Wednesday, December 10, 2008

Sangat suka buat hal tau

Budak nih sangat sangat banyak songeh . Minggu nih aje berapa kali dah kena marah ngan mummy n daddy . Saja je tau ...nanti ada la benda yg dia nak kiter marah kat dia . Sepah kan toys ..tumpah kan air ..eeiii kalau duk kat umah nani dia lagi banyak cekadak tau .

Siang dia ada tgh citer Monter Inc kat tv so ok la kan ...dia punya sonok tgk ...sampai la citer habih . Then malam dia nangeh2 nak tgk citer monster ...adu mana nak carik ..darik channel 611 - 615 mmg tak der ...dia ingat main order je ke nak tgk apa . So menangeh punya lama cam kena pukul . Kang tak pasal pasal kang mummy kasik bonus cubitan kangggggg. Nangeh sampai la tertido ...lega semer org . Ok masa tew kol 10 ..

Aiiik kol 11 lebey terjaga plak ...sambung nangeh...semer serba tak kena ar ..bila tanya nak apa kata nak
-- tgk citer monster

wwwwwwwwwwwwwwwwwaaa meraung lagi

-- nak suar hijau
wwwaaaa meraung lagi . dah kasik suar hijau pun tak mo .
-- then dia kencing atas tilam tew ..
nih mmg mak hangen la neh ..rela menangeh tapi tak mo bangun gie kencing ..ok angkat masuk toilet ..cuci2 semer ..and he is still crying ...nak tgk citer monster
-- then nak susu

sutan gie buatkan ...kasik kat dia
-- then ...tak nakkkkkkkkkkk ..isk nak mummy wat .
ok moon bangun pegi buat ..
-- then ...isk nak letak susu banyakkkkk mummy bubuh susu banyak

masa nih asap dah kuar berkepol2 dah dari telinga moon . Nasib la nani a
wak ada Isk kalau tak mmg nanya la kena ngan mummy .
-- then yaya plak nangeh ...sebab abg menangeh punya kuat kan -- then meraung nak suar hijau ...last skalik dia pakai suar biru hokey --then nak suh pasang cadar , tak ley tak ada kelepet kelepet ..


lama sangat tau menangeh tak tahu hujung pangkal nye ...sangat menguji kesabaran ....30 minit menangih ...

lepas tew terus ok ..n sambung tido . Nih mengigau ke apa ...ke sengaja nak menguji kesa
baran mummy n daddy . Ni la kot pengorbanan kita org ...payah juga nak besar kan anak anak nihkalau tgk masa nih cam ok kan ...cuba menangis tak tentu pasal ...ishhhh mmg make my blodd go upstair u know

Yaya plak seperti biasa kalau abg dia menangih ...dia akan wat muker blur hahahahah . Apa la abg Isk yaya nih kan ...asyik2 nangeh .

9 comments:

JuJue said...

hahahahhaah gelak ah baca citer abg isk ni. tapi dasat ahh moon leh tahan sabar. kalo mak akid, jgn kan asap kepol..api menyala2 dah...siap meletop2 lg! tp akid pon cam gitu ler nyak songeh.

nak marah kang lagi kuat dia nangeh. nak ikut kang mengada2 plak.camner tu moon? kasi tips sket...

BigMouth said...

bebudak kalau wat perangai mmg wat darah kite naik kan.... hehehehe...

time senyum, cute jer si abg tu... mane gmbr abg nangis!!!

Willie said...

Adeh...aku paham perasaan tension bila anak menangis . Sabar je lah. Bila dah besar kang, kurang ler tu, heheh

lieya_latif said...

kih kih kih...byk songeh tul anak2 ko moon..same la cam aku nihaaaa...tapi aku respek ko ....leh bersabar he he he he....kalo aku mia buat peel cenggitu...aku yg nangis balik kat die ha ha ah aha hah a.......

biase laa kan...mood budak2 ni tak leh dijangka....time okey...okey sangat2....time moody....aduhai...letih nak melayan .....ape nak buek...dah anak...sabo yo laaaaaa

yantz-yeem said...

tu nama nyer mengada-ngada....kekadang mmg temper di buat nyer...tp alhamdulillah so far aqil lum wat pangai cenggitu....x tau le dah eso cam isk nnti dia wat plaks..mau meraung omak nyer....

Lenny said...

ha ah moon... mmg tabik spring bleh tahan saboooo.... cuba alya buat camtuh.. mmg dah lama dah kene cubit.. kene jerkah... kene tinggal... hahahha.. macam2 la!!

alya lately banyak songeh.. banyak je dier nak lawan lenny cakap tauu.. mmg uji kesbaran tul... mak lenny cakap.. normal budak camtuh nak dapat adik... 'menyalak adik' katanya.... haaaa.. yer la tuh... buat hangin mak dier nieh .. ada lahhhhhh

Azie N Arif said...

adoii isk...hawat tu?? biasa lah moon...peel anak ni mcm2. Kadang kita sendiri sebagai mak pun tak paham....tp bile diaorg dah besar saat itu lah yg kita akan rindukan nanti. Bile diaorg dah besar kita citer balik perangai diaorg..mesti kita akan tergelak balik. Sama lah dgn aku..si sofea punya perangai lg tak makan saman berbanding adik dia...relakss jee..hehehe.

Moon, seronok dpt spend masa dgn ko...teringat masa kita satu opis dulu...alangkah rindu nya saat itu dulu.

Kasih Aleeya said...

hahah..amik ko skali isk buat peel..sbnarnyer hati dia dah sakit tu kan moon..sebijik mcm acih gak.. sekali ati dia dah sakit..mmg dia nak carik pasal je..main order jek apa nak..pastu biler kasi.. x kena gak.. tu nama dia carik pasal ngn aku.. kene dia dah start lebey2.. amik ko.. aku piat jek paha dia.. fuh.. baru puas ati aku..hahahah... ayat aku 'ni dah lama x kena lah nie.. naik lemak byk sgt.. asik ikut ckp dia jek'.. pastu suker ati aku nak tampo paha dia ker..bontot dier ker.. hehe..lawak ar isk nie...

gEe said...

tul tu moon..adakalanye ragam dorang waktu mlm ni mmg menguji kesabaran...kengkadang tu smpi kebas muka dok tahan sabarrr!..hahaha..

agaknye sure dlm ati yaya dok ckp..apekehe nye abg isk ni..lelebey lak dr aku!..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...