Tuesday, November 10, 2009

Planet Nibiru

Planet terakhir bukan la Pluto ...moon duk asyik baca about Nibiru since last month . If u google about this planet u will jumpa tonssssssss of web yang cerita pasal Nibiru nih

Sangat intresting with few yg predict the world will ends at 2012 based on ramalan Sumerians yg dikatakan the best great civilization( Mayans astronomers ). Mereka juga yg meramalkan the existence of the planet Uranus Neptune n Pluto ..and dalam ramalan dia org juga meramalkan penemuan Nibiru ( wallahualam ) This is based on the artice ya puan puan . Kiter sekadar menambah pengetahuan am sahaja . Can google more on this . Mana yg baik kiter amik mana yg buruk kita tak yah amik . Koz kiter tak tahu bila dunia akan kiamat ..kan .

planet nih dah ditemui dari tahun 1983 but that time para saintis mengelarkan nya Planet X .
nampak tak Nibiru tew...sangat besar kay . Ada yg mengatakan ia akan melanggar bumi tapi sebenarnya tidak ...ia akan melintasi bumi . But size nya masyaallah kemain besar ...n ia akan mengubah kedudukan bumi dari paksinya ...kerana tarikan graviti Nibiru itew sendiri .
So ada yg menyatakan kiter akan mengalami ice age , bencana alam . ..paras laut akan naik....dasar bumi akan bergerak ..tapi kiter tak tahu lagi kerana ia nya masih dalam kajian and para saintis pun tak dapat beri 100% jaminan yg ia nya akan berlaku and adakah pada tahun 2012 ..pun org tak tahu ...but most article ada menyebut ..bumi sudah merasai kehadiran Nibiru kerana keadaan cuaca n bencana alam yg berlaku . Banyak pergerakkan yg tidak di jangka.

ini adalah gambaran planet X aka Nibiru . Skrg ia berada di belakang matahari ..and ada fex pic kat internet anda boley nampak . But sama ada gambar tew sahih atau tidak ..ai pun tak tahu ..dalam tak caya ai pun ada caya juger sket . Yup planet tew wujud...and adakah ia akan mengubah kehidupan manusia sejagat tew kiter pun tak taHollywood cukup pandai promo movie ...since isue planet nibiru melintasi bumi in 2012 / 2013 ..dia org pun wat movie ...a gud promotion indeed.

sapa nak baca ley refer site NASA nih...and more about NIBIRU
ome claim that Nibiru sudah kelihatan sebelah matahari ..kerana skrg kedudukan ia mmg betul2 blakang matahari .

wallahuallam ...just wanna share



5 comments:

-butterfly- said...

:: kak moon..
:: meremang bulu roma iza baca entry kak moon yg ni la..
:: aduh..
:: memang betul, kite tak leh nak cy bulat2 kan..
:: just skdr add our knowledge n mempersiapkan diri ke tu sekiranye benar berlaku..
:: btw, thanx for sharing info ye..
:: if tak, iza pun tak tau..
: uhuhu

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

genny da bomb said...

wah tetiba cam baca buku sains..hihi..lama tak amik tau pasal benda2 ni..thanks moon for sharing..

kadang2 tgk citer omputih..cam armageddon tu..final destination tu cam takut je la dorang buat kita ni..huhuhu..

kalo tgk channel apa tah sll sgt citer pasal nk kiamat bila suma..

tula kan..kita ni siapkan la apa yang patut kan..bukan kita nk tau bila kiamat tu..ntah esok ke..selagi tanda2 besar tak keluar,kita dok diam je tambah amalan hehehe

fazilzura said...

MASYALLAH ..
beremang bulu rome ku..
now pun dh start cite kat wyg 2010 kan .. huhuuhu risau ..
tp kiamat mmg makin dekat

as said...

masyaallah...takut bace entry kak moon nie...percaye @ tak kite sbgai org islam kene ar tmbh amal ibadat..kiamat tu mmg benar kan..cume tak tahu bile..

Noorita Yusof said...

bila paksi bumi lari tulah yg buat matahari naik belah barat tu kan. then banjir besar sume akan berlaku kan mengikut ramalan. And tak silap Ieta ada terbaca yg pasal tanda2 besar kiamat sudah bermula bermula pada tahun yang mengalami 2 gerhana (matahari n bulan) which is tahun ini. :-s

Wallahualam..