Wednesday, January 07, 2009

Saya nak cuti la sebulan

Rasa cam penats sangat . Boley tak saya nak rehat kejap dari mengambil gambo
hahhahahha . Nak apply kat sapa ek hua hua . Dgn ini saya mendeclare kan saya cuti bln 3 .

Agaknya boleh ke cik Moon neh tahan godaan mengambil gambo . I want to spend more time with my kids . Sebulan pun cukop la . Kalau tak asyik sabtu ahad je mummy n daddy ada job . Siang kije . malam hari lak ngedit gambo ...bila anak kaco mula la dia kena marah then suh dia tido cepat cepat . Sangat kesian ok . If ur a mother then u know how its feel . I wish i could spend more time with Isk n Yaya . Of koz la Yaya kicik agi ...cukup makan minum tido la dia . But Isk ..he needs me more . Saya rasa sangat bersalah bila everytime moon mengadap pc ...nampak dia tgk tv n main sorang sorang ...lepas tew jenguk lagi skalik tgk dia dah tido . Rasa sangat tak best tauuu .

I can carik duit as much as i want but i wont be able to buy the time with my kids . My kids need me more than anything in this world .

Hari hari saya sangat pack . Kalau i ada maid lain citer la kan . Semer wat sendiwi oooo . I work monday to Friday then sabtu ahad kije lagi amik gambo . Lom masuk agi kije kije umah n jaga anak anak , 2 org hokey . Lom masuk agi kije editing n etc .Kalau i open position nih mmg tak der sorang pun sanggup apply tau hahhahaha . Penat mmg penat . Enjoy mmg enjoy . I get all the help that i can get from Sutan but saya sangat cerewet so at the end i prefer to do everything sendiwi .

So dengan ini Moon tak akan amik job on March . Any pertanyaan n urusan ley deal direct ngan Pak Jaimy . Cyberphotog berjalan seperti biasa . Cuma moon je yg mengexcuse kan diri . On April moon cargas balik hokey .

Filla , nko nak follow tak pak jaimy ?

Kasik la chance saya cuti sebulan ........

psst : lagi pun saya nak enjoy duk kat umah baru ngan anak anak ..hik hik hik . Apa guna beli kalau tak menikmati nya ?

9 comments:

Kasih Aleeya said...

yer sekali2 ko kene cuti..sgt penat.. budak beso2 isk ngn acih tu nak perhatian jer.. nasib isk tu lelaki..kalo poms lagi nak bekepit jer..hahahha.. well u decide for ur own good.. aku kobar2 jer nak join..tp still x terror..tekial2..bagi aku follow2 ko dulu k sayang..auwww...

Mummy Dzeiqry et Dzahra said...

aah saye pun slalu mcm tu..even nk baking cake pun rase da membazir mase tggl kn anak2..bley camtu? bile tgh pukul telur,dgr anak pggl Mummy!mummy! byk2 kali,tp terpakse buat xtau,pastu biar die main sorg ,tibe bile da siap semua kt dapur, die da tido plak..sedey sgt xdpt main2 dgn die..mmg sedey,,ape lg cik moon yg sgt bz nih..mesti lg terase kn kn

Mama Hakimi said...

Moon... along pon sama.. slalu marah Haris bila dia kaco mama dia edit gambo.. muahaha... sian dia.. bila dtg dkt jek.. tanye.. mama wat keje ke? mama ni asik keje je.. dh laa tu.. jom laa tido.. hahahaa... sblm tido nk manja2 dulu ngan mama dia... tp kalau time byk menda tgh nk buat.. dia tidooo sendiri jek.. mula laa mama dia rasa nyesal kan moon kan???

Miss Moon said...

yup mmg betul ...tew la asal hari sabtu je terus hantar anak anak ke kajang ...balik pun duduk kejap anak dah tido . bila nak bemesra .

Tapi aku harap anak anak paham yg kiter kije utk carik rezeki utk dia org juga ...

moga usaha n niat ikhlas kiter ini di berkati NYA

tetiba aku rasa cam aku kerugian besar ...sob sob . Kan aku dah kata aku sangat emo 2 3 menjak neh . Neh gara darah tak kuar la nehhhhhhhhhhh

JuJue said...

elok ler tuh moon...bebudakk ni nampak jer cam cool. tp sensitip!! kena gak bg2 masa kat meka2 ni kan...

kalo aku moon..aku amik cuti 3 bulan! huhuhuhu..

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

Iyala moon i think u need a rest la....sian kat anak-anak kan specially isk.Jgn kata moon yg busy sabtu ahad takde masa nk spend time ngan isk even me ritenow pun still blum manage nak handle dua org anak sbb skrg lebey tumpukan pada mukhlish compare with balqis.Hope i manage to handle both of them sama rata.So moon selamat berehat buat seketika ek.Biler nak masuk umah baru???Wahhh buat housewarming jgn lupa invite k

happy2gether said...

Moon, okey jek cuti sebulan hehee tapi moon ngan gambo mana ley dipisahkan...bagi pak jaimy n sutan yg PS...ehhehe mai pon aritu pi antar syasya pi TT sowang2 kalo pak jaimy xdak...at least one of us weekend ada ngan budak2...tapi xper moon, yg penting moon wat keje utk anak2 gak kan?nak pindah umah baru pon byk nak pakai duit...weekend dorang ngan atok n nenek dorang so x perlu risau...kat sana dorang sure happy main2 gak...cam mai walopun half day jadik cikgu blk umah byk keje nak buat, semak buku, wat lesson plan, badan penat cam rasa kena tumbuk...emm bila penat mula rasa nak marah anak...soh dia tido cepat, weekend jeklah masa nak spend quality time...rehat moon, take your own sweet time....love u babeh...mmmuahhhhhhhhhh

yantz-yeem said...

ooo nak bercoti menikmati hidup di rumah baru yea...ok la tu moon...masa nie la dak2 tu nak sesuaikan diri di umah baru,..kang takut moon asyik xe kat umah nnti diorg x selesa plak berada di umah baru...bior kasik diorg serasi ngan environment baru...dan ruang yg luas...
moon dha nk pindah eks...selamat masuk umh baru yea...

Azie N Arif said...

oklah moon, eloklah tu ko cuti sebulan. Janji 11hb ni perjanjian kita berjln dgn lancar. Aku faham kepenatan ko tu....sbb aku dpt rasa bile weekand penuh...sbb aku belajar weekands so aku tau laa..aku siap baju kain tgh mkn...org lain tgh syok tido...aku dok sidau baju kat luar...seram sejuk kekadang dibuatnyaa...tp apa nak buat..dugaan dan cobaan. Tp aku tau ko memang kental. Dan minat ko tu dgn photoshoot ni memang kuat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...