Kiter sepatutnya tolong antara satu sama lain n bukan nya kondem kan satu sama lain . Apa yg Saiful Nang buat nih sangat bagus ....and moon sokong 100%


Menjadi ahli photomama - Free
Premium Member - RM 350 per year
The knowlegde is priceless

So there will be a photo clinic. Free for Premium members n untuk member biasa ( yang hanya register utk forum ) anda pun boley join . U only need to pay RM 45 . So tunggu apa lagi , meh la register dengan Photomama . Come all momma lets get loud.

Monday, February 16, 2009

Isk pun nak cat sendiwi

Tukang cat yg menghasilkan cat yg abstract . Nama dia encik sutan iskandar ....hahahhah nak jugak dia cat bilik Isk . Kasik la chance kat dia kan . So that dia tahu payah jugers nak cat bilik nih ...pasnih jgn sesuka nak wat kotor bilik kay jangan sesuka nak wat art attack kay . Punya sonok la dia dapat cat sendiwi ...yg menitis atas lantai pun banyak akakakak tak pa la Isk . Mummy n daddy kasik peluang utk Isk belajar .
Bilik Isk kaler biwu , n bilik adik kaler pink hahahha kaler default la yer




Hai peeps...moon ada upload few slideshow ( kanan bwah )
cekidout ya .


cheers
Moon


Join the hottest community in town now!


langsir plaks

Tgk gambo dolu ...nanti aiii citer hokey


ada pooh ada mickey
ada cars for boys
ada kartoon kartun
ada belang belang

Isk pnyer - racing cars

Best kan tengok langsir langsir tew ...mak pun teruja uuuu ...lawo lawo plaks tew . Memula proposed kat pak sutan kata nak belikan langsir utk bilik isk n yaya ...ok la since last week ada amik halfday ..terus ke Nilai Square nak ke NIlai 3 cam tak sempat je kan ...so sampai kat Nilai Square ronda la ...ada banyak kain cotton . Price start from RM 2 u ollls . Then ada la masuk 1 kedai nih ..nampak cam baru bukak ....mmg baru bukak pun ...so dia tunjuk la kain katun2 nih tapi ada 2 corak je . Ringan la mulut tanya kat asik nih ...ada corak lain tak ...then dia terus bwak pegi kedai 1 agi ...katanya 1 tauke .

Mak aiii ternganga aiii tgk harge RM 22.50 semeter ...hapa nak bunuh aii ke apa nih ...then sound ar kat adik tew ...tak mo la dik mahal nye ...then dia kata tak pa kak ..saya kasik akak harge RM 10 semeter . Still bunyi mahal kan ? But kain nyer 100 cotton n extra tebal . Cam kain kusyen ...sangat la tebal n berats ...so RM 10 totally gud bargain la kan .

Lagi pun masa kat NIlai 3 moon ada nampak dah kain nih n harge dia RM 30 semeter ...after tolak dalam RM 25 semeter ...bapak mahal ..tapi kat sini i manage to get RM 10 semeter ....tenkiu adik . Kena la tenkiu kat adik yg jaga kedai tew kan sebab kasik harger murah utk aiii kalau tak ...tak koser aiii nak beli .

So tempah la siap2 kat siter . RM 8 sekeping utk upah jahit ...RM 1. 50 utk telinga ...hahhaha utk ikat langsir ..so langsir Isk n Yaya dah settle ..so kesimpulan nya langsir utk umah ( sliding door , master bedroom , bilik study , bilik isk , bilik yaya ) habih dekat 8 9 rat jugers ....aduiiiii . Ingat nak jahit sendiwi tapi di pikikan balik ada ke masa ...apa apa pun nak kena tido kan bebudak dolu ..so better upah sesiap ..dapor tew aii n ak pakai blind je .

Genie , bila aii baca komen u baru prasan . Rail tew pun mahal jugers ..kalau batang kayu tew misti lagi mahaiiiii . Rail besi tew 1 kaki RM 1.20 , then biji2 ka dalam tew 10 sebijik , batang pemegang rail RM 3 hengget jugers , penutup batang rail lagi . Utk umah moon tew rail2 tew semer 160 jugers ....waaaaaaaaaa sedey nyer . Semer nyer duitsss

Pabila semer nya udah beres


Separuh siap ..

Dah siap ...

Isk nak botak cam Najib

Memandang kan rambut Isk dah cam sabut kelapa ...maka mummy pun meyakin kan dia yg dia kena potong rambut ...tetiba je dia jadi sangat baik suh daddy dia potong kan . Pak Sutan apa lagi terus kuarkan mesin ...n zass rambut dia ...

For the first time he request utk rambut botak ..." Isk nak botak cam Najib " . Bukan Dato Najib hokey tapi kawan kat nerseri dia ...

video

tulun ....cam na nak pusing video nih ek ...


video

Termuntah dlm keter



Tew la mummy n daddy kata jgn lompat lompat jangan lari lari ...kang dah termuntah tew . Dah elok dah mummy nak gie kije masuk keter je dia terus termuntah . Habih seat keter habih suar n baju dia ..terpaksa la naik balik ke umah , bilas badan n salin baju ...
pengajaran nya ...lain kali dengar la cakap mummy n daddy kay .. Kalau mummy n daddy larang tew ada la sebab nya ....ada faham ?

* pic taken using my handphone .

Thursday, February 12, 2009

PHOTOCLINIC 1 at ThePhotoMama

Thanks for all your support to ThePhotoMama.Com online community. A community who teach mommies on photography. In order to say thanks to all our supporters, we\'re glad to announce that there\'ll be a PHOTOCLINIC SESSION as per below details;

* Venue :
Perdana Lake Garden (Near Royal Lake Club) - Assembly point (Playground near the small roundabout)
* Time :
9.00 am - 11.00 am
* Date :
7 March 2009 - Saturday
* Fees : FREE for all premium members (RM45 for non premium members)
* Trainer : Saiful Nang
* Others : 1 premium members can bring maximum 2 non-premium members (other than husband or wife) but must be registered with TPMC community for FREE. But the priority will be given to the Premium Members.
* Activities : You shoot then I teach.
* RSVP : Please RSVP by putting your name here...

Moon boleh bwak 2 org ...so ada yg berminat tak nak pegi percuma ..tapi kena daftar jadi ahli dulu kay .Let me know ya . Ada 1 kosong lagi . Filla nko nak follow tak . Aku reserved kan 1 utk nama nko .

a

Tuesday, February 10, 2009

Hari senin nye plak

Sambungan acara memasang lampus'...kali nih kena bwak Yaya n Isk . So mummy duduk je la tgk kan 2 budak nih while daddy n abe bz siapkan lampu lampu utk tingkat atas .So dua badik nih main kotak ...akakkakak berimaginasi la kowang cam naik kereta
Isk n YayaLampu bilik aii yg sangat bling bling auuuuwlampu dining tew my fav .

Stay kat sana sampai malam ...balik umah ...penat nyaaaaaaa besok kije


a

Gathering PHOTOMAMA

Hari Ahad kami ke Gathering photomama . Ive told Saiful Nang that i will show up ...walaupun Yaya sedikit kurang sihat ...rugi plak rasanya kalau terlepas 1st gathering nih ..Kami sampai kol 10 am . Wah sangat ramai mama's n papa's yg ada kamera tergantung kat leher memasing .

Thanks to Munirah ( yer nama kita org sama ) selaku tuan umah ...Lawa nyer umah nyer sangat besar ok ...Thanks to Saiful Nang sebab organise kan gathering nih . Banyak info yg sangat berguna ....

Im a momma .....i love photomama ....wah sangat best jerit cam tew hua hua hua

Moon tak sempat snap apa apa gambar since Moon kena kepit my " handbag " aje ....(yaya) ..To all momma sowi kalau ngak sempat berkenalan ngan semua ..overall m mg best sangat ...makanan pun bestttttt.

Sesiapa yg lom join photomama ...jangan tunggu lagi ...come n join us . The 1st community for mama . Anda tak perlu camera yg cangih2 ...konsepnya everyone can snap beutiful pic ..khasnya gambar anak masing masing ...moga kite menjadi photographer yg terbaik untuk anak anak kiter ...n biar lah kiter berasa bangga kerana gambar2 yg cantik itew di ambil oleh kiter sendiri ....menggunakan apa jua kamera termasuk la kamera handpone .

Sesiapa yg terlepas gathering nih jgn wisau ..im sure there will be another gathering , gathering nih hanya utk 20 org dulu . Nasib moon sempat letak nama , kalau ngak terlepas la

PHOTOMAMA

Jgn malu malu ya ...im one of the expert kat sana ...walaupun ngak la se expert mana ...setakat utk share sedikit sebanyak boleh la ..tapi kiter mempunyai satu persamaan di mana kiter semua suka sangat amik gambar anak anak kiter kan ...so ...meh la join photomama

When SN approach moon tanya mau ngak join ..moon malu n segan sangat ...since im not that gud pun ...moon ikan kicik aja ..ada banyak sangat ikan ikan besar kat luar sana , but dia kata moon kena percaya kemampuan sendiri kerana banyak benda yg boley di kongsi bersama mama mama sekalian . Thanks SN kerana percaya kan moon .

Ada ramai lagi expert di photomama ...nama nama besar seperti Zubye , Ayda , CT Ruzaimah n KC pun ada . Wah sangat bangga kerana mama mama di atas sangat berjaya dalam bidang memansing .

Hari Sabtu , hari memasang lampu n kipas

Pagi pagi dah gerak ke BBST , Suffiya tak bwak sekali sebab dia pun tak berapa sihat kan . So dia kena duk nerseri . Bwak abg Isk aje .
KC dah di pasang tiles . Kena tunggu org pasang pintu2 cabinet plaks Yihaa ...moon pun gigih memasang apa yg patut ...hhhaha den pun turut memanjat tanggaPak sutan yg sangat gigih bekerja hahahah syabas ..kita org mintak abg kat opis ni ajer pasangkan lampu lampu n kipas ..kalau upah contractor lain 1 point lampu RM 12 yer n kipas RM 15 - RM 20 . Wayering tambahan charge harge lain hokey ...so that day Sutan n Abe la memasang lampu . Ada 17 point ...tak sempat woo 1 hari nak wat semer . Yg kat dapor still tak ley pasang . Ada masalah ngan wayering . Dah inform pemaju ...akan ada org tengokkan nanti
wah sangat gigih mereka bekerja hi hi ...payah jugers nak pasang2 nih , tambah kipas tew berat gilors

Selepas penat berlari2 ...main pasir ...main susun batu bata ...naik turun tangga ....mandi 2 kali ...akhir nya kol 4 pm sutan kicik nih tido ..kepenatan betul la nih . Siap suh mummy nyanyi lagu ..amboi very demanding hokey
hari nih sempat pasang lampu2 kat bwah aje ...lampu atas hari isnin plaks .