Thursday, January 15, 2009

KOwang misti nak tgk kan ..

Kan i dah bagitau aiii pegi jumpa itew tauke kan ini hari ....kerana ini laaaaaa
Dating dengan uncle neh . Alang wat grill ngan dia wat KC skalik . Sonang kijo , dpt discount . Agaknya kalau bagitau moon letak gambo dia kat blog ley dapat kurang lagi tak gamaknya akakakaka. KC nih baru 3 hari umornya ....cepats gak dia buat . Yup moon wat batu terus . Biarla org kata saya old fashion ..ada mak kesah ? Saya nih memasak heavy duty ..mmg kena yang lasak2 ..keras cam batu . Baru la nak letak periuk panas ke apa ..tak la terkilan sangat akakakkakak .
Ini bukan kami punya hokey ini umah blakang punya ...tapi kami akan buat sejebon cam ni . Yup i will buat all black ...counter top itam ...pintu pun itam ....semer itam la . Kata nya dalam masa 1 minggu boley siap ...wah banyak cargas ini org .
Umah nih sangat meriah ubah suai nya siap plaster siling bagai wahhhhhh banyak nyer duit diaaaaaa...so kami masuk je umah org nih ...ampun ya tuan umah ...uncle tew yg bwak ...hahahhah so sangat senang decide sebab ley tgk terus ...terus ha wat cam nih ha cam nih ....tadik pilih kayu ajo . so settle . Order senang je kan ...habih tew resit nih sapa nak bayar ...waaaaaaaaaaaaa

17 comments:

Lenny said...

mana gambonyer moon?

lieya_latif said...

seronoknye moon umah ko dah siap...mesti excited kan nak make up umah.....besar gile dapur die....teruje aku......so bile ko pindah nie....

apepun selamat berpindah yeak....

shiemz said...

jeles arr.... sonok kan kak moon ade umah sendirik.. shiem nie x jumpa2 lagik.... huhuhhu

genny said...

waaaa..besarnye daporrrrrrrrr....bestnye takyah nk reno2 dahhhhhhhhhhhhhhh...mak jelesssssss...hehehhee

best kan nk mekap2 ni..kalo mekap umah pastu takyah bayar buleh???wujud ke kekdah camtu?adaa....kne masuk deco bersama eric muahahahhahaa...

iswatie "colours of life" said...

moon ..cantik.....x sabar gak nak gi start hunting for our dream hse....coz lega dah dapat kerja...

Munirah Abd said...

kak..nak agi cun dapur kan..letak jubin kat dinding..maksud saya selalu org letak separuh kan..ni letak kasi sampai atas..hehehe..xyah dah cat2x lagi..hiksss

happy2gether said...

Moon...besornyer umah baru Moon...kitchen pon besor...bestnyer...bila lah nak merasa umah besor nih?ehhehe am happy for u...nanti ley ajak makan2 ek Moon?ehhehe

azdra-azdra said...

wahhhhhhhhhhhhhh.... gud idea.. topnya warna black.. i loikeee... tp klu tercalar nampak tak?? aku nih heavy duty gaks.. klu berabuk?? marti aaa aku tetiap ari nak lap dapur.. hehehehhe nnt cik moon..ko nyer dah siap..letak dlm blog yer.. aku nak tiru..

JuJue said...

musti cantikk umah moon nanti..

tapi memang senang kalo letak itam legam ni. kalo piyuk pungkok itam letak atas tu pon.tak pasan lekat ke dakk.atas tu kan..bijakkkk bijakkk...

Kasih Aleeya said...

moon aku sgt kagum...luas giler dapo ko??? leh main bola arrr isk kat situ..hahah..dapo aku kecik jer..tp x perlah..nanti aku ada alasan x leh masak byk2 sbb dapo aku kiut!!! ko kene lah panggei ktorang nak jamu makan!! hahahaha...tp aku pon suker lah top dia terus jek mcm tuh..senang.. nanti upload lagi psl umah k...mak nk kumpul ilham...ilham jer..bukan duit!! duit x der..hahahah...

Miss Moon said...

aduh adik ku sayang munirah , tak termampu rasanya nak wat sampai atas ...tapi kalau sampai atas misti gempaks ...Nanti kat bahagian atas akan ada lagi kitchen kabinet .

Mai , insyallah ...nasik dagang on da wayyyyyyyyyyyyyy hahahhaha

Fara , mmg aku letak utk kowang . Share idea sebab aku punya la mencari blog2 atau fp org yg letak gambo2 nih semer . So nanti senang nak wat contoh . Counter top nih pakai tiles je . Cam dolu pakai petak kecik kan . Yg nih pakai petak besar ..

Jujue , mmg itew la cadangan mengelat aku . I like white koz it will make it look cam sweet je kan ...tapi aku terbayang aku nye periuk lagi then macam macam . Buat anak aku tetiba wat art attack kat pintu cabinet aku mau aku meroyan kang ...

Filla , nanti aku apdet ek . Mak tak der niat nak eksen ke apa . Siap sutan tak kasik aku letak banyak . Dia kata kang org kata aku cam nak eksen . Tapi niat aku nak share ngan blogers semer . Sebab aku suka baca pasal umah umah ni . Bagi aku idea n sumber inspirasi . Inysallah ...aku mmg wat makan makan . NKo harus la kena dtg ...baru ley sessi photography kat dapo hahhahahah

Mummy Alysha said...

Memang besaq giler dapur ko... Bestnyer...!!!!
Jangan lupa upload lagik tau!!! Aku nak tengok ko punya KC...

Willie said...

Wah ubahsuai dapur...

Azie N Arif said...

tak sabar nk tunggu housewarming rumah moon....

Lenny said...

dah nampak gambooo.... cunggggg.... bestnyer moonnnn.....

ibu 2AZ said...

bagus gak idea kaler hitam kan..mmg puas hati tgk ler moon..beso..n luas dapo u..

kenal tak..i - ina ibu2AZ..heheheh

ezrina said...

ek eh...dapurnya lebih kurang dapur rumah erin la moon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...