Wednesday, January 07, 2009

Pasal kije

Korang dah berapa kali tukar bos ?

Moon memula dolu kije kat Great Eastern . Masa nih bos lelaki , ingat agi nama dia Jimdy Kwan . Sangat bagus ..Teringat agi tragedy aku siap nangeh nangeh agi hahhaha . Apa kes kan nak nangeh ? Masa tew my 1st job . Walaupun contract , tetap ku rembat . Kije Call center ...mau meraung tetiap ari kena angkat 300 call . Alhamdulillah i manage to achieve . Masalahnya bukan tensen ngan customer tapi tensen ngan my supervisor . Sangat hover n sangat pshyco . Untill 1 day i komplen ke my bos . Then boleh plak minah nih datang soal siasat aku asal aku tak puas hati ngan dia . Sangat tensen hokeyyyyyy .

My 2nd job , sebagai secretary hahahha hebats kan org comp science tetiba jadi sercretary pada GM wahhh . Semalam berenti kije ..ari nih interbiu ...besok start kije . Nih kije sambilan aje sebab ganti secretary tgh cuti bersalin . Sangat sonok kije nih kerana bos asyik kuar meeting je ...hahahhaha .Cukup 2 bln ..habih la contract . Saya sangat enjoy kije kat sini kerana bos nyer pompuan ...n sangat sporting . Saya suker bos pompuan . Walaupun ra
mai yg kata bos pompuan kerek . Nama bos Puan Zainab Hashim

My 3rd job , sama jugak last day kije sebagai secretary . Moon pegi interbiu kat menara Maxis , hari nih
interbiu terus besok start kije ...alhamdulillah senang dpt kije .. . Wah sangat gah kan bangunan nye . Dah lama den bercita2 nak kije kat bangunan tinggi tinggi nih tambahan plak bersebelahan ngan KLCC . Sangat tinggi kos nyer ...phewww . Masa nih mak mmg melaram . Masa nih Sutan kije kat Maxis TPM . Sangat kuat jodoh kita org kije pun sama hik hik hik . Kije kat Maxis nih , sangat jrg cakap melayu kerana semer opis mate chinese n indian so speaking london je kije nyer . My Bi sangat bagus time nih . Ater nyer semer mail in BI cakap pun bersembur2 in English . My bos is Adrina Sharmini Hagreaves (pompuan ) . Sangat bagus , walaupun dia India dia sangat prihatin ..and sangat suka belanja makan . I like her la ...my bos is my best buddy . Tapi ini kije contract ...asyik renew contract je . Saya berenti sebab dpt better ofer darik tm net . Kenangan masa fire drill la wa ngak boley lupa ..turun tangga wo ...mau nak tercabut lutut

My 4th job is kat tmnet neh . Pun saya suka walaupun memula rasa cam kena buang daerah sebab jauh di Cyberjaya . Yup masa neh en sutan pun kije kat tempat yg sama . Mmg bertambah kuat la jodoh kita org ...Ini baru kije berkaitan ngan Computing . Kena jaga server . Masa nih la blajar wat kije lasak ..bukan asyik nak berhias dandan ok . Kije lelaki pun semer buat . Bos i pon pompuan . Kak wani sangat baik tau ..the best boss ever . Kira nya cam bos yg berjiwa rakyat . The best working enviroment the best opis mate ...mmg selesa sangat kat sini . I hope akan stay kat sini ..thats my bos < ---- kalau ada better offer ...mana tahu kan , but overall saya berpuas ati ngan boss boss yg pernah saya dapat hahahh ayat cam bagus . Alhamdullillah semer nyer sangat baik n prihatin . Bukan bos yg tetiba nak carik pasal je kan . Timer kasih bos bos semer . ada kah ini sounds membodek .....nahhhhh im just sharing . hik hik

5 comments:

Willie said...

Hehe...byk pengalaman kerje? Jaga server tu elok elok erk? Nanti kami org punyer stremyx teruk. Hahahah ada kaitan ker?

Miss Moon said...

willie tak der kaitan hahahha

i tak jaga streamyx . Kammi data center kami jaga web hosting

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita keje kat maxis gak dulu seb keje skrg ... kita starts bulan oct 2005 smp jun 2006 .. ;-)

Anonymous said...

Moon.. selamat berkenalan..
TM Net CJ ye..1st floor kan? I ada deal ngan En Jali b4 utk TM Net Menara, certain staffs dr CJ pindah ke Menara.. kalau tak silap Level 41. Sekarang co. I servis utk GiTN level 2, TM complex tu.. last time selalu ke sana, sekarang ni tngh tunggu 2nd phase project. U are such creative person..hopefully we can meet up one day.. Chiao!

shafahanz-iman said...

Moon.. selamat berkenalan..
TM Net CJ ye..1st floor kan? I ada deal ngan En Jali b4 utk TM Net Menara, certain staffs dr CJ pindah ke Menara.. kalau tak silap Level 41. Sekarang co. I servis utk GiTN level 2, TM complex tu.. last time selalu ke sana, sekarang ni tngh tunggu 2nd phase project. U are such creative person..hopefully we can meet up one day.. Chiao!