Thursday, January 29, 2009

kedai lampu murah

Thanks to Mas sebab rekemen kan kedai lampu neh kat aku ...mmg tersangat la murah hokey murah giler . Moon dah gie dalam 10 kedai ++ semer yg kat puchong den pegi . Mana yg murah Moon beli la kan . Aku mana nak beli benda yg mahal mahal nih kan . Yer la kalau boley dapat 1 brg tew RM 100 buat apa nak bayar RM 2oo utk benda yg sama. Tang nak membeli nih kena la menjadi pembeli yg bijak yer puan puan . Kerana at the end bila u total kan semer bill bill u tu ...u pasti akan tersentappp melihat amount nyer ...1 + 1 ...2 ...dan bla bla bla

ok back to da story . Mas ada bagitau pasal 1 shop kat Puchong nih . Moon pun ada sembang with my bos n dia kata mmg benar kedai nih sangat murah ....so mak mmg mengeletiks bila dgr perkataan MURAH nih ...so pegi la ngan pak sutan ..Nama dia HOUSE LIGHTING SDN BHD ...kowang aku promot neh ..nanti aku pegi beli kipas sila bagi discount ek ..tambah nak beli energy saving bulb 14 bijik ...sila jgn charge mahal mahal

Kedai nih sederet ngan kedai kedai perabot jati kat puchong . Sederet ngan Ipoh Station ...masuk kedai nyer terkesima aiii u .....melangot la nko tgk lampu pelbagai rupa ....nak nangeh pun ada . sebab ada 1 lampu tew i beli harge RM 80 kat kedai dia RM 49 ajeeeeeeeeeeeeeee tekanannnnnnnnnnn. Tak pe la kan tak der rezeki aiiii la tew .Yup mmg banyakkkkk macam macam ada n penting very affordable . Nko nak kerawwang , nak klasik , nak moden , nak simple ? u name it ....semer ada

Bila dah banyak cam nih baru la kowang boley tawaf 21 kali kat dalam nih ...bukan setakat 7 kali hokey ...tgk la sampai juling bijik mata hahahhahah akak suka masuk kedai neh . hua hua hua sampai 3 4 kali tukar hahahha penin en sutan melayan ...ampun tuanku ...
Cuba tgk lampu neh RM 190 ...kat lain semer moon tgk RM 250++ ...ha cam mana tew ..comey kan yg nih ...ala romatik gitew. Tujuan utama dtg nih kita org nak cari lampu seksi utk bilik kita org hua hua getiks kay ....yer la tuan umah misti la nak lepak sampil tgk siling tgk lampu yg cantek ...baru la tenang jiwa raga kan kan kan ...tapi aiii tak a mik yg nih . Kalau kowang berkenan pegi la sambar skrg .
Ha yang nih cam dalam secret recipe tew kan ..kalau kat kedai RM 5 rat kan ...sini 2 rat je hokeyyyy alamaks harger berpusing plak . sowi la aii pakai kamera phone je sangat senang nak wat sindeket mencuri curi amik gambo . Kang bawak slr ingat aiii nih reporter plaks Ha yang comey nih beharga RM 69 aje u ollsss ...mantop . Simple je . Yang mana aiii beli ...tak ley la bagi tau tunggu la nanti aiii tayang la kat sini ...hua hua hua

Tapi kalau lampu lampu MEMANG MURAH ...area Puchong tak der lagi kedai yg ley lawan harge kedai nih ....even deretan kedai lampu kat Tesco puchong pun lagi mahal ....

Kowang pegi la House of Lighting nih ..memang tak nyesal ...tapi kalau ada kedai lagi bagus , sila la share ek

PASAL KEDAI NIH LAGI DI SINI

Lain entry yg ada cerita progress umah
- Proses pemasangan lampu
-proses kitchen cabinet ( harge tintet tew salah ya ..tew utk dpn sahaja)
-gambar kitchen cabinet before n after
- kain langsir murah kat nilai square
- Gambar kitchen cabinet ( it cost me near 9K + grill 1 umah)

43 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhh.. rambang mataaaaakuuu .. TQ 4 the info moon ;-)

yantz-yeem said...

ha ah moon mmg kedai nie murah gilos...masa kita nak masuk umh baru pon smue lighting, fan bli kat sini....pastu leh tawar menawar lagiks...apek tu mmg baik la...mmg x rugi pi bli kat sini...

Kasih Aleeya said...

moon moon moon...thank u so much for the info moon..well ko pon tau aku ni nak murah tp gempaks kan kan?hahah.. aku sgt sgt sgt suker lampu itam ala2 sexy dan klasik mcm kat SR tu..dari dulu aku suker usha lampu kat SR cyber tu..aku bangan nak buh kat dining area.. walopon ada becanggah ngn pak radie time bangan nak hias rumah..tp aku tau..Pak Radie suker jer aper yg aku suker.. kalo dia lagik ko takot dengo.. nak wall ala2 tak siap mcm simen tu hah.. ermm.. tah nak pelik tp jgn ler sampai org dtg umah kata umah aku x siap lagik!!! hahaha.. jom sesamer ler kita menghias rumah impian kiter!!!! akan aku terjah gak kedai ni sok2..hahahah... moon, tul ker rm200 murah bangat nieh!! kang ada yg aku gi bli dulu..simpan dlm store!! hahaha

Miss Moon said...

Diana , nanti ley la ke sana pasti lepas tew kena pekena kopi sejuk kat ipoh station sebab mata dah nak terbalik kat blakang akakka

Yantz, beli kat sini jugers ek ...mmg best kan ...moon suker

fill aku boleh la dapatkan khidmat nasihat nko ngan radie . Radie plak misti dah design kan 3d nko nyer umah tew ...hebat la pak radie .

Jaja said...

kak moon, murah giler sehh kedai tuh. kena masuk dlm list cenggini.
buleh la kita gi beli kipas + lampu living hall kat situ.. :-)
btw, kipas KDK murah tak?? klu akak gi sana, mintak tlg survey kan utk kipas ada remote + yg biasa, boleh??
thanks sebab sharing info :-D

Miss Moon said...

Nanti akak cek kan..kdk kalau yg tak pakai remote below RM 120 rasanya . akak pun ingat ingat lupa . Wings 170 ada remote kaler bronze

Miss Moon said...

jaja , nanti akak tengok kan ...akak nih agak lembab nak mengingat harge

Jaja said...

pergh..murah tu kak moon. coz kedai yg kita dah survey kat area subang ni paling murah, RM125. yg remote plak RM275. tu masa harga promosi.
skrg nih tak taulah harga dia dah brp :-(
menyesal sungguh dah beli lampu dining, dgn ada la sket2 lampu..tu pun harga dah $450. tah2 klu beli semua kat kedai puchong nih, sure lagi murah..huwaaa..tekanan juaa

Miss Moon said...

akak pun tekanan nihhhhhhhhhhh

sebab dah 70% dah beli ....tangisan dalam kesyahduan ...tak pa la rekemen kat kenkawan ar

ibu 2AZ said...

tuh lah moon..i biler tgk balik..leh skip kedai lampu nih tak pasan tau..padahal dah nearby jer..
nih wat nak g ushar nih..tq ek bitau..

p/s i add ur link kay..

Miss Moon said...

ok ...no problem .
besok besok ley pegi ushar

Anonymous said...

nak tumpang tanya boleh tak detail kan exactly kedai tu kat mana...thanks

Miss Moon said...

kedai nih dkt puchong

kalau dari cyberjaya - lepas tol > lepas BHP > masuk simpang belah kiri > sebelum flyover

klinik kesihatan batu 14 puchong ...ha kat area tew ..

Mummy Alysha said...

hehehehe... sori laaa moon.. aku kasi tau lambat... aku nih pulak bukan jenis rajin nak menulis kat blog...blog pon tak ader... fp dah start nak bersarang dah nih.... anyway.. aku gumbira ko gumbira shopping kat situ....

Anonymous said...

entah macam mana aku tersesat kat website ni. lepas baca blog ko, aku dah pegi kedai tu. murah gile. aku beli kipas KDK 4 blades with remote (RM248), kipas biasa 3 blades (RM122), wallfan 16" (RM155), dan tak ketinggalan lampu crystal yang comel (RM 79). kepada yang tengah cari kipas tu boleh la jadikkan reference harga yang aku mentioned tu. kalau korang pandai tawar mungkin boleh dapat lagi murah kot. TQ

Miss Moon said...

yup mmg kedai nih bagus sangat . Time nak masuk umah nih semer figure amat la penting . Mana ley kita jadi kan rujukan kiter amik ...

MMG HIGHLY RECOMENDED ke kedai nih ...pasti anda tak nyesallllllllllll

C. Suhairi said...

ada no phone kedai tu tak?

Miss Moon said...

c suhairi , moonm kena cari resit dia balik ekekekkeek

tak amik plak phone number dia

rozipeni said...

say berminat..tp x tau tempat..tolong bagi tau tmpat secara detail x? Sy duk area seri kembangan

nurul said...

Salam...tumpang tanya..boleh tak bg alamat kedai house of lightning tue...sbb saya tinggal di sentul...

Miss Moon said...

hai there rozi

nampak ur comment in my blog tanya pasal kedai lampu tew kan .

u duk sri kembangan are mana ek dekat pasar borong ke . Kalau u dari area pasar borong u ke puchong ...selepas tol RM 1.60 tew kan u terus ...selepas BHP belok ke kiri . Time tew u akan nampak kedai lampu tew . dia sederet ngan Ipoh station n kedai perabut jati tew ..

Anonymous said...

Salam.... saya baru tengok blog ni . saya nak masuk umah baru tak lama lagi ... nak tanya detail kedai tu kat area ioi mall/ giant puchong ke...?

Miss Moon said...

salam ...dia bukan sebelah puchong sana ...dia jalan LDP ke Putrajaya . Kedai dia sebelum Tol n Petronas....

Kalau u dari IOI mall( belah kanan )..then TESCO ( kanan ) then giant ( kiri ...u amik kiri ke tractor malaysia > putrajaya > kajang ....u terus je ...nanti akan nampak flyover ...u amik kiri naik fly over ...cam nak ke klinik kesihatan . Flyover > traffic light masuk kanan ....turun flyover ada nampak shoplot belah kiri ..terus belok kiri ke area shop lot tew ....dia sederet ngan kedai perabut jati ...ipoh station .

Anonymous said...

Thanks.... Miss Moon, saya cube cari. nak seribu daya tak nak seribu dalih... heeee heeee.

- surialiving - said...

haha.. rmh kitoang pun most of the lampu n fan dari kedai ni...

hazmi said...

payah la nk imagine sbb x biasa area puchong nih...ada map utk reference x?nk msuk umah baru nih...help..help...

Miss Moon said...

Hazmi sorry bebanyak moon tak der map dia ...sat ek kiter try carik kat google map

hazmi said...

tq...harap2 dpt guide ke kedai tu....planning nk gi sabtu nih...maybe pre-order trus kot...

Miss Moon said...

hafiz nih alamat n contact dia

No.33 & 35, Jalan BPU6, Bandar Puchong Utama (Tel: 012-2663790)

Kalau u dari shah alam , dari Subang , Dari tesco / ioi mall ....masuk ke arah nak ke kajang /putrajaya yg ada tractor malaysia tew kan . Then go straight cam nak ke klinik kesihatan batu 14 .ila sampai ker flyover Puchong batu 14 naik flyover tew n belok kiri ...turun fly over ada jalan kecik masuk kanan utk ke area shop lot . Kedai dia belah depan mengadap jalan besar sederet ipoh station n dereten kedai perabut jati . Kalau tak jumpa ley call org kedai

Kalau dari Toll puchong dari arah Cyberjaya / Putrajaya / Kajang ...terus je ...nampak petrol pump BHP belah kiri n petrol pump petronas belah kanan ...lepas BHP akan ada simpang masuk kiri ...ha terus sampai kedai tew

hope this help

Miss Moon said...

sorry hazmi ...tertulis hafiz laks

hazmi said...

hmm....sbtu ni try gi...
thanks anyway....harap2 x sosat la nti...hoho

hazmi said...

yez...tq....dah pegi sbtu lpas...mmg rambang mata nk pilih...bole buat gado nk amek pilihan sndiri...hahaha...tp apa pun...mmg sgt ok la kedai ni...

Miss Moon said...

glad u like it yg penting murah kan hazmi ...kalau ada belog ke fb ke let me know ya nak gak tgk lampu lampu yg dibeli berbaloi baloi

hazmi said...

mmg murah...downlight nye pun very reasonable price compared to others...murah dlm rm10-15 & maybe even more...blum msuk upah lg la.kire ok la jgk kan....ari tu x amek pun gmbr lampu sbb x beli lg...msih nk svey...hopefuly lampu yg kenan msih ada lg...tp klw pegi weekend...be prepared dgn keadan kedai yg sesakzzzz.....nk bnapas pun payah...(over kot)hahaha....my blog- lensabulat.blogsppot.com

Anonymous said...

ada map tak? nk cari la kedai ni

azura said...

da beli da lampu n kipas dr kedai ni...isnin pi closed pulak...x putus asa lg pi pulak rabu lps...x nak pi kedai lain da pasni...memg puas ati n bebaloi2...:D
hubby excited gaban tgk lampu2...:D
tq so much ms. moon for all info

Alin said...

Salam suai kenal

Maybe sy t'lmt kot..psl sy dah beli lampu kat Top Ten tuh..hingatkan kat situ murah..rupernyer..ada lg murah..sib baik x borong abih lg lampu2 kat Top Ten tu...nnt leh sambung beli kat HL plak...

ida said...

tq k.moon..sy tgh survey bab lighting nih..mmg bnyk info dlm blog akak ni..tqvm..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hi k.moon. thanks your info! best! and pinjam sat gamba lampu berjuntai tu ya :p

ezdiany said...

slm,
nak tnye l
kipas ade jual x kat kedai ni? if ada, murah x?tq

Miss Moon said...

kipas n water heater pun ada ...ok gaks harga dia ..

tp murah ke tak tak beberapa pasti sebab masa pegi tew beli lampu je

Pak Lah said...

salam,apa2 pun saya nak ucapkan terimakasih banyak kepada empunya bloh ini kerana banyak info...terbaik ler,saya akan kunjungi juga nanti

Anonymous said...

sng je nk tau kat mana kdai ni..ambik cordinat ni serch kt google map.
-2.990399,101.62008