Thursday, August 30, 2012

demam Gangnam

hahahh skrg kemain kan semer duk bergangnam gangnam bagai kan akakkakakak . Pak Sutan kemain lg tunjuk last month suh ai tgk MV tew hahahhaha pastuh tak sangka plak mmg lagu tew tengah glamers muahahah sekarang semer telah di gangnam kan ekekke ...kretip la kowang ....and nih adalah few yg ai rasa sangat kewl ...hahahah Super Kampung Style



pastuh Gangnam Raya nih pun kelaka ...sporting gilers family cam nih ....tabik spring atas ke sportingngan kowang . Walaupun ramai yg kutuk ntah hapa hapa wat cam nih ...but for me tak salah pun kan ....kowang mampu ..........tak kannnnnnnnnnnn

kalau nak tgk original version ley tgk kat u tube ...ada hyuna




Tuesday, August 28, 2012

who's among us tutorial

Ada org tanya cam na nak letak benda merah yg tahu berapa ramai org tgh online tew


ha cam merah cinonet tew ....so u ols cara nya mudah aje ekekkekeke

mula mula sila ke link nih WHO's AMONG US then pilih mana yg sesuai ngan blog korang

dan tekan utk copy html code nya ..

Sekarang sila login blogspot kowang n pegi ke layout  dan Add a Gadjet ..

pilih HTML / Java Script tew ...

pastuh paste kan ..........n save .....

taraaaaaaaaaaa ia akan berada di blog kowang dah .........

So selamat mencuba ya u olssssssssssssssss

Raya

 anak bongsu tak mo amik gamba sebab dia tak sabar2 nak turun n gie tgk tv citer katun

cium budak nih kuat2 sampai penyek pipi dia ....hahahha kemain la rimas sebab org duk cium ..........tak pedulik nak cium jugaksssssssssss ...geget kang budak neh . Papa nya kena kije raya pertama sampai raya ke 3 ....raya ke 4 baru Talib balik ....baju melayu Rafiq talib belikan ...mmg handsome la ini budak berbaju melayu .....

hahahah setelah di hitung kira n di diskus maka nya thn nih raya di Taiping ...Raya HAji baru blk Terengganu

hahahhahah raya tahun ini tak der la tema2 bagai ...tambah frust bila baju yg di tempah tak sempat siap ...baju Yaya pun 4 tak siap jahit ...mine 2 lai yg bgtau utk raya langsung tak siap ...hu hu nasib la kan ...pakai je la apa yg ada ...yg penting masing2 enjoy beraya .. tak pa yang penting kita beraya dalam penuh kesederhanaan n berada di samping keluarga ..

Nanti ai apdate lagi ya ...banyak nak wat entry nih ,....entry raya entry langkawi lagi ....hahahhah so selamat hari raya semer ........

Monday, August 27, 2012

Salam Takziah


Salam Takziah buat keluarga Filla . Adik Filla , Allahyarham Shafiq telah kembali ke Rahmatullah semalam .

Masa Moon dgr news tew mmg terkejut sangat . Moon baru balik dr Langkawi - Taiping semalam so semasa cuti 1 week nih mmg langsung tak bukak FB ke internet ke ...masuk pun usha jap then terus logout ....Thanks Elly sebab call bgtau sebab dia takut ai tak dpt news nih...masa moon sampai Enstek Elly n Di dah ada kat sana

Filla 1 family pegi bercuti kat Medan dr hr Khamis ari tew . Pagi semalam arwah rebah depan bilik hotel dia org kat Medan . Bila sampai hosp doc dah sah kan yg adik dia dah tak der . Ramai yg tanya dia sakit apa semer even ai pun tanya but Filla kata adik dia elok je demam tak der apa pun tak der kira nya pagi semalam dia jatuh pengsan je .

Filla bgtau Busu dtg bilik dia pagi semalam ...tekan loceng bilik sebab nak pinjam charger . Kasih bukak pintu then Kasih kata mata busu cam org ngantuk n dia terus pengsan . Bila dia jatuh tew kepala dia terkena pintu bilik depan ...pintu bilik uwan . Tew yg semer panic ingat kan dia pengsan je . Panggil ambulan punya la lambat kan last2 dia org je bawak pegi hosp terus . 

Semer urusan mandi kan jenazah di buat di Medan Indonesia n jenazah selamat tiba di Enstek jam 6 30 pm .

Masa tiba kat Enstek suasana sedih menyelubungi umah ....even ai pun cam tak caya je pasal news nih . Nampak Filla baru nak jamah makanan ...i huged her and i tahu dia lagi sedih yg amat . Bayang kan la duk happy2 ngan keluarga tambah plak  nih masih bulan syawal .

Jenazah di kebumikan di tanah perkuburan kat Entek after Isyak . Masa org angkat jenazah nak bawak masuk van kemain Kasih nangis panggil Busu ...semer org sedey . Mana tak nya Arwah mmg rapat ngan anak anak Filla .Lepas solat Maghrib mak Filla pegi peluk n cium2 jenazah anak nya ...lagi la semer org nangis ...yer la kasih seorang ibu kan ...patutla kemain manja lagi dia ngan mak sejak 2 3 menjak nih .

Masa solat Magrib Filla lemah je citer ...adik aku tew mmg rapat ngan mak aku ....pagi2 mak aku yg start enjin kereta dia . Masa kat Medan kemain dia duk usik2 mak aku ....cuit2 mak aku jap jap amik gamba Mak aku ....kalau pagi2 dia nak gie kije dia misti tanya mak aku ...handsome tak org hari nih ...smart tak baju org ..... ( masa nih air mata Filla mengalir2 duk citer ) ...me n Mai n Atta pun nangis sama ...sob sob ...Filla kata adik dia ckp kat mak dia masa kat Medan ....dia kata pas nih kiter gie jalan jauh sket la ....tak sangka plak mmg dia nak pegi tempat yg sangat jauh

Moon nko tahu dalam kamera tew kemain berlambak gamba dia Moon ......mmg dia sihat kat sana tak der apa pun ...cam na Moon dia muda lagi .......sapa sangka dia pergi cam tew je ( sob sob )

Baru je last month jumpa dia masa Moon ada appointment kat Hosp Putrajaya . Org nye muka serius je  tp bila tgur n bgtau akak nih kawan kak filla dia senyum je n manis je muka dia  . So sapa yg selalu ke hosp putrajaya mmg akan perasan muka arwah nih sebab dia jaga bahagian pendaftaran .

Sama sama kita sedekahkan Al-Fatihah moga roh Allahyarham di cucuri rahmat .


Wednesday, August 15, 2012

Spot corrector Pen

gara gara terpengaruh ngan iklan kat TV ...ai dah terbeli sebatang benda alah nih ...dlm belas belas hengget je . Konon ley la kan letak kat bintik2 yg cute2 kat muka kan agar cepat heal ....sekalik ..


 mmg masa skolah2 dulu mmg stok pakai fair n lovely je . Mana tak nya hari Sabtu je ada kadet polis kan . Jenuh nko berkawad tgh panas ...semer jadi hitam merelit je . Budak2 cina yg kadet pun terus bertukar jd kulit melayu ...yg melayu tukar jadi apa ? ko pikir la sendiri ,.....so murah punya solution tepek je fair n lovely nih so mmg ok la kan . Budak skolah mana mampu nak beli day cream ke sun block bagai kan ..

so gatai la nak beli kan ...sebab masuk watson cam ternampak benda nih ...eh nih yg nampak kat TV hr tew .....see ai mmg cepat terpengaruh ngan iklan tv neh ......

hahahhaha letak je cam ok ...bau dia best ....pen dia cute ......so cam tergoda je ngan bentuk n packaging dia yg cute tew ....

lepas letak tew cam konpiden ha nanti misti pudar sket ....tetiba rasa panas cam pijar baru 20 minit ...sekali tgk cermin cam merah kat kawasan yg di apply kan cream tew n kawasan sekeliling nya . terus pegi cuci muka cepat2 ...pastuh rasa panas n terus amik ice letak kat muka

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa merah pipi maks kiri kanan u ols cam kena penampaq je sebijik .....huhuhuuuuuuuu tak mo dah pakai ...campak jauh2 .......pas nih sapu je la kat mana mana parut kat kaki ke kat lain lain tak  mo doh tepek kat muka

so dgn ini saya dah test Fair n Lovely spot corrector n ia nya tak sesuai ngan saya ....tp tak tahu kot sesuai ngan anda .

huk huk dah la tgh waktu cuti2 mesia ..plus plak pakej jerawat yg manja2 naik nih....tambah plak ngan bonus muka merah hahahhahah ....terus tiap malam gigih pakai bedak tabloq akakkaka nasib dah tak merah ....

Rafiq

utk Auntie2 yg windu kat Rafiq ...nih dia budak tg makin lama makin comey ekekekke ...tew tgh tido tew ....masuk kereta je terus tido ya kamu ....nih mana la papa dia bawak gie jenjalan nih . Talib is at taiping sekarang sebab raya kan dia kena kije ...tak pa LIb nanti kami semer tlg mkn on behalf ....so raya ke 4 nanti jumpa semer kat umah mama kay ...akak ngan abg dah plan baik punya .........so pas kije cepat2 balik .

Rafiq lalink nanti tunggu mummy daddy n abg Isk n Kakak Yaya dtg tau ...........

Thanks alot to customer2 cekak ai ...bayar cekak + duit raya utk Rafiq sekalik . Thanks ya ...moga Allah memurahkan rezeki kalian ...mmg murah rezeki Rafiq nih ....baju raya pun dapat org kirim ....

eiiiiiii lagi tgk lama lama gamba nih lagi naik geram plak kat pipi dia tew .......siap nanti kena uli uli Aidilfitri ngan Mummy . Lib mintak izin dulu ya nak gomoi budak nih akakkaka ...

Tuesday, August 14, 2012

unofficial pnyer gamba

ia unofficial sebab snap pakai phone ...punya pemalas la skrg nak pegang kamera 

hahahhaha ada org windu ai tak ...sowi ai sangat tak beberapa sihat la sampai umah je terus flat .. so nih gamba langsir yg gie amik kat Sarah Hughes GLOBE jalan TAR hr sabtu hr tew . Khan dah call lama tp tew la kemain tak sempat nak pegi so hr sabtu tew pegi la ...umak ai punya la susah nak berjalan ...ramai nya umah manusia kat Jalan TAR ...jalan pun bukat takat berlanggar bahu dah semer la kena langgar ...mak feninnnnnnnnnnnnn

So u ols kata nak tgk kan curtain ai tempah kan ....so selamat menjamu mata ...kalau nak kutuk sila kutuk dlm hati je ek ....eh bulan poser tak baik kutuk2 org dosa tauuuuu...


ni order ari tew kan ..


 ha hamik punya banyak cam na nak angkut ...last last amik keter park depan Sarah Hughes Globe tew ...si Saiful tlg antakan masuk kereta ...plastik atas kerusi tew semer ai punya muahahhahah n plastik biru my MIL punya ...umah tepeng .

Khan kata all ur curtain dah siap di cuci n di iron ...wow thats what i call a 5 star service ...so ai balik umah just tekan sket2 je mana yg ada kesan lipatan tew ...dah siap ada hook plak tew ...mmg mudah la kije ai ..hulur je ..pak sutan yg kena sangkut .. pastut la masa ai rasa kain yg dah siap asal lembut plak rupanya kain tew siap cuci dah ....lepas cuci baru dia jahit  ....ooo ai baru tahu .

 ni kain ai pilih utk bilik sendiri ...hahahha see alih2 kaler cekelat jugaks di pilih hahahhahah ...

Room 1 - hu hu bila dah jadi langsir comey la plak ekekkekekek pastuh bilik jd gelap gulita muahahhah ai like ...tp punya la berat kain nih nasib tak tercabut rail langsir ai 

 ai pilih nih utk kasik cerah sket mata nak wat kije di bilik study 

Room 2 - hu hu sweet je ...tp terpanjang plak sebab plan nak naik kan rail tew sampai atas ...tak pa tew kemudian ley kasik drill 

yaya kain belah belakang yg ada castle tew ...

Room 3 - Terus je jadi terang benderang bilik cik Yaya aka bilik iron baju hahahhah ...Yaya punya la sonok terus dia tanya mana cadar mermaid Yaya ....adehhhhhhh lom jahit la Yaya


ini utk bilik anak bujang yg katanya tak mo katun2 dah ...ewahhhh cam org besar dah ek ...kalau cam tew mummy pilih belang2 plaks ..

Room 4 - hiks very the bilik anak teruna kan walaupun kantoi anak teruna spender campak atas meja tew je kan kekekekekek . 


Room 5 - auw cam bilik panten je ...sweet je para para sakura nih ..,yg nih day curtain duk kat depan n di jahit double french pleat ngan butang ..

ha ini memecah segala tradisi warna warna earth tone ....kalau tak sebelum nih cokelat then tuka ke kelabu kali nih hitam merah terus ...terus nampak seksi gitew ...tapi nih lom siap sepenuhnya ada 2 lg langsir merah lom siap ...so nih sementara punya la tak saba nak tgk kan ....letak dulu merah kat tengah ....so ley pilih nak letak hitam kat depan atau belakang semer vley ....tak pa la pas raya nanti ley gie amik lagi balance langsir ngan cushion cover semer .....

tak pa thn depan ley tuka lagi ekekkekek tew pun kalau globe nak offer lagi la kan kelipmatalajulaju kat bos globe ekekkekeke

Ok tew je liputan saya ...n sebulan promo bersama Sarah Hughes Globe ...best sangat sebab kain kain yg berkualiti anda dapat ngan harga yg insanely cheap ...rasa nya kat lain mmg tak der la dpt kain cam nih ...siap ada my blog readers dtg dr penang dr johor nak beli kain pastuh tak main meter meter dah beli terus kayu kayu .....and bila kowang email me pm me n sms me n say thank u ...ai rasa sonok sangat and im glad i can help n many many thanks to Sarah Hughes Globe la kan sebab nak bg diskaun special nih to my blog readers .... sedar tak sedar dah setahun lebey kan dia org treat my blog readers cam vip ....kamsahamidaaaaa

thanks to Saiful n Mr Khan sebab banyak tolong hahhahah kemain tebal lagi buku order u ols ya ....n thanks sapa yg memborong akakkakak . Khan nanti ai kaco u lagi sebab curtain sliding door ai lom siap kan ekekkeke 

Many many thanks to Sarah Hughes Globe sebab bantu ai memeriahkan rumah utk raya dengan kain kain yg sangat best n sangat murah n upah jahit yg murah  yg sangat kemas ....i love it so much ..thanks Mr Ketan



Friday, August 10, 2012

Iklan sedey

sedey gilerrrrrrrrrr .....



Wednesday, August 08, 2012

get ready yer semer




hahahha barang panas sudah kembali ahakssssss...panas la sangat kan . Mau nya tak panas last time bukan jualan tak sampai 2 jam habis licin kowang kerja kan ....hahhahahah

So kali nih Tora datang lagi ...so sapa ada anak pompuan sila la yer ....kalau tak der anak pompuan ..u ols sendiri nak pakai pun vley

Tetiba jadi trademark plak kan ...cekak kait moon ...so semalam dah snap2 gamba pastuh tunggu jap ek nak resize dulu ...kalau sempat by today ai up kat FB kalau tak sempat mebi besok pagi ai open jualan. Ai jual kat FB la senang ya ....senang ai nak keep track ..

NO BOOKING YA .....kita buat sapa cepat dia dapat ya .......so nih 1st batch dulu ahaksssssssss

ha nih sampel pakai benang indon yg kemain tebal cam nak terkehel tangan nak kait jd munger ....tp tak banyak ya u olssssssssss

so tungguuuuuuuuuu

semer entry pasal cekak kait disini 

ps : moon x amik TEMPAHAN 
       siapa cepat dia dapat ....no booking ya 
       so sorry sebab stok terhad ... 

ni la benang yg jd pujaan hati tapi nih dah kurus dah benang nih ley buat dalam 2 3 bunga je agi nih ......ada few bunga lom lekat kan agi sebab stok cekak baru sampai ...insyaallah weekend nih ley buat lagi sket  

Tuesday, August 07, 2012

weekend

weekend duk umah je ...sabtu pak sutan kije ...ahad dia plak kelas ...isnin je la ada pun ..so kemain la bini dia berzikir ajak baiki crack2 yg ada n ajak beli cat nak cat grill yg kaler dah tompok2 tew akakakak . Teringat lg masa baru masuk umah 3 thn lepas ..tauke grill nih kemain la suh amik wrought iron kerawang2 bagai tew kan tapi nak wat cam na tauke budget saya ciput je ...ini je saya mampu ....tapi tauke nih sungguh2 la ckp nanti tak tahan u kena cat la bla bla bla ...elooo tauke kalau beza 100 200 tak pa nih beza sangat ......hahhahahah so sila la ukur baju di badan sendiri n pas beberapa tahun jadikan amalan mengecat grill sebagai aktiviti merapatkan hubungan suami isteri kah kah kah .....elo tauke cat lu pakai tarak elok la tauke ...u saja kan nak suh after few years i call u balik kannnnnnnnnnn kannnnnnnnnn

so pegi la kedai hardware kat kosmoplek tew ...kemain ramai org kat dalam tew ...pak sutan nak beli cat pun kemain lama nak tunggu .........so sebab dlm tew penuh ...anak anak sila duk kat luar je kay ....tp duk kat luar tew pun kemain gatal tangan tew ...jap jap usik paku2 tew kat sitew .

nih nak duk atas nih pun kemain kena paksa .......kejap je nih duk diap pastuh bangun balik . Dia org nih kadang gelak tak tahu kenapa ...ada je benda yg si abg buat bg adik ketawa terbahak bahak ...

pastuh duk sibuk tanya ....kita nak cat umah takkkkkkkkkkkkk amboiiiiiiiii tew nak mengecat sama la tew ....

tetiba nampak grey pun comey kan ...............hikssssssss





Monday, August 06, 2012

Ai dah cuba AL SD2 nih




My dear friend yg introduce benda nih ...almaklum la akak nih kan agam org nya ..dah la berangka Arab ...plus berisi sket mmg mok mok la nampak nya ahahhahah . Ari tew ai amik pil hormon n kesuburan maka nya mmg mencanak2 la kan ...makan idak la berselera sangat pun tapi mmg nampak la bila naik penimbang umak ai asal berat cam nih ....rosak ka penimbang nih ...hahahhaha . Sangat tensen hokey sebab suar pun jadi ketat ...nak nanges pun ada ...muka pun bulat cam tembikai .......

So Lenny msg bgtau moon aku dah drop 3 kg ...ai pun cam eh ye ke len nko wat cam na nko makan apa ...terus bertubi2 soklan tanya kan ....and sekarang nih dia dah drop total 5 kg

Doc pun kata kan kalau pompuan dia nak conceive kena la reduce kan weight ...ok doc saya faham .......sebab tew la gigih nih nak kasik turun sket berat

So dah dekat sebulan tak makan nasik nih ...ada la culas jugaks makan 2 3 mulut hahhaha . Kalau org lain i tell u 1 tin susu tew drop up to 5 kg ....so ai nih drop berapa hahahhah bagus kan soklan tew ....ai yg spesis lemak beruang kutub utara nih yg lemak grade A baik punya mmg lambat la turun n liat kemain . Pesen lemak yg terlalu baik n tepu sampai susah sket nak hanco hahhahahah sapa sama cam saya angkat tangan hahahha

Moon teringat my housemate dulu ...dia ada nak pegi reunion sekolah ....4 hr dia tak makan nasik ......kemain susut badan dia ....walhal dia bedal roti je kalau nak kira roti=nasik gaks kan tapi tew la untung org cam tew ........ooo ya ai berapa drop ...1 tin ai drop 2.5kg only hahahha ok la tew dr tak drop langsung kan ...kalau bangun , makan , kerja ...tido sama gaks kan .

Tapi ai jeles ngan org lain yg ley drop sampai 5 - 6 Kg 1 tin .........wah hebat la .......dengkiiiiiiiiiiiiiii . Tew la Leny kata lain org lain tindak balas nya ...kalau sapa yg gemuk air mmg cepat turun ...habis ai nih gemuk isi atau gemuk lemak nih .........misti lemak terlalu tepu neh ...



So bila makan ALSDII nih tak ley makan nasik ....n carbs ...yg lain nak bedal pun tak pa ...kalau larat habis kan ayam sekor pun vley ...tapi mampu kah habis kan sekor ayam . Makan KFC 2 ketul tew pun dah full hahahha

So pengalaman ai makan nih 

- Rasa dia kalau dr 1 - 5 ai kasik 3 hahahhah sebab dia rasa susu yg berfibre n ada rasa vanilla n hujung2 rasa green tea ...tapi ai ok je ley je telan laju2 ...wat ngan air sejuks akakkakaka . memula cam payah gaks nak telan tapi tekad nak gaks kuwus sket kan .......lama lama ok je

- Lapar tak .........nih ai tak tahu cam na benda nih works . sebab MMG TAK LAPAR ...ai spesis hantu nasik nih pun ley jd hairan sebab tak lapar .......napa ekkkkkkkkk .........kalau tak ..kalau sehari tak jumpa nasik habis la moody satu hari ...mengigil semacam ...pak sutan pun takut nak kaco sebab ai lapa nasik punya pasal terus bad mood dah persis nak telan org pun ada

- So bila perut dah penuh maka tgk mknan lain pun tak bernafsu ...tgk ice cream Mc D pun cam ...tak pa la lain kali ley makan ...nampak nasik lemak pun cam ok la next time la .... kalau gie tebe'ng jugoks ( paksa jugaks ) mmg overload la .

- Bulan poser berbuka minum susu nih ...then pas solat makan la ayam ke ikan ke nugget ke sosej ke telor ke ...apa je janji bukan karbohidrat .....sebelum tido kena minum lagi tp im too full ai tak amik dah ...sahur minum lagi .........siang ok je idak la lapar ...standard la kan lapa bulan poser . Kalau makan nasik 2 pinggan masa sahur sama gaks kan ptg2 lapar jugaks kan kan kan ....

 mkn cam nih pun ley kenyang giler hokey ....

- org kata alaaaaaaa kebulur la kalau amik susu nih ......hish idak la sampai kebulur ........kalau lapa makan laaaaaaaa tp makan secara sihat ...kurang kan gula ......so banyakkan makan makanan yg berkhasiat .......so slowly kita akan didik perut kita utk terima makanan yg sihat n berzat ......


nih ai baru masuk tin ke 2...tapi kalau anda bendera jepun ...tak yah minum susu nih ya .......hahahhahah . Ai bila tgk gamba2 org yg punya la ramai yg kurus sangat jelesssssssssss hahahahh tak kira nak dengki jugakssssssssssss
tgk ........kalau akak nih mampu misti kita pun mampuuuuuu ...yakin bolehhhhhh ...walaupun berat dah tak turun sangat tp suar yg punya lama berlipat tew ley masuk dah hahahhah suka nya ........pastuh baju jubah yg yg pakai raya 3 thn lepas pun dah ley masuk ...tp kena kasik skettt lagi turun baru nampak elok .......terus syok sendiri

Ai bukan la nak ramping gilers janji tak la nampak agam sangat ......nanti kan cekedeng sangat pak sutan tak suka cam na hahhahahahhahahhahaha .......auwwwwwww big girls dont cry . So tak der la nak mkn susu nih forever n ever kan janji once dapat berat yg di ingini anda ley stop ......

so ai dah cuba , so kalau org ckp apa apa pun ive tested myself and ai pun puas hati ngan AL SDII nih ...jap ek ai cr gamba ai hahahha ....malu nyaaaaaaaaaa nak letakkkkkkkk

 AFTER 1 week

nih amik lepas ngam ngam habis 1 tin hahahah ..dlm masa seminggu ...masa nih timbang drop 2.5kg je tp ok la kan akakakka ( habis la kalau laki mak tgk gamba nih misti kena kutuk sebab amik kat tandas hahahahhahah tak pa la janji nak tunjuk bukti akakkaka )

BEFORE

Jap cari gamba sebelum ....masa sebelum nih ai sangat mok mok hokey ...gerun tgk gamba sendiwi . hish masa nih mmg ntah napa la mmg montel sungguh ...jenuh cr baju besar ...huk hukkk siap nampak spare tire lagi hishhhhhh buruks lariktekupmuka...rasa nya nih la rekod paling mok mok utk tahun 2012 nih .........nih 1 or 2 week before dikenal kan ngan AL SDII nih ........ada lagi sekeping gamba yg maha buroks tp kalau ai letak harus ai dah tak tulis belog dah pas nih ....gamba atas tew nasib la jugaks dpt kaver ngan beg ........sedih hokey .


Tp seminggu lebey nih ai under medication so ai stop japs ...tp ok la nafsu mkn tak der la besar sgt n ley kontrol mkn ...berat pun tak naik ..

So sapa nak tahu lebey lanjut pasal ALSD II nih ley email kan Moon atau pm kat FB ke  ..........jom cuba .......kalau nak ai ley posto kan je . Leny kata benda nih sangat laku n cpt habis ....tew la kan benda baik semer org nak ...mak dia pun makan . Sekarang mak dia dah drop 6kg ++ and dah tak sakit lutut dah ...tumit pun dah tak sakit dah bila jalan ........Len ...aku jeles ngan mak nkooooooo


gamba bawah nih adalah gamba lenny ...makan hati je nengok ssebab dia ley muat baju kawen 7 thn lepas ...





Blogger Lenny said...
this product mmg sangat bagus... kalau tak bagus and berkesan kami2 tak kan promo punya...

ramai antara customer2 kami yg dah try... mmg gembira ngan result dier.. tak kisah lah dari segi penurunan.. ataupon dari segi ukur lilit...

ada sorang customer tuh.. dier turun setin 2 kg.. maybe org cakap.. alah sikit je... tapi.. bila pegi fitting baju raya... kene ALTER balik pasal ukur lilit sangat turun.. and bila dier balik selongkar lemari jumpa jeans lama (lama bertaun2 tuuu tak bleh pakai..) zasss.. dier try.. masukkkk terus!!!! haaaaa.. mmg happy sangat dier pastuh..

so kalau nak try.. silalh email kak moon... insya Allah mmg akan mendatangkan hasil yg bagus!

  


nih adalah gamba Mak Lenny ....hebat la makcik ley drop banyak . Len kata mak dia kan dah berusia tak der la utk cantek ke hapa tapi utk kesihatanan . Sebelum nih jalan pun sakit kaki sakit lutut ...pas minum nih drop banyak pastuh siap ley jalan kaki gie masjid . Pas nih nak kasik my mil  la plak try sebab sian mama sakit kaki dah tew

Sumbangan Ikhlas

Assalamualaikum

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.
Tuan/Puan, 


MEMOHON DERMA/ SUMBANGAN UNTUK PEMBINAAN SURAU AS-SOLIHIN BANDAR PUNCAK UTAMA KAJANG.

NO. KELULUSAN JAIS : JAI.BPM/01/015/7 Jld 1 (3)
NO. KELULUSAN MAIS: (2) MAIS/SI/BHB/01-3/009/4/2-92

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

Pihak Jawatankuasa Surau As-Solihin sedang mengumpul dana untuk tujuan membina sebuah surau seperti yang tercatat di atas. Kos bagi pembinaan surau tersebut dianggarkan sebanyak RM400,000.00 [Ringgit Malaysia : Empat Ratus Ribu Ringgit].  Sebarang sumbangan dan derma ikhlas adalah amat diharapkan untuk menjayakan projek ini. Sumbangan boleh disalurkan melalui Ahli Jawatankuasa Pembinaan Surau atau secara Bank-In/Online ke akaun berikut:

Nama Pemilik Akaun                : Surau As-Solihin
Nama Bank                                : Bank Muamalat
No. Akaun                                  : 1210-0000534-71-9


Dilampirkan surat kelulusan Majlis Agama Islam Selangor, Pejabat Agama Islam Daerah Hulu Langat dan Senarai nama Ahli Jawatankuasa Surau untuk rujukan pihak Tuan/Puan. Jika pihak tuan memerlukan salinan resit pembayaran derma, sila SMS, e-mail atau hubungi Ahli Jawatankuasa Pembinaan Surau As-Solihin

Semoga Allah memberkati dan melimpahkan Rahmatnya di atas sumbangan derma ikhlas pihak tuan dan puan.  
Amin.  Sekian terima kasih.
Yang benar,

SHAMSUZLAN

Pengerusi Pembinaan Surau As-Solihin
Bandar Puncak Utama, Kajang, Selangor

Ahli Jawatankuasa Pembinaan Surau As-Solihin:

Pengerusi                  : Shamsuzlan (013-6357272) - shamsuzlan@upkkl.com
Timbalan Pengerusi  : Ust. Tarmizi   (012-6879149)
Bendahari                  : Syed Ahmad (012-3225796) - mrzali@gmail.com
Setiausaha                 : Zailan            (013-3530105)









Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya." Al-Baqarah, Ayat: 261.

"Katakanlah: Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya, dan menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya, dan Dialah jua sebaik-baik Pemberi rezeki."Al-Saba, Ayat:39

Sunday, August 05, 2012

Mimpi Arwah

Nak share kat sini ....mimpi baik tak pa di kongsi kan ...tp kalau mimpi buruk tak yah di kongsi ...so this one adalah mimpi yg bg Moon adalah mimpi yg sangat indah .

Moon terlelap pas Subuh ..biasa nya pas sahur pas subuh mmg tak tido sebab kalau tido mmg bangun tew rasa nak muntah rasa loya rasa bergelodak perut ...semer la . Tapi tadi terlelap jugaks ..

Masa tew Moon ada kat umah ( tp tak nampak cam my house pun ) pastuh Isk n Yaya bgtau ...mummy Auntie dtg .......me pun cam eh cam na dia dtg ..dia kan sakit ...ai pun cepat2 turun n nampak dia ...

Eh dtg ngan sapa ..meh la masuk ....wahhhhh dah sihat . Eh lain benar la ...hish asal tak bgtau akak Noma nak dtg ...and she just smile n hug me ...mmg beza sangat muka dia ..wajah nya bersih ...putih je . Mata dia bundar ngan bibir yg kemerah merahan but Moon tak ingat pakaian dia ..

Jom masuk bilik baring ...sebab kalau dia dtg mmg slalu dia baring kat bilik bawah . But dia duduk je ...n senyum je ...nampak dia sangat happy ..Sutan pun dtg n ckp eh awak dah call Talib ke lom bgtau Norma dtg ...ha ha lupa ...jap ek Norma akak call Talib ......then dia tunduk . Eh asal Norma ......norma nak jumpa dia tak ...then dia angguk laju2 ....Norma windu dia kan ....then dia angguk lagi ..

Norma tak ley ckp lagi ek ....jap ek akak kasik pen . Norma ley pegang pen kan .

Masa tew ai pun cam happy sangat sebab dia ley jalan dia ley senyum semer cam org tak sakit langsung ...and Moon pun cam happy sangat sebab dah lama tak jumpa dia ...

Moon jenguk dlm bilik n nampak dia duduk diam je ..bila nampak Moon pandang dia ...dia senyum balik ...

Then lagi sekalik Moon jenguk dia dah tak der ...eh Norma dah balik ke .......

Terus Moon terjaga dr tido the terus cari phone nak call Talib bgtau norma dtg ........tetiba baru Moon sedar ...Ya Allah , dia kan dah tak der ....terus laju je air mata nih mengalir ...siap nangis teresak2 Moon tak tahu kenapa . Terus terbayang2 muka dia n senyuman dia ...cepat2 moon tutup mata balik konon nak sambung balik mimpi tapi tak ley ........i cried n then terus tadahkan tangan n bacakan Al Fatihah untuk nya ...

seungguhnya mimpi dan melihat dia dalam keadaan yg sihat cam tew pun rasanya dah cukup sangat n membuatkan hati nih gembira . .


Tulis pasal mimpi pagi tadik , moon teringat mimpi beberapa bulan sudah . Moon ada kakak yg sama ayah tp lain mak n kami tak rapat pun . Dia sakit leukimia n pernah dtg umah kita org dulu ...

dia dah meninggal lama dah ... sebab kan tak rapat jujur Moon katakan Moon mmg terlupa langsung pasal dia . Then one night Moon mimpi dia dtg n just peluk Moon je . Moon terjaga n cam terkejut ...Ya Allah kenapa aku ley lupa yg aku ada sorang kakak lagi .....

Start hr tew mmg Moon lepas solat sedekah kan Al Fatihah utk Mak , untuk kakak dan sekarang utk Norma juga ..

But Moon nak sangat sangat mimpi jumpa ngan Mak ......

sambil menulis nih Moon pun  baca jugaks pasal mimpi2 nih ...so just nak share ngan kowang ley baca lebih lanjut kat sini


Wednesday, August 01, 2012

Bapak ku nak kawen lagi

Ada sorang adik nih email ke Moon tanya pendapat . Ayah dia dah menduda 2 thn n tetiba ayah dia panggil anak anak bgtau bapak nak kawen lagi ..dia sangat frust sebab dia org adik badik mmg jaga bapak dia org . So ai pun nak mintak pendapat u ols jugaks ...

' Kak Moon ...ayah Kak Moon pun kawen balik kan lepas mak Kak Moon meninggal kan ....cam na Kak Moon ley terima ya "

Dear Miss A ,

Secara jujur nya ...Kak Moon adik badik pun sama cam u  jugak , mmg tak ley terima . Bukan senang nak terima tambahan plak masa tew Arwah Mak baru je meninggal beberapa bulan .

Pada anak anak yg mostly dah besar n pandai pikir nih kan mmg misti kiter dah tanam dalam jiwa kita ...cinta n kasih sayang abah hanya pada Mak ...so bila Abah nak kawen lain ibarat Abah nih tak setia ...gatal nak kawen ...tak saba saba ...tak sayang anak anak ...cinta Abah pada mak dah ilang .. ha cam tew ...jujur ai kata ai mmg rasa cam tew ....sedey sangat . Kalau boleh tak nak kasik Abah kawen .

Tapi lama lama cam dah ley terima . DI hati anak anak tiada wanita yg mampu mengantikan tempat ibu sendiri kan ..tp janji Abah happy anak anak pun kena terima la seadanya walaupun pahit tapi kena la telan jugaks ....but ia mmg mkn masa

Hari tew Moon ada dengar kat Sinar masa tew Dr Haji Fadzilah Kamsah ada sebagai jemputan ...ada sorang nih bgtau masalah ayah dia nak kawen lagi .

Then DHFK kata ...seorang Ayah kalau nak kawen dia tak perlu meminta kebenaran dr anak anak sebab dia Ayah ..so selagi benda yg dia buat itu tidak melanggar ajaran Islam maka dia boleh kawin . Kalau anak anak tak setuju pun dia ley kawen . Tapi anak anak kena mintak kebenaran ibubapa kalau nak kawen kan

And i was like .......ermmm betul jugaks .....

Dr kata lagi ...Ayah kawen lagi bukan sebab Ayah tak sayang kat Arwah . Mmg fitrah seorang lelaki memerlukan seorang wanita di sisi nya . Tambah plak Ayah kan dah lama idup ngan Mak kan . So semer makan minum n pakai dia semer Mak uruskan ...so bila Mak pergi ...maka hidup Ayah jadi tunggang langgang n dia hilang arah tuju ...maka kalau anak anak sayang kan Ayah izinkan dia kawen . Janji sakit demam dia ada yg temankan n jaga kan . Sakit2 lenguh2 dia ada org picit kan . Sebab anak anak tak mungkin mampu buat begitu ..kalau jiwa Ayah sunyi mampu kah anak anak rawat luka tew mampu kah anak memenuhi rasa cinta n rindu itu .....

So mmg sangat benar kan .........bila usia dah lanjut nih dia org kawen not because sexual desire ke hapa dah . Tapi ada peneman hidup ........cuba u selalu berdua sekali pasangan u pergi agaknya cam na idup u . Yg pergi tetap pergi n yg idup nih tetap kena terus kan idup .  Kadang ada org dah berusia kawen kita nih mulut mmg very the Kak Nam kan ..........suka tau ckp bukan bukan ...dah tua tua gatal nak kawen . Tak baik ........dia kawen dia buat pahala yg kowang mengutuk dapat dosa plus yg kawen tew pun dapat pahala free free je .

So in my case jujur saya kata tak der wanita ley ganti tempat Mak . Walaupun skrg Abah dah ada penganti n ada anak anak lain tak apa . Sebab kami pun semer dah besar n ada keluarga sendiri ...n kita anak anak pun sama sama la doakan agar Allah panjang kan umur Abah dan isteri nya serta anak anaknya .

Tak pa la Abah tak spend banyak masa ngan kita org masa kita org membesar sebab apa yg berlaku dlm hidup nih pasti ada hikmahnya .....mebi masa nih u tak nampak but sooner or later lama lama u akan nampak n semer nya masuk akal . Asal kan Abah bahagia kami pun bahagia n kami pun tak harap kan apa apa dr Abah asalkan Abah gembira .



So Miss A ...terima la dengan hati yg terbuka kerana Ayah tak ada penganti nya .

sapa sapa ada pandangan atau ada pengalaman sendiri sila komen k ..moon tulis pun berdasarkan pendapat n pengalaman Moon sendiri .....peace

pstttt kalau bapak nak tambah cawangan plak cam na ...........wahhhh panas topiknya ,...nanti la kendian kendian la ya hahahahah


Sama sama membantu


Biskut Cornflakes Kak Rima yg best

Biskut Corflakes rangup krup krap ...since ramai yg request nak recipe nih kan ...

Ingredients
275g Nestle Corn Flake - roughly mashed
200g butter
50g shortening
100g granulated sugar
150g flour
1 tbsp full cream milk powder
2 egg yolks
1 tsp emplex (optional) - I used
1 tsp lemon juice
1 tsp Baking Powder
1 tbsp grated lemon zest
Method
Place Corn Flake in bowl, set aside.
Beat butter, shortening and sugar until smooth, add eggs, beat again for a while, add the emplex and baking powder, whisk for one minute. Pour lemon juice and grated lemon zest, mix well.
Add the flour, stir well. Place batter in a Piping bags, snip tip with scissors 1/2cm. Pipe batter onto Corn Flake, roll, lift and place in a greased baking pan
Bake in oven at 150C for 30 minutes..(mine was done within 20 mins)
moon pakai butter je semer ..but still jadi sedap .......ai tak letak lemon pun . Rasanya kalau letak misti lagi sedap kan . 
Adunan nyer mmg lembek so bila masak mmg rangup gilers la ........so yg nih mmg tak pernah fail ......ai kasik 5 bintang pada biskut cornflake kak Rima 

Blog Kak Rima

Kenapa saya suka blog kak Rima ....sebab banyak resepi n gamba makanan dia sangat cantekk ...