Wednesday, November 11, 2009

nak pakai contact lense


ai nak pakai tapi penakut gile ....cam na . Nampak org pakai cam mengeletis je time tew gaks nak beli tapi penakuts . Mata dah besar org kata senang nak pakai n cabut . Tapi dolu auntie ai pernah la tlg pakaikan ke moon . Masyaallah cam kena pukul ngan penyapu n kena cubit sebab air mata mengalir tak berenti2 dekat 10 menet ...mata merah n air mata duk kuar . Kalau org tgk mmg cam kena pukul je minah nih ....haaaaaaaaa sudah kasik cabotttttttttt

tang nak cabut plak masaalah ....cam nak nak korek nih ....terasa budus n jakuns je hahhahaha . Skali my auntie pagang kepala n telrus koreks mata ai ...wah bunyi cam kejam je hahahhahah ...

lepas tew terus takut tapi ada sedikit gatal nak pakai hahahhahahahah . Padahal bukan mahal pun kan ekekkekeke ....ai nak cari yg ala dolly tew . Ai tgk si Ann ( AGS ) pakai so comey laaaaaaa.

Sapa tahu mana nak cari contact lense dolly eye tew ek ?

Suffiya n Iskandar

Si 2 org yg makin membesar . Cik Yaya yg suka berkepit n asyik nak suh org dukung . Bila si abg nampak adik di dukung dia pun nak kena dukung gaks ...alahaiiiiiiiiiii. Stakat nih alhamdulillah dia org very close . Isk pun tlg jaga Yaya ..main ngan adik ...apa apa pun share ngan Yaya . Cuma Yaya sedikit garang ngan Isk ...tak puas hati terus dia lepuk Isk ...ha bila lepuk abg mmg kena marah ar . Bukan apa tak mo dia biasa wat kat org ...tak baik tauuuuuu .
tgk la mmg manja dia org nih ...nasib la kowang tak suka gadoh kalau tak mau sorang mummy letak dalam washing machine sorang dalam store hahahahhah kijam kijammmm . Kalau petang2 amik dia org kat nerseri mmg moon slalu tanya cikgu dia org ...cam na ari nih notti tak , blaja apa . Cikgu dia kata Isk kalau part nyanyi part aktiviti dia mmg suka tapi kalau suh hafal dia mmg liat . 5 minit je ok pastuh dia mula la bowink . Tapi kalau kat nerseri mmg dia jaga adik dia ...tew yg kuat ngadu ...." mummy tadik kawan yaya wat yaya ...isk dah marah dah dia ..." ha mmg taiko betol laaaaaaa

11 comments:

CiK By said...

betol la takot gila..teringin gak pakai supaya mata nampak besar =P

ibu 2AZ said...

i pun takut nak pakai..hehe..tgk org len pakai..cantik je senang tkyah spek bagai..huhu

aa sweet je gambar tuh..manja je abg kat adik ye..hehe

Ann GreenStrawberry said...

ann beli kat time square aritu...kat level 5 tak silap...kedai tu dalam kedai baju2..hhuhu

fazilzura said...

darling moon, awk tu dh sgt cantik tau ...
contect lense ni pun kene tgk jgk .. ado yg leh wat mata rosak tau ... jaga2....

daku mmg takut bab2 masuk benda dlm mato ni huhuhuhu

Baby Lyana said...

mata besar sgt senang nak pakai..serius... but careful..kalau moon jenis malas nak take care, jgn pakai...sbb kita kena very hygenic..silap2 nak cantik punya pasal, mata rosak...ade soghang my friend sbb contact lense, matanya ade scar since mata dia x leh terima contact lense menyebabkan mata dia ade cam selaput..scar tu sbb dia kena operate anak mata dia...hmmm apa2pun, i pakai dulu setahun jugak..x rabun, tp saja gatai2..but, lepas jumpa my hubby dia x kasi pakai..so x pakai la..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

meh bawak contact lens jumpa aku..kang biar aku pasang kat mata ko..hahah..aku kan garang..konpem cpt jek masuk kat mata ko moon!!! hahaha.. loving lah isk tu..suke jer aku tgk!!!!!

Lenny said...

dolly to menatang apa moon? ahahhaa.. merasa taktau..

ai pakai yg freshlook tuh... erm.. tatau la mata besar senang ke tak..tapi ai senang je la pakai..

kalau pedih tuh.. biasanyer sbb maybe lense tak bersih.. or tgn tak bersih... nak pakai kalau tau cara sangat mudah... tapi kalau jenis takut... hehehe..payah jugak lah.. u just need to convince yourself... takder menda... so... mmg akan senang..

tapi lenny dapat bayangkan kalau moon pakai kaler grey.... pastuh buat mekap smokey eyes... aauuuwwww...... pak sutan terus tak kasik kuar bilikkk!! ahahhahahahha

sepet a.k.a zack_u said...

ok kak..tade hal lah...
hehe!
bab2 amik pic ni mmg kitorang gedik sgt..kekeke!

onniey84 said...

akak,, dorang jarang berapa tahun?
best la tengok baik jer adik abg nih..

Miss Moon said...

onie , gap dalm 2 thn ..isk lahir 8/2005 yaya 3/2008

Anonymous said...

~senang je pakai lens...~
~kalau nak beli gtau ah yana..~
~sbb yana tgk harga kat kl ni mahal la kalau nak banding ngan kat kb~
~member yang pakai lens semua kirim kat yana beli kat kb~

~yana~jack~