Friday, August 13, 2010

Ikan tongkol 2 hr



Maaf ek tetiba entry ikang je hahahhahah ini la ikang dalang kuali ...bukan kualing kay ...ada member moon mentang nak ckp ganung semer tamboh G akakka ...( pic di google )

Apa nama ikan nih adik adik ....yey pandai namap dia saya si ikan tongkol ...di utara org panggel saya si ikan kayu sebab keras cam kayu kot ...tapi kat Ganung saya di panggel Ikan Aya tak tahu asal nama dia Aya hahahhah aya yaaaaaaaaaaaaaaa ..

1st poser ari tew beli sekor yg besar gilors hahahha ley wat makan 2 hari . Menu hari pertama

Sambal ikan tongkol
Masak lemak tauge

ha mmg padanan yg hebats ...bebudak pun suka makan ..bukan sebab masak lemak tew ..tapi sebab sambal . Yes anak anak ai mmg suka makan pedas adakah kerana masa mengandung maknya suka makan pedas hahhaha ...habih la Isk nanti terbakar la punggong Isk . Memandang kan ada lagi kepala n ekor ikan maka ingat wat singgang la ..lagi pun pak sutan dah pesan ala masak yg simple la yg saya tak lalu sgt nak makan kang tambah banyak cam semalam ..ha ok la singgang tew kira paling simple la ..

So menu berbuka hari ke 2
Singgang ikan tongkol
Ulam ulaman
Budu
Ikan goreng

gamba ai amik dari sini siap ada resepi k . Moon tak sempat nak bersilat kat dapo nak amik gamba bagai akakakka

mmg yg paling simple la 30 minit dah siap masak ahhahahahha ....ingat nya pak sutan makan sket skalik banyak dow menambah2 ...gerun la tgk dia makan padahal dah baca doa makan semer ...nak tahu apa yg bukak selera hahhahahahha BUDU nye pasal ..tambah plak ngan pokok cili hasil tanaman sendiri yg pedas nan amat ...ha mana tak nya cubit ikan cicah budu simpul ulam pergggggggggg mmg menambah ...

Isk siap hirup2 kuah ...ha ha siap kata erm best la sup ikan akkakakak apa apa la Isk ..yaya pun sama terus pas makan bau hanyer je org nih terus plak kena bawak mandi ...rehat2 japs ...kol 10 pm dah tido hahhahah hebat bapak awal tido muahahah

N best part nya ari nih pak sutan kata mummy tak yah masak ..beli je la . Kang awak masak saya mkn banyak plak ...ala baru je ingat nak masak kacang panjang + hati ayam + tauchu tew .

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaahai..terliur laa moon.part ikan singgang mkn lak ngan budu.kalo buh durian dlm budu,ada petai plak..wah..terangkat.

ila de cute said...

alaaaaa teringat ikan tongkol yang moon masak; makan dengan nasi dagang... aaaaa sedap nyaaa.... i miss your nasi dagang.

Miss Moon said...

hahahha ramai request nasik dagang nih ...tak pa nanti kiter wat poll kay undi apa kowang nak mkn utk makan makan kiter nanti ila ...insyallah ai ley masakkan

mamayiyen said...

wah moon terus terliur nak makan ikan singgang :)
btw i ada award utk mu.. datang lah jenguk blog i k..

ayien78 said...

sedap la nmpk menu ni moon...harus terai balik nnt
ayien lately hubby kureng skit makan...sbb kena food poisoning makan kat bazar ramadhan nyer makanan... terus phobia nk mkn apa2...

Ayu Safieza said...

Hee....munny, kat sini dah 2 haariiii tau belasah singgang...best...ngan petai, and dgn ubat resdung che yah ni...BUDUssss....

hee3....masih feeeeenuh pose?