Tuesday, September 13, 2011

Baby Aida Eirdeena at IJN

Update 15 9 2011 - Pembedahan adik Eirdeena berjalan lancar dan skrg Eirdeena di tempat kan dalam ICU di IJN utk pemerhatian rapi . Eirdeena stabil



Dear readers n friends

sama sama kkita doakan agar semua nya selamat dan berjalan dengan lancar . Besok at 8 am ..baby Eirdeena akan di bedah

Moon sempat melawat Eirdeena kat IJN petang tadi dan sesungguhnya pasanga muda nih sangat tabah ...kowang stay strong ya .

Insyaallah nanti pas operation kami dtg lawat lagi

Ya Allah.hanya padaMu aku mengadu..sembuhkanlah anakku..lancarkanlah pembedahannye.kepade Engkau aku memohon pertolongan..aminnnn((Eirdeena..please be strong syg..mummy n ayh sayang eirdeena..))


damai je hati ini tgk baby yg sangat cantek nih tido


dia nanges pun sangat sopan ...pelan je ..and according to mummy n ayah dia Eirdeena nih sangat behave ...and tak banyak meragam .

and wanita ini sangat tabah ...kasih ibu mmg tiada tolok banding nya

begitu juga kasih nya seorang ayah





Eirdeena kena kuat tau ...begitu jugaks ngan Mummy n Ayah

yer seperti biasa tangan ku mmg akan nampak spt tangan giant hahha ...cepat sembuh ya sayang nanti kaki kecik nih ley berjalan n berlari ....muahs muah dr Abg Isk n Kak Yaya buat Eirdeena



Nabi SAW bersabda: “Sesungguhnya Allah apabila mencintai suatu kaum, Ia menguji mereka (dengan musibah). Maka barangsiapa redha terhadap musibah itu, maka ia berhak mendapat keredhaan Allah. Dan barangsiapa murka (tidak redha), maka baginya juga kemurkaan Allah”. (HR Tirmidzi).



Kejayaan semanis madu takkan datsng tanpa pengorbanan sepahit hempedu. Allah uji kita kerana Allah sayang kpd kita. Dia hendak melihat sejauh mana keimanan dan ingatan kita thadapnya dan dpt mendekatkan lagi kita dgn Sang Pencinta yang Maha berkuasa. Firman Allah swt:Apakah manusia mengira bhw mrk akan dibiarkan hanya dengan mengatakan “ Kami tlh beriman dan mrk x diuji”. taken from wall Heliza Helmi

27 comments:

Cik Nut said...

hope babay eirdeena cepat sembuh k...sgt cumel..b strong k syg :)

kak moon : thanks share info.suke bace blog kak moon :)

Eera Shera said...

semoga baby yg comel ni cepat sembuh!

ratna said...

Segala doa yg terbaik utk baby ini...aminnnn.

Rizziela said...

semoga ALLAH memelihara bb kecil ini...Semoga ibu & Ayahnya tabah menghadapi dugaan dari ALLAH

Mimy Hamid said...

i'm touching...Insya Allah ada sinar ..berdoa kita sesama

nor azira said...

sayunya hati melihat baby kecil ini...

Qaseh Ziera said...

sama2 ler kita berdoa....sayu nyer hati melihat baby comel nie...

yayath said...

comel nye..sayu hati tengok baby comel nak kene bedah:(emm..

Le'a Ahmad said...

Semoga bby Eirdeena yg Comey ni cepat sembuh & Dilindungi Allah s.w.t.....
~sgt sau hati melihat bby sekecil yg sgt strong...~love u syg..

Le'a Ahmad said...

Semoga Bby comey kak aida n abg saiful cepat sembuh... Allah akan lindungi bby Eirdeena ...amin...
~sayu hati melihat bby Eirdeena ... cepat semboh yer syg...

++Kerudung Ungu++ said...

so cute...

mama aisy doakan baby cepat smbuh k...

nilamza said...

auntie doakan bb Eirdeena cepat sembuh. Be strong ye syg. Mummy ngn ayah Eirdeena pun kena strong jugak. Allah sentiasa melindungi kalian....insyaallah...amin...

Gaban said...

Hampir sebaya baby Eirdeena dgn anak saya..cuma beza sehari saja tarikh lahir mereka... sayu hati lihat si kecil ini. teringat pulak pada anak saya di rumah. Semoga cepat sembuh ye sayang... dan semoga ibu dan ayahnya tabah menghadapi dugaan Allah..

+ GEE + said...

semoga cepat sembuh ye bby eirdeena...

Nurul Husna Abidin said...

semoga segalanya selamat n baby eirdeena sihat spt sediakala...amin...

Shazalyza said...

been in that situation 6 years ago... masa tu my baby baru umur 2 hari, admitted to IJN... buat operation masa umur dia 9 hari... mmg sedih, dah le tgh confinement, ceasor pulak tu... hanya mampu berdoa ke hadrat Ilahi.. alhamdulillah, Aqeelah sihat walafiat hingga sekarang.. now yearly check-up at IJN.. semoga baby Eirdeena & family kuat menghadapi dugaan Allah..

Ezatie said...

hoope segalanya berjalan dengan lancar..semoga Allah permudahkan urusan kita :)..ujian dariNya menunjukkan Pencipta kita sayang pada kita,Dia nak kita jd lebih baik dr sebelumnya n sama2 lah kita lebih dekatkan diri padaNya...amin

Drama Mama said...

Alhamdulillah semua berjalan lancar. Hope she gets well soon insyaAllah...

nor azira said...

alhamdulillah...semuanya berjalan lancar..
kami menanti perkembangan dan gmbr2 terkini adik eirdeena..

ummi tieha8384 said...

salam kak moon...terkejut beno ummi bile baca citer kak moon nie.x sangka, anak aida N saiful menghadapi masalah jantung.anak sedara ummi juga ada mempunyai masalah jantung.alhamdulillah sebelum puasa aritue selamat menjalani pembedahan pintasan jantung kat IJN.dia operate hari yg sama ngan arwah zami ismail dibedah law x silap.anak sedara ummi tue jantung dia mempunyai salur satu jer N xder dinding dalam jantung.untuk pembedahan tue doktor kene tunggu anak sedara ummi tue berusia 3 tahun.luaran memang nampak sihat, tapi dalaman dia tuhan jer yang tahu,alhamdulillah sekarang nie selepas menjalani pembedahan tue, dia bertambah sihat dan bibir serta kuku tangan serta kakinya dah merah.x macam dulu warna biru.kesian law kecik2 lagi dah sakit......semoga aida n saiful tabah mengharungi dugaan maha hebat nie....amin.....

wanda said...

semoga selamat hendak-Nya..

Kisah Hati said...

hope adik Eirdeena cpat sembuh...at least comey baby eirdeena pkai baju.. ank sdara sy xsempat pkai baju yg kami beli sbb sejak dye lahir... skg dye da kembali ke rahmatullah...

Mizfantagiro said...

semoga baby eirdeena cepat sembuh..

Akak said...

semoga ibubapanya terus tabah menghadapi ujian dariNYA

Ain Abia said...

semoga cepat sembuh ya baby comel eirdeena.... dan semoga tabah buat ibu dan ayah eirdeena...

nanakimie said...

thanks 4 sharing sis...semoga baby eirdeena cepat sembuh....amin..

niszKicik said...

ya Allah , comel nya . akak sabar yea . ini dugaan dari Nya ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...