Friday, September 09, 2011

Raya ke 3 ..ketibaan tetamu istimewa



Raya ke 3 ...hari yg di nanti nanti kan sebab apa ....hari nih Talib nak bawak Numa dtg ke Taiping . Alhamdulillah keadaan Norma amat memeberangsangkan ...banyak dah menunjukkan tanda tanda yang +ve . Yup dia masih lom leh bersembang but dia mampu dah sket nak gerak2 kan tangan n memberikan repond yg bagus bila kiter sembang ngan dia .

Raya pertama n kedua Talib kije tapi alhamdulillah adik badik Norma datang ke Balakong and sambut raya bersama ngan Norma ...nanti kalau ada gamba di umah Balakong moon amik n share kat sini kay . Ada nampak few pic adik Norma upload tp kalau ada gamba skalik ngan Talib Moon letak yer

Talib sampai pun dah petang sket ....bila dengar hon je terus semer lari kuar hahahh siyes cam anak anak kecik excited mak pak balik kije akakkakakak ....kami ketuk2 tingkap cermin kereta n nampak Norma senyum besar sangat kay ...terus me n Umi nanges time tew jugaks sebab nampak Norma sangat heppi ...terus suh Talib angkat dia masuk umah ...

Dia senyum je nampak semer gigi gigi dia hokey ...tangan dia ala ala lambai2 ....best kay sangat heppi

and yang paling bahagia hari tew harus la En Talib sebab dia dapat merasa nikmat sebagai sebuah keluaga bersama anak dia n wife dia...suka sangat tgk dia duk main main ngan Rafiq depan Norma ...so sweet kay ...Moon tingat lagi dulu dia slalu kata

Kak Lib tak suka tau tgk org tolak stroller kat JJ tew ...Lib tak ley tgk la

Asak plak Lib

Lib geram , marah , sedey ....sebab Lib n Norma tak ley buat cam tew

And kita org paham sangat cam na dia rasa ..

Pagi tew sempat la amik gamba Cik Yaya berposing ...tp harus la kena puji dulu baru la dia nak layan hahahha ....sah sah si Isk tak mo layan mummy sebab dia duk sebuk main ngan anak anak pakistan kat area umah Nani dia ....asek main je kije nya



mood dia neh sangat la tgh amats baik

21 comments:

Chik Mimi said...

Syukur Alhamdulillah,semoga Talib n Keluarga terus tabah dengan setiap dugaan dariNya

mOoN said...

alhamdulillah...moon doakan norma bertambah baik dari semasa ke semasa... moon selalu stalk blog ni... nak tau perkembangan norma...

ZanaNordin said...

alhamdulillah
norma semakin pulih
berkat doa + usaha + kasih sayang + tawakkal yang tak pernah putus dari keluarga...
syukurrrr

KiKiHanakO said...

alhamdulillah.. tumpang happy tgok norma dah beransur sihat

Mimy Hamid said...

suka tgk ..norma dah boleh pegang rafiq

fazilzura said...

moon , ckp le talib ..insyallah niat dia tu akan tercapai nnt .. xlama dh ... norma pun dh makin nak sembuh cm biasa

PUTUBAMBU said...

alhamdulillah...
ada cerita best pasal norma..
bagus sekali perkembangannya..

citer lagi moon...
best baca ni..

Aapitz said...

haissssshhhh...

anti climax btol laaaa... :P

yayath said...

Alhamdulillah...selamat hari raya kak moon&family..siyes la..tiap kali bace entry akak pasal kak norma..meremang je bulu roma yath..hehe:)

mrs. hisham said...

Alhamdulillah raya ni kiranya talib's family reunion.Sure happy family comel diorang nih.
Moon,kat jari norma tengok ada inai,berdasarkan pengalaman penah skali doc tegur masa sakit dulu susah nak tgk tanda2 kat kuku tuh,if lebam ke apa.Masa nak operate dia tak bagi jari berinai semua.

Miss Moon said...

mrs Hisham ..

erk yer ke ...ha ha ai tak tahu

tak pa nanti inai tew ilang sebab nih yg pakai tube tew kan kejap je merahnya ..

tp numa dah lama operate ok kots kan ..

tq tq for the info ...

intan said...

tahniah wat semua yg tlah mndoakan kesihatan norma n familynya.saya sgt lah gumbira bla dgar norma kmbali senyum.ada x gmbar dia senyum.kalau bleh upload la skit ,utk tatapan kami yg sayangkan norma.

intan said...

tahniah wat semua yg tlah mndoakan kesihatan norma n familynya.saya sgt lah gumbira bla dgar norma kmbali senyum.ada x gmbar dia senyum.kalau bleh upload la skit ,utk tatapan kami yg sayangkan norma.

syalinda johari said...

alhamdulillah..mengalir air mata saya..saya amat berharap..allah swt kabulkan doa2 kita semua lagi2 doa Norma dan suaminya untuk Norma sembuh..kuatkan semangat ya Norma demi untuk Rafiq, suami dan keluarga..

kikin said...

aaaaa moon...upload la terus..ade pulak separuh2..ehehehhehe

Asri Devi said...

aku udah sering baca tentang update norma. kasian juga melihatnya. semoga selalu di beri kekuatan dan ketabahan.

kunjungi blog saya ya Bu...
follow juga bisa...

thx

Anonymous said...

seronok bila dengar norma dah sihat...sgt tersentuh hati saya bila membaca komen talib tentang stroller tu...sampaikan pada talib..sekurang-kurangnya dia ada norma disisi dan bila norma dah sembuh...boleh bawak rafiq jalan-jalan dengan stroller..sedangkan saya tak berpeluang buat mcm tu..dengan anak2 yang masih kecil 3 tahun dan 9 bulan...saya hidup sendirian tanpa suami disisi..he passed away 4 months ago..
talib kena kuat..ada org dugaannye lagi hebat dari talib....

Anonymous said...

salam aidilfitri moon..

i ade dgr about this pill, maybe u can try to give it to norma..
4life, a bit expensive sebenar nye, i pon br je dgr name ubt ni. i just recommend it to u, sbb ayah i yang consume all those pil..maybe u boleh jumpe mane2 doctor and ask about it..

salam aidilfitri! :)

Cik Eka said...

alhamdulilah..

comel lah anak akak tuuu..geremmm tgok..pandai betol posing

ieyka02 said...

yaya kiut amat..kecik2 sgt pndai pose..pictas yg ade kayu mcm tangge kayu tuh sgt cun...suke..hehhe..

Orked said...

comelnyaaa lah kak yaya ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...