Wednesday, May 23, 2012

Norma telah pergi buat selamanya...

Assalamualaikum..

Untuk makluman semua yang mengikuti kisah Norma dan Talib.. Norma telah meninggal dunia pada pukul 1.00 pagi tadi dan jenazah dimandikan di hospital Serdang dan terus di bawa ke Pontian subuh tadi.. Sekarang Moon dan keluarga dalam perjalanan ke Pontian.. Mama (Ibu mertua Moon) dari Taiping juga dalam perjalanan ke Pontian.. Moon akan berada di Pontian sehingga malam ini selepas tahlil, Insya Allah..

Moon ucapkan terima kasih buat semua yang prihatin selama ini.. harap halalkan makan dan minum arwah dan sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Norma... terima kasih.


(di update oleh saya on behalf of Moon) - Filla. 

292 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 292 of 292
Anonymous said...

al-fatihah kepada arwah norma.semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

mati itu pasti.

cuma, cara kita menghadapinya itu yang berlainan.

-firdausifa-

Fiza Z. Abidin said...

Semoga Norma tenang disana & ditempatkn bersama org2 yg beriman..we will miss u.

aDisH.sHidA said...

al-fatihah....salam takziah utk moon sekeluarga..


semoga arwah norma ditempatkan dikalangan orang2 beriman

Iffah Afeefah said...

Al fatihah. Moga arwah ditempatkan dalam kalangan y beriman

Anonymous said...

Assamualaikum,

Takziah buat Talib sekeluarga. Mungkin ini yang terbaik dari Allah untuk Arwah Norma. Dia hanya dipinjamkan sekejap. Semoga rohnya damai diSANA.

Alfatihah

Anonymous said...

Assamualaikum,

Takziah buat Talib sekeuarga. Allah telah janji itu buat Norma setelah lama dia diuji. Semoga damai dia di SANA, menanti kunjungan kita pula.

Alfatihah

Anonymous said...

Al-fatihah....

LS-EVERLYNN said...

AL-FATIHAH buat arwah Norma.Mudahan arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman & juga harap talib sabar,redha diatas pemergian orang tercinta.Selama hari ini, walau tidak pernah drop koment dkt page moon..hampir setiap entry psl kisah moon lina follow.Rasa sedihnya norma dah takder & mcm tak percaya norma dh pergi meninggalkan kite selamanya..hrp moon tabah menghadapi pemergian sil tersayang..

kayrul-shah said...

al-fatihah untuk arwah norma...rasa terhenti sekejap jantung nie bila baca entri nie....semoga keluarga norma dan talib terus tabah dan redha dengan pemergian norma..semoga arwah norma ditempatkan dikalangan org2 beriman...

Azlina said...

Innalillahiwainnailaihiraji'un. Semoga roh Allahyarhamah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Al-Fatihah.

Mommy Gaban said...

Salam Takziah kepada Moon dan keluarga, especially Talib dan Rafiq serta seluruh keluarga Allahyarhamah Norma di Pontian. Semoga roh arwah ditempatkan bersama golongan orang-orang yang dikasihi Allah. Al-Fatihah...

Natrah Norlin said...

takziah atas kehilangan norma....al fatihah semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman..amin

Es hash ei Ka Ei en said...

Al Fatihah.

Semoga talib, kak moon n semua ahli keluarga redha dgn ketentuan illahi.
Sesungguhnya peluang dan kesempatan bersama dgn Norma telah di manfaatkan sepenuhnya oleh ahli keluarga. Saya kagum. Allah dah beri satu pengalaman yg tak ternilai buat kalian dan pengajaran buat kami.

Moga arwah ditempatkan disisi insan² yg beriman. Amin.

kkida @ 1001resepi said...

dari NYA kita datang dan kepada NYA kita kembali...Innalillah...
semuga roh Norma di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan mereka-mereka yang beriman...:'[
marilah sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Norma...

from senah with all heart said...

Assalamualaikum,

Innalillahiwainnailaihirojiun..daripadaNYA kita datang, kepadaNYA kita kembali. Takziah kepada kak Moon sekeluarga. Sama-samalah kita berdoa semoga roh arwah tenang di sana. Amin.

Salam,
El

princessrayha said...

inalillah semoga norma tenang disana..Allah lbih mnyayanginya..smoga rohnya dicucuri rahmat..AMIN

Madam Casper said...

Takziah buat moon, talib dan keluarga. Alfatihah

Anonymous said...

salam takziah.....alfatihah buat arwah,smg dtempatkan d klgn org soleh,amin!
Innalillahiwainnailaihiroojiu'n.

ieda said...

salam takziah buat seisi keluarga...alfatihah buat arwah...moga ditempatkan bersama hambaNya yg soleh.

Anonymous said...

innalillah. semoga semua ahli keluarga terutama talib tabah menghadapi ujian Allah ini. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kalian. semoga norma ditempatkan bersama para mukminin dan mukminat di alam sana. berat sungguh ujian ini. namun, inshallah ada balasan yang baik untuk kamu semua yang telah bertungkus lumus mencari ikhtiar membantu arwah. al-fatihah.

-alifah-

Anonymous said...

Innalillah...

Darling Ninie @ Mama Comel said...

Assalamualaikum...
Sayu hati ini menerima berita pemergian Arwah Norma. Semoga Talib, Moon & Keluarga tabah menghadapinya. Ninie telah lama mengikuti kisah Talib & Norma... Salam takziah dan Al-Fatihah... Semoga rohnya dicucuri rahmat...

Rafiq 'n' Murni said...

Innalillahiwainnailaihiroji'uun..
='(

aisya abdul said...

innalillah..al-fatihah buat arwah..smg arwah tenang disana..

kak ina kl said...

AL FATIHAH BUAT ARWAH. SEMUGA ROHNYA DI CUCURI RAHMAT

nik said...

AL-fatihah untuk norma...

Anne Ibrahim said...

innalillah....semoga roh nya ditempatkan dikalangan orang yg beriman...sesungguhnya pada Ia kita datang dan kepada Ia kita kembali...

sheisjaz said...

Al-fatihah..takziah utk keluarga arwah norma

F@Rh@n@ said...

innalillahhiwainnalilahirojiun.. saia ikuti kisah ini..saia terkejut bila mendengar berita ini..al-fatihan untuk arwah..bf saia sakit sama macam norma, saia risau sangat-sangat,saia sayangkan die..kita sama-sama doakan dia k

Eera Shera said...

Al fatihah..moga arwah tenang di sana setelah menderita di dunia.. will be always miss u kak norma.. salam takziah buat kak moon sekeluarga T_T

mama aini said...

Al-Fatihah..semuga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin..semuga keluarga tabah menghadapi ujian dari Allah..

makcikkantin said...

Alfatihah, ucapan takziah saya buat Talib serta seisi keluarga yang telah limpahkan kasih sayang semasa Norma masih dlm rawatan.

NS said...

Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un. Semoga rohnya dipelihara Allah SWT. Buat keluarga Norma & Talib, semoga dikuatkan semangat. Alhamdulillah, sempat juga dalam hidup ni berkenalan dengan Norma. Sempat juga ziarah dia dan emak dia masa balik ke kampung di Pontian untuk kenduri akhir bulan April lepas. Sejujurnya, saya dikurniakan keluarga yang ramai penghidap kanser, & kisah Norma ni byk beri pengajaran pd saya.

Raisah @ echah said...

innalillah...daripadaNya kita datang kepadaNya kita kembali. semoga Norma tenang di sana. buat keluarga norma, semoga semuanya tabah...

Anonymous said...

takziah saya ucapkan buat keluarga norma dan talib..semoga tabah menghadapi dugaan.saya cukup tersentuh dengan kisah2 di dalam blog ini.betapa sabarnya talib dengan segala yang terjadi.jikalau info mengenai blog dan cerita mengenai norma sampai kepada saya lebih awal,insyallah saya akan cuba dan membantu apa yang terdaya.tetapi,baru hari inilah saya mengetahui kisah ini.saya rasa masanya sudah terlambat bagi saya utk berbuat apa2 sekarang.

mari kita sedekahkan hummul kitab buat allahyarhamah norma.semoga beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

al-fatihah

effy wasyra said...

innalillah..takziah kepada talib sekeluarga..semoga terus tabah demi rafiq..allah lebih sayangkan arwah drpd kita..semoga rohnya ditempatkan dikalangan org yg beriman n tenang disana..

effy wasyra said...

innalillah..takziah kepada talib sekeluarga..semoga terus tabah demi rafiq..allah lebih sayangkan arwah drpd kita..semoga rohnya ditempatkan dikalangan org yg beriman n tenang disana..

Nurul Syahida said...

Innalillahiwainnailaihirojiun..sy asyik teringat2 Norma sehari dua ni. Balik kerja td, terus buka blog Moon dan baca entry ni. Alfatihah buat Norma. Ya Allah, rahmatilah rohnya. Sekalung takziah buat keluarga Norma.

Anonymous said...

Innalillahiwainnailaihirajiun... Al- fatihah buat norma dan takziah buat seisi keluarga

ibh_sue said...

Al Fatihah buat arwah norma. Semoga dia berada dikalangan org2 yg ber iman. :(

Little White Rose said...

Innalillah. Moon, i folo blog moon hari but yesterday. Innalillah...berakhir penderitaan Norma. Semoga Talib, Rafiq & family terus tabah. Im sooo sad bc kisah ni. Teladan yg sgt baik. Take care everyone.

faiznaimi said...

Al-Fatihah buat arwah Norma... Semoga Allah berikan kekuatan dan kesabaran utk keluarga Norma dan Talib menghadapi sume ini... Semoga arwah ditempatkan dikalagan org2 yg beriman..

AdaSomething said...

Tiada kata yg dpat diluahkan....sedih...terketar sy mndapat tahu berita ni...bagaikan norma sedara sedarah dgn kita...Ya Allah Ya Tuhanku....ampunilah segala dosa arwah norma..kau termpatkanlah arwah norma di kalangan hambamu yg beriman dan beramal solleh...

to Talib...sesungguhnya kamu telah melalukn yg terbaik buat norma...dn kehadiran kamu telah cukup mmbahagiakan norma spjang hidupnya...

kak moon...thanks eh akak ats kisah noma dn talib ni...blog akak mnyedarkan sy tentang sebuah cinta..mnghargai...mngsyukuri...dn menerima segala apa yg telah ditetapkan pd kita olehNya...sy dh follow dr last yr...tp x pnah komen...tp hari ni sy komen sbb sy bgtau kat akak sy suka blog akak...n sy kagum ngn akak sekeluarga...semoga akak sekeluarga murah rezeki dn Allah merahmati akak sekeluarga...amin....

ana-kirana said...

takziah moon ..semoga roh arwah di tempatkan dikalangan org2 beriman..ameenn..

Anonymous said...

al-fatihah...moga rohnya di tempatkan di kalangan orang-orang yang solehah...aamin

Anonymous said...

Salam Takziah. Saya mengikuti kisah norma melalui blog moon agak lama sudah... dan kini , memang apa yang terjadi sudah tertulis buatnya. Kita yang hidup cuma boleh mendoakan untuknya. Alfatihah...

>Kak Lyne

Angah said...

Innalilahi wa inna ilaihi rojiun. Takziah buat keluarga arwah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman insyaAllah

Al-Fatihah.

Anonymous said...

Moon, kamu sekeluarga baik disebelah Talib mahupun arwah telah berusaha dengan sebaik mungkin. Namun ketetapan Allah tiada siapa yang dapat menyangkalnya. Akak pasti kamu semua telah bersedia dan meredhai pemergiannya. Tenanglah kamu Norma disana disamping Pencipta.

Anonymous said...

Innalillahiwainnailahirajiun.. Semoga dia pergi dan diredai Allah... Salam takziah buat talib sekeluarga.. Semoga talib tetap tabah seperti mana ketika norma masih ada... Alfatihah..

mamamunie said...

Talib & keluarga,

Tolong jangan bersedih. Allah bersama kamu semua. Talib, Noorma pulang ke sisiNya untuk siapkan diri jadi bidadari paling cantik utk kamu. Alhamdulillah kerana cinta kamu sampai ke akhir hayat beliau!Dialah peneman kamu selama lamanya. Dunia hanya sementara Talib. Be strong!! Allah lebih tahu apa yang terbaik utk kamu semua.

Moon, usah peduli cakap2 org yg kata kamu mcm2. Allah Maha Kaya kan...bila kena btg hidung sndiri, mula la tkenang blik apa yg dh ckp kat org kan... i'm very sure, Noorma ialah wanita yg tiada galang gnti buat Talib. Jika lepas ni ada pengganti, itu sudah ketetapan Allah dan i'm very sure, arwah tetap di tangga pertama di hati Talib!

zurulizam said...

inalillahi wainailaihi rojiun...alfatihah...semoga ditempatkan bersama-sama org yg soleh

Awien Heritage said...

Al-fatihah... semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..

Liyanaroxx said...

Al-fatihah...semoga allahyarhamah norma tenang di sana...Ameen~

Nieda abu bakar said...

al-fatihah..salam takziah..

Anonymous said...

takziah... selalu baca aje kisah arwah ni. Berderai airmata, lantas dalam hati berdoa yang terbaik untuk dia. Semalam teringat kisah arwah, tapi tak berkesempatan jengok blog moon.Dan hari ni jengah blog ni... sangat terkejut. Al fatihah.

Anonymous said...

takziah... selalu baca aje kisah arwah ni. Berderai airmata, lantas dalam hati berdoa yang terbaik untuk dia. Semalam teringat kisah arwah, tapi tak berkesempatan jengok blog moon.Dan hari ni jengah blog ni... sangat terkejut. Al fatihah.

Anonymous said...

takziah... selalu baca aje kisah arwah ni. Berderai airmata, lantas dalam hati berdoa yang terbaik untuk dia. Semalam teringat kisah arwah, tapi tak berkesempatan jengok blog moon.Dan hari ni jengah blog ni... sangat terkejut. Al fatihah.

Anonymous said...

Al-Fatihah

Niesa said...

takziah buat keluarga..Alfatihah..

Anonymous said...

al-fatihah buat norma, semoga talib dan rafiq tabah..

-noria zanita-

puan azie said...

salam. al fatihah. salam takziah buat talib sekeluarga. walaupun xpenah k0men dkt entry kak moon tp sy slalu baca pkembangan norma dr ari ke ari.. serius saya sedih. sm0ga r0h n0rma dtempatkan di kalangan hamban2nya yg terpilih. AMIN

iena11 said...

Selalu lawat blog Moon untuk baca update Norma as silent reader. Sentiasa mendoakan Norma kuat melawan penyakitnya dan sihat seperti sediakala agar Rafiq dapat bersama ibu dan bapanya. Agar dia dapat berada dalam pelukan mamanya sentiasa. Namun Allah mempunyai perancangan yang lebih baik buat mereka.
Al-Fatihah..semoga roh arwah dicucuri rahmat Allah S.W.T dan tempatkan arwah di kalangan org2 beriman.

Takziah utk Talib, baby Rafiq dan keluarga atas kepergian insan tersayang.Talib seorang husband yg hebat kerana mampu menjaga Norma dengan baik. Talib dah buat apa yg termampu. Redha dengan pemergiannya.

mizcurrent said...

Alfatihah buat Norma.. Semoga Norma berada dikalangan orang2 yang beriman.. Kepada keluarga Talib, semoga dapat terus mengharungi hidup dengan lebih tabah.. Allah lebih menyanyangi Norma.. Pengorbanaan ini tak mudah dilakukan..satu dalam seribu.. Ya Allah, permudahkan perjalanan hidup Talib sekeluarga..

Afraliza Yusof said...

al-Fatihah
Takziah buat Norma, Talib, family & sahabat handai.
Moga Norma ditempatkan bersama org yg beriman.

ViLLa QaSeH said...

al-fatihah...moga rohnya ditempatkan di kalangan org-org yg beriman...takziah diucapkan...

fazilzura said...

gigih nak baca blog moon , uhhuuhhu x smpai ati rs nye dr smlm lg..

arini kuat kan semangat , jgn nangis udah lew..

Takziah moon & fmily .. x pe la , redha dgn pe yg berlaku Allah s.w.t sgt2 syg kan norma, cume hrp Talib kuat kan semangat tuk jga baby

elnino moona said...

al-fatihah untuk arwah norma

Yusoff said...

al-fatihah...moga roh Norma dicucuri rahmat..amin...

Qaizen Creative said...

Takziah buat Talib sekeluarga. Semoga kalian lebih tabah menghadapi dugaan ini. Saya baru baca kisah Norma di blog ini baru 2 hari.Cukup membuat hati saya sangat-sangat sebak. Ternyata Norma memang kuat semangat untuk melawan sakit selama setahun lebih.Apa yang Talib rasa...saya juga merasa kehilangan yang tersayang..ayahanda saya akibat kanser otak juga.Disahkan ada kanser pada pertengahan Ramadhan tahun lalu dan Ayah menghembuskan nafas terakhir pada tarikh keramat 11.11.2011.Sepantas kilat kanser merebak. Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada.

Anonymous said...

Alfatihah.. Saya silent reader kat blog akak. Memang follow semua kisah kak norma. 1st time jumpa blog ni saya baca semua dlm satu malam. Sambil mengalir air mata tentunya. Hebat sungguh dugaan keluarga ini. Terlalu. Salam takziah utk keluarga akak dan sekalung tahniah kerana dapat menjaga kak norma hingga akhir hahayatnya. Tahniah! Pls take care of rafiq..

Masnaz said...

Baru hari ni sempat bukak blog moon ni...terkejut bila tgk berita pemergian Norma. Salam takziah dari kami sekeluarga. Buat Talib, semoga tabah menghadapi dugaan ini. Sama-samlah kita bedoa semoga roh arwah di tempatkan dlm golongan org2 yg beriman. Al fatihah

Masnaz said...

Baru hari ni sempat bukak blog moon ni. Terkejut bila tgk berita pemergian Norman. Salam takziah dari kami sekeluarga. Buat Talib, semoga tabah menghadapi dugaan ini. Sama-samalah kita bedoa semoga roh arwah di tempatkan dlm golongan org2 yg beriman. Al fatihah.

Anonymous said...

Al-fatihah... Semoga Allahyarhamah Norma ditempatkan bersama golongan org2 yg beriman & beramal soleh... Amin...

Anonymous said...

SALAM TAKZIAH UNTUK KELUARGA ARWAH & ABG TALIB..AL-FATIHAH..

iszura said...

salam takziah untuk talib,norma sekeluarga

nurizatiman said...

Ummu iman..
Takziah buat moon, talib dan keluarga..moga norma berada d kalangan yg di KasihiNya..dan dia sts ada di hati kita...Allah lg menyayangi dia dan moga Talib redha dgn pemergiannya..dik, tabahkan hati tu..take care of rafiq...take care of urself too...zikrullah jgn tinggalkan...kay

Reen Tart Nenas said...

takziah untuk Talib sekeluarga.

niaz daniaz said...

takziah buat kak moon n talib sekeluarga..saya mmg mengikuti perkembangan kesihatan arwah..yg buat sy terasa sgt sedih ialah rafiq...semoga arwah tenang disana..al fatihah

Anonymous said...

Salam takziah buat keluarga Norma... Harap Talib dan fmly redha dengan perancangan Allah ini. Didiklah Rafiq spya menjadi anak yg soleh... Walaupun ibunya telah tiada tetapi dia masih lagi berpeluang mencurahkan bakti melalui doa anak yg soleh

Nek Rock said...

Innallilah, AlFatihah, salam takziah dari Nek utk Moon sekeluarga

Nek Rock said...

Innalillah. Salam takziah dari Nek untuk Moon sekeluarga. Al-Fatihah

nabila azmi said...

slm takziah....semoga talib kuat...

my profile said...

Salam takziah buat akak sekeluarga... Smoga arwah di tempatkan di kalangan org2 yg biman & insyallah Syurgalah tempat dia kak... :'(

Irfa said...

Alfatihah untuk Norma
dariNya kita datang.kepadaNya kita pergi

baru hari ni dapat tahu (25hb)

axie said...

Al-Fatihah..semoga roh beliau ditempatkan bersama golongan beriman..amin

cahaya inspirasi said...

innalillah..takziah kak moon and family...be strong ya..saya terkejut sgat baca berita ni...Al-Fatihah utk arwah.moga dia ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. AMIN..

Zakiyah@jkr.gov.my said...

Al-fatihah...salam takziah pada keluarga Norma terumtama en. talib tabahkan hati..allah lebih sayangkan nya....pada adik rafik jgn lupa ibu ingatlah kenangannya..walau pun tak seberapa...yang dicurahkan tapi kasih sayangnya dan jiwanya hanya allah saja yang tahu....itulah naluri hati seorang ibu...."rafik...ibu sayangkan rafik...sayang sangat"....

kasih.annur said...

al-fatihah.

selalu mengikuti perkembangan blog nie.

sue said...

Al-Fatihah.. semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkn dikalangan org beriman.. amin

Syafiq said...

Salam takziah dari kami di bandar baru bangi. Mengalir air mata isteri dan saya baca kisah-kisah arwah Norma, Talib, dan Rafiq. Kami berdoa agar arwah ditempatkan di kalangan solehah.

Kami tahu tiada perkataan yang boleh membantu tapi izinkan kami berkongsi kesedihan ini. Moga saudara Talib dan baby Rafiq menguatkan semangat untuk meneruskan kehidupan di dunia ini. InshaAllah kalian akan disatukan semula di sana nanti. Ya Allah, Kau rahmati mereka seperti mana Kau memelihara orang soleh dan solehah. Amin.

Stay strong!

cik nurul said...

ALFATIHAH..
saya ikuti kisah norma..

dah lama xbuka blog..
terkejut dengan berita ini...

jaa rased said...

salam..alfatihah. sy baru sgt tahu pasal kisah ni,tp bila baca semua entry moon,hati sy menangis,betapa besarnye pengorbanan dan jasa kalian untuk norma,pastinya arwah tenang dan damai disana. buat talib, sy tabik spring,anda memang suami yg tabah,syurga la tempat anda...untuk moon,salam perkenalan

«Oldest ‹Older   201 – 292 of 292   Newer› Newest»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...