Thursday, September 22, 2011

Berita yg gembira

Alhamdulillah last nite sembang ngan Talib and ai rasa sonok sangat bila Talib banyak ceritakan semer benda yg Norma dah boley buat .

As u ols tahu kan ...Norma dah lama terlantar kan and dia tak ley cakap n gerak pun sikit2 je . Due to the tumor yg menekan saraf tunjang dia .

Alhamdulillah dia banyak menunjukkan perkembangan yg +ve ...

Lib angkat dia suh dia bersila atas lantai n sandar ke sofa ..Lib ada lah duk belakang dia . Lib gosok2 kepala dia n akak tahu Norma ley siap bersila then dia lengoh dia lunjurkan kaki dia

Ahamdulillah ...bagus nya Lib ...dia bercakap tak ?

Tak sangat la kak . Tapip Lib bagitau dia ...sayang , kiter tak mo dah sayang respon angguk angguk atau kelip2 mata ...kiter nak dengar sora sayang . Kalau nak kata Nak kalat tak nak sebut Tak Nak ...

Then cam na Lib

Masa Lib nak pegi kije Lib sebut la babai sayang ...I Love U then dia balas balik kak ...slow je sora dia kuar ...I Love u too ...Lib rasa sonok sangat terus Lib gie peluk dia

( rasa panas je mata nih ...happy sangat dengar Numa ley respond cam tew )

Best nya Lib ....nanti Lib slalu slalu la suh dia ckp ...tak sabar nyer akak nak jumpa Numa Jumaat neh ...

Tew la Kak Lib happy sangat tgk dia cam tew ...mmg slow tp tak pa Lib sanggup tunggu

Ermmm mmg good news kan . Ai letak phone ngan senyuman yg besar di muka n terus citer ke Sutan ...last skalik kita org plak yg sengeh2 hahhaha

Good good Numa ...nanti banyakkan gerak2 tangan n kaki tew ...n usaha kan utk bersora ya

Alhamdulillah sepanjang temph Norma terlantar nih kami di temukan ngan org org yg sangat baik baik n sudi menghulurkan bantuan tanpa mengharapkan apa apa balasan . Many many thanks to all of u ...terbaru ada sorang hamba Allah nih telah bantu Norma utk sessi rawatan susulan di sebuah hosp n insyaallah utk Fisio n ct scan and etc .

Since HKL dah dicharge kan Numa without any rawatan susulan kan . Mebi pihak hosp pun sangka she wont stand a chance to survive ...maybe ...i dont know koz im not a doctor . But Alhamdulillah Norma still stay strong and getting better n better every day . Berkat doa semua orang dan berkat semangat dia yg kuat ...dia masih ada hingga ke hari ini and semakin kuat . Kalau nak ikutkan keadaan dia few months back mmg terok kan and skrg syukur sangat sangat dia nampak sihat segar n ceria kan walaupun tak mampu berkata kata tp semua tew terpancar kat wajahnya

So akan kami usahakan utk dpt kan CT scan ...yer la kiter pun nak tahu tumor yg cancer haritew yg 7.5cm tew makin mengecil ke makin membesar ke ...bila boley kuar kan tube makan dia since dia dah ley telan n minum pakai straw ...so kalau tube remove insyaallah dia ley makan kan . Nak jugak tahu tahap kesihatan dia semer tew kan ...


P/ S : For those yg ada family or kawan2 yg ada sakit cancer and u dont know what to do and where to get help ...what are the best treatment ....just mail me . Im willing to share . Infact ada ramai dah contact me ....dont wory insyaallah ...If salah satu benda yg kami bg kat nurma atau apa apa rawatan yg kami jalan kan pada norma n do wonders to her ...then i hope it will do wonders to other people too .


Good news ke 2

Last nite jugaks ai spoke with Aida ....alhamdulillah Eirdeena is doin great ...insyaallah mebi hari nih atau besok dia dah ley masuk ke wad ...dan tak perlu duk dalam ICU lagi

Eirdeena dah bukak mata dah bunyi sora dah ....olo pandai nye Eirdeena ....

Alhamdulillah

Kak Moon tlg sampaikan ucapan terima kasih Aida buat semua yg doakan Eirdeena . Aida sempat google n nampak ramai org share pasal Eirdeena tp Aida tak sempat nak baca satu satu . Terima kasih banyak banyak .

Ai tahu Aida sangat happy sebab Eirdeena dah tunjukkan perkembangan +ve . Yer la kiter as a mother mmg anak la nyawa kiter kan ...

thanks kowang semua

21 comments:

Eyqa Hasnan said...

alhamdulillah .. kak norma and baby eirdeena dah hampir pulih :)

AreNieZa said...

waaa... seronoknyer... nieza doakan akk cpt norma cpt sembuh yekk..

zeta said...

Alhamdulillah... :)

liz said...

taktau nak kata apa..tapi saya kagum dengan orang2 di sekeliling norma yang tak pernah putus asa..

norma nampak makin sihat..muka pun nampak bersih je..memang nampak norma dijaga dengan baik..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

alhamdulillah....lega dgr berita baik ini....

Soo Hae Daa said...

alhamdulillah norma dh byk perkembangan positif..alhamdulillah...

fauziahahmad said...

ALHAMDULILLALH......lega rasanya dengar berita gembira ni...mudah2an kak norma akan terus kuat...untuk bby Eirdeena lekas2 sembuh ye cyg...:)

Raisah @ echah said...

tak sabar nk tahu perkembangan norma utk next scan. hope there will be miracle. Allah yg menentu segala2 nya kan...

safiyyah osman said...

menitik2 air mata bila tau kak norma dah makin kuat...go kak norma go...sukanya....semoga hari ke hari kak norma mkin kuat lagi....amin.

mira said...

alhamdulillah :)) sukenye denga^^ terharu <3 huk3~

Mimy Hamid said...

seronok dengar berita gembira...rasa terharu pun ada atas kegembiraan orang lain..barakalllah

inn said...

alhamdulillah..syukur pada Allah..Semoga kak norma sembuh seperti sedia kala. amin.

mamalisa said...

Alhamdulillah..syukur pada Allah..Moon, walaupun Norma bkn sedara tapi tumpang happy jugak hehehe...nanti pesan kat Norma, walaupun dia x dpt bersuara minta dia bykkan berzikir dalam hati pun takper yer Moon..Allahuakbar. Thank you Allah :)

Masa arwah Alisa dulu pun kami dipertemukan dgn insan-insan yg bermurah hati ikhlas membantu..tanpa kenal rapat mereka menolong sekadar mana yg mampu dan kami bersyukur sebb percaya tu seme adalah bantuan dari Allah. Rezeki masing-masing kan Moon dan alhamdulillah ada rezeki utk Norma utk check up di hospital blk..Alhamdulillah..

nydia-mama akif said...

syukur alhamdulillah....

Bicara hati ibu aisya said...

Alhamdulillah...panas mata menahan airmata baca good news ni.Itulah semangat norma yang sangat2 saya kagumi.Semoga norma bertambah sihat dan akan ada banyak lagi perkembangan2 baru.
Buat adik Eirdeena, semoga beransur sihat dan kuat.Kak moon, anak saya pun sakit jantung.2x dah buat operation kat IJN.Tersentuh sangat bila dengar kisah adik Eirdeena sbb saya juga melalui apa yang aida rasa.Semoga mereka kuat!
Mereka berdua adalah pejuang yang hebat!

edaleeja said...

alhamdulillah, a very good improvement oleh norma.. takpe slow pon, at least ada.

Eirdeena: baby ni sgt strong kan..congrats buat aida and hubby.

moon: eda pernah dgr CT scan akan bg effect pd tumor yg mengecil (maybe blh aktif)sbb masa nk buat scan tu ada ubat yg doktor inject dlm badan. pls btolkan eda kalau silap ye, sbb eda sendiri takde bukti..sorry jugak kalau i silap info :(

fatihiah said...

MasyaAllah.. seronoknya baca entry ni kak moon!!!
InsyaAllah kak, berkat doa semua kan Nurma & Eirdeena sehat wal'afiat ;)

Cik Eka said...

seronoknya baca,semoga doa2 kita semua dimakbulkan supaya kak norma dan baby kak aida tu sihat..amin

@izY@N said...

Alhamdulillah ya Allah..engkau permudahkan jalan untuk norma dn family.. kuatkan semangat lagi norma.. x lama lagi je utk menjalani kehidupan yang pernah dilalui :)

mimieydanish said...

kak...setiap kali baca n3 akak yg good news ka..badnews ka..rs mcm panas jgk mata ni..huhuhu..kami akan terus mendoakan semoga allah menyembuhkan norma dan baby eirdeena supaya mereka boleh menjalani kehidupan spt biasa..amin..dan gembira dgr perkembangan positive mereka syukur!

mama_mya said...

talib mmg sebaik2 suami.. InsyaAllah syurgalah tempat dia kak.. dia jaga amanah Allah dengan baik, xpernah mengeluh, mengalah.. x ramai lelaki camtu kak.. mungkin 1:100.. semoga Allah permudahkan urusan mereka.. Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...