Wednesday, January 14, 2009

Yg di tunggu sudah dapat

Sudah dapat 3 gugusan kunci ..wah sangat banyak anak kunci
hu hu

Grill akan di pasang on saturday
, nasib harge besi dah turun .
Kitchen Cabinet , will dating ngan kontractor besok
Lampu , baru beli sket ( ni mak meroyan tgk ..banyak nye lampu ) yang tambah meroyan ..tgk harger pun buley tahan . akakkakakk kopaksssss. Ada 17 lampu nak kena beli . Atleast 2 - 3 ketol yang special sket la kan .
Sinki , lom beli agi
Dapur , pun lom beli agi
berkenan kat lampu nih very modern . Masuk dlm list dolu

Lampu nih nampak cam sotong kurita kan ...kan kan kan ada banyak agi dalam phone neh ..tapi kemalasan melanda kan . Kalau org kedai tew bayar utk promote tak pa jugers kan hahahh wa sangat mata duitan .

tak der ke tetiba duit nak jatuh ke ...tersepak 1 beg berisi duit ke ...
tak der makner nyeeeeeeeeee

beli la dolu mana yang termampu . Yang lain lain tew ley dtg kemudian . Tunggu la dapat vitamin B

18 comments:

Kasih Aleeya said...

itu jutawan fakir dpt satu bag duit..hahah..ish moon x sabo nyer aku pon nk tnggu kunci.kuakakak.. konpem prasaan mcm nak lonjak2.. moon biler aku pikir nak kene kuar duit grill, kabinet, lampu, wiring, takkan cukup moon..cemana ni? leh tak satu umah tu pasang satu jek lampu... pastu ada duit baru pasang lagi..hahahah...

Miss Moon said...

filla mmg banya pakai duit nko . Aku kemain berangan nak wat itew nak wat ini ...alih alih itew hanya khayalan hokey kerana kebenaran itew amat menyakitkan ...lain la kalau mmg tgh ada 30-40k kan...harus la terus complete umah

apa nak wat makan roti loorrrr ahahhahahahahahhah

rupa nya banyak juger yg kena wat utk masuk umah neh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

WAH CANTIK UMH MOON ... ;-)

nydia-mama akif said...

Wahh...cantiknye rumah moon......bestnye dah dapat dok rumah sendirikan.....selamat berpindah kerumah baru......

genny said...

waaa...bestnye dh stat mekap umah...besar le umah moon..cantekkkkk...

tu la kan...kalo ada duit byk leh le nk beli itu ini..bleh angan2 je la kan huwaaa...takpe2 pelan2 buat mana2 yg penting dulu le...umah moon dh besar takyah extend2 ape2 dah..

kalo le company bleh bagi duit terpijak 10 bulan bonus ke adusss kompem mak bahagiaaaa...tapi...jangan mimpi leeee!!!!kekekekekkekee

Miss Moon said...

yer genny wat penting dolu ..

kalau kowang dtg umah i sila la kiter ala kampung kay ...kena duk bersila la dolu akakkakakak

Kasih Aleeya said...

moon aku suker gak design umah ko ni..cantik jer.... luas lak tu..umah i sempit...so aku x leh anak ramai2..huahahhahaha... baguskan reason mak?

Miss Moon said...

bagus gak reason nko ...habih tew aku kena banak ramai ramai ar kasik penuh ngan anak 5 bilik umah tew ? auuuw tak rela makkkkkkkkkkkkkk

umah nih tak nampak modern sesuai la utk aku ngan sutan yg berjiwa klasik n kekampungan ini hahahhaha

ayien78 said...

moon...sila jemput kalau buat rumah suam2 panas ekkkkk...besh besh..yg tak best masa pindah btr...uwaaaaaaa sgt penatttt

Mummy Alysha said...

moon.. ko cuba survey lampu kat kedai Puchong... kat area Ipoh Station... tersangat laaa murah...!!

Lenny said...

yeayyyy.. sudah dpt kunciii.... yesza.... moon... nak wat house warming... bgtau erkkk...

sonoknyer nak masuk umah br..

Miss Moon said...

Mas kedai tew tang mana ? shop lot area giant tew ke .

smalam aku gie ronda 3 4 kedai lampu deret tesco .

nanti aku ym nko tanya nama kedai ek .

Anonymous said...

salam..saya nk tanye sikit laa..u beli rumah ni kat salak kn..apa nama taman ni ek..kalau tak keberatan la...berkenan la...puas saya ronda2 kat salak tak jumpa la...anyway saya tinggal di sepang...

Miss Moon said...

Anonymous

Umah nih kat taman mawar bandar baru salak tinggi .

u mmg cari rumah area sini ke ada banyak lagi yang available kat taman nih but different phase n pattern ar . Just go to syarikat pemaju nyer MFCB . Kalau dari persimpangan traffic light taman mawar terus je untill at the end of the road . Pejabat MFCB tew sebelah kiri

ada banyak lagi yg new launching
03-87068520 call la dia org dolu .

ada umah tgh duk buat depan sekolah menengah KLIA

azrin said...

terima kasih atas maklumat ni..puas saya carik...

Miss Moon said...

No problem Azrin . Glad can help . I know how frustrated nyer time nak carik umah nih ..

Nanti gie ar ronda area taman mawar tew ..masuk kat guard booth tew ...kat atas sana ada banyak agi umah ...pastuh tgh buat pun banyak berphase phase .

Taman Ixora dah full rasanya .

cuba tanya developer tew im sure banyak lagi yg available . Kalau dah dapat jgn lupa bagitau ek .

gud luck

Fynnaz said...

Moon dah dpt kunci umah yer! Best nyerrrrr!!!!! Fin kalo tgk org pindah landed hse ni jeles yg teramatttt! Dgn tumpang excited hehe. Fin lambat lg...akhir thn ni kot insyaAllah.

ezrina said...

Moon tahniah dah dapat kunci rumah...cantik rumah Moon...ni kat area mana ni Moon?