Thursday, November 26, 2009

Yaya is +ve HFMD

sad ..but its true . Pagi tadik bawak dia ke kinik since last night dia sangat la meragam . Badan tak panas sangat ...but she refused to drink milk n eat anything .

Bintik2 merah dah ada kat tapak tangan n kaki . rasa nya dalam mulut dia ada blister dalam 20 cam tew ....sian anak mummy

will write more ....nak melayan cik yaya

so dengan ini saya ngak balik kampungs ....sessi mengkuarantinkan diri di umahs sajork

15 comments:

ckucin said...

siannya.. semoga cepat sembuh...

Lenny said...

cepat sembuh yer sayang..

moon, takper la tak raya balik kg moon.. janji anak sihat... kat mana pulak dia dapat sakit tgn, kaki mulut tuh.... ciannyer dier...

ala....cian tul budak comel untie nieh......

moon pon take care tau... kang moon plak jatuh sakit..:(

mamashazura said...

aduh...ciannyer.....kalau boleh tak saggup rasanya bila anak kiter sakit...kan..biar le kalau boleh kita gantikan...sabar ye kak moon..semoga yaya cepat sembuh...

genny da bomb said...

alah siannye yaya..get well soon sayang..bg dia minum air masak byk2 moon..tak kena warded ke moon?

mak pun nggak balik kg..dok sini ja

mOmmy of Triplets plus One said...

my kids pun baru pas kena. got it from skoolmate. mmg azab bile diorang kena, sume mende tak kena..meragam jer. malam2 lagi lar seksa. athirAh kena dulu, then jangkit kt uZAir. sume mende taknk makan/minum

Cha said...

so pity little yaya... sabo yer moon..anak2 cha penah kne dua2 sekaligus..mmg mcabar..nak kne jage dua2 skali yg sakit molot.. nak minum susu lam botol pon seksa tgk diorg.. mmg kesian lah.. seb bek la doc bg ubat oral aid, so tiap kali dirg nk minum susu, sapu dulu ubat tu lam molot pas2 baru la leh minum susu..

azdra-azdra said...

hmmm.. i know you worried sick about yaya moon.. but u also take care k..

yaya dearie,

kakak izzah, abg imie and the rest of the clan.. will pray hard for your speedy recovery..

love,
auntie fara on behalf kakak n abg..


p/s: get well soon yer menantuku.. nnt raya krismas leh balik sini dan jumpa kami..


*hugs*

Filla ~ Kasih Aleeya said...

la yer ker moon..ciannyer yaya.. kat school kasih pon ada budak yg kena jugak... take care..mudah2an yaya cpt sembuh yeh!!!

yantz-yeem said...

yaya cept sembuh eh...camner leh dpt tu moon?mmmm mesti moon hati pon byk gundah gulana kan...take care yea...

Mummy Alysha said...

hopefully she can recover soon... give more attention to her... she really need u...!!!

sheila said...

hope she'll be fine.

aritu kyra pun ada red spots kat tgn, muka..aku tak terpkir pun pasal H1n1 ni..aku pk denggi je

tp dah ilang dah pun..musim ujan ni nyamuk pun berkampunglah kat rumah agaknya kan..

Fynnaz said...

Alahai siannya.

Memang merana diorg. Daanish kena hr tu. Seriknya tgk. Kena ulcer 1 pun dh sakit giler apatah lagi penuh satu mulut.

Get well soon yer.

Mama Hakimi said...

take care Yaya moon...

fadel toha said...

Hi Moon,yaya dah sihat agaknya hari ni...Iris kena seminggu sebelum raya puasa hari tu.Maktok dia yg jaga pun boleh kena HFMD..sbb iris suker masuk benda dalam mulut...tp dia nak minum susu & makan..x derlah meragam sangat time tu...anyway, semoga yaya cepat sembuh ye..

YUZIE AMIR said...

ala shian Yaya..take care moon.Don't wori..hope cepat2 le sembuh..