Wednesday, November 18, 2009

me n kerjaya

wah cam poyo je ...tajuk nya cam ai own my own company and im one of the BOD akakkakakak . Ketahuilah rakan rakan sekalian kuw hanyalah pekerja biasa ewahhhhhhhhh

ku bukan bangsawan
kaya dan terkenal ...
ku hanya saudagar
yang punya banyak kapalllllll...

hahahhahahah ada kapal ke ...ewah . Kowang duk terpikir kan apa la kije si moon nih ...hahhah nak bagitau pun segan . Kuw hanyalah seorang dah pekerja teknikal yg biasa . Moon kije in Cyberjaya ...in a Internet service provider company akakkakak ...kowang dah tahu kan ...so tak yah la akak jaja nama kampeni yg tercinta nih pada umum ...poyos je bunyi nye ...


its been 5 years ++ ai kije sini . I enjoy my work....eventho ai ngan manager ai je pompuan kat sini but still office life is very kewl n fun . Since bilangan kita org kat sini tak banyak ...but keleihan nya u can know everyone better ...its like a family with 10 adik badik ...akakkakak ada kak long , bang long...and ada adik bongsu akakakkakak . Semer sporting laks tew
nih gambo last time ke Genting beramai ramai ...syok wey

Sonok ke kije teknikal ....sonok ...jaga benda tak bernyawa is better akakkakak . Ai kena jaga server2 badak biru ..since sini adalah data center ...so kebanyakkan kat sini hanyalah equiptment n bilik yg sejuk nak mampus sampai nko kena pakai jaket tebal cam duk oversea padahal nan adoooooo ...kalau tak pakai sampai ke tulang rusuk ke tulang blakang nko la sengal ...yer la sejuk utk mesin bukan utk org .
Ha terus prasan ala winter sonata hahhahahha sejuk kay ..nak bawak toto ke comforter ke pun vley ....gambo lama nih ..penat geledah FP akkakakkak jumpa gaks gambo 2006 . Anne gabo aku sorang taraks , ado gabo nih ajo

lebey kurang la rupanya ..taken from ecofabulous.com....ngak boley letak gambo betol looo

Kije nya a bit lasak nko nak kena angkat raised floor kena wat cabling but nih bukan slalu la . nko kena tahu sedikit sebanyak la pasal os2 tew cam windows server sket , linux , pak debian pak redhat ....tak terrer sangat pun janji tahu sedikit sebanyak ...then sun solaris sket .pasal server nak install install application nak trouble shoot . Ha benda benda cam tew ...ha cam na nak backup server pakai veritas ke ...database pakai SQL ke pakai Oracle ke . But the best part of berada dalam kumpulan teknikal is that u learn new things everyday ...u learn from a problem ...kalau tak der problem mana nak tahu kan ...

pakai pun takyah fancy2 ...cam nak kena pakai heels ke nak makeup tebal2 nak pakai bulu mata pelsu ke akakakakakkak ...my MIL slalu suh ai pakai cam 3 piece suit ke pakai kebaya ke ...ma ai kije teknikal kalau ai kije gomen ...front desk ke ...boley la ai bergaya sakan ..

Masa memula kije Cyber nih ...Cyberjaya amat la kosong wooooo taraks apa ...since ai before tew pernah kije maxis KLCC .....mmg sangap kay . Biasa nko lulnch masuk merayap dalam klcc skalik nko kena makan kat terminal bas hahhahahah tew pun nak makan kena naik keter 5 menet ++ akakkakakak ....skrg nih tak yah cakap la nak makan pun nko kena tunggu seat ..tunggu org siap makan ...n opis opis plak laju je naik ...perggggg pantas ...and im proud to be a cyberian ...jgn ingat cyberian tiger hokey ....

nanti ai masukkan gambar2 yg releven ...entry tanpa gamba kan a bit bowink kan kan kan ..

Nanti sabtu nih ada acara best ...since photoshoot sabtu nih postponed ( umi hope anak u cepat sembuh ya ...nanti kiter arrange balik ) maka dapat la me n sutan join....paintballlllll ...rasanya ai jadi penyokong je la kan sambil mengesnap gambo ...


siap la nak kena lebam2 semer ya akakkakakkaak perangssssssssssssssssss



2 comments:

mrsjaddo said...

hi sis moon,

saya yg senyum kt sis masa kt terminal tu.. :)

btw,
i'm cyberian too...
best kerja kt cyber psal xde jem yg terok.kalau jem pun kt ptronas nk isi minyak.hehe..my office kt cyberview.

oh ya..bole sy add link sis moon kt my blog?

Miss Moon said...

boley apa salah nyaaaaaaaaaaaaaaa

yes u can link me