Monday, March 28, 2011

Update : Norma at HKL day 27

27 March 2011 Ahad

Norma better dr semalam kan Moon ada citer yg keadaan dia( day 25 ) sangat teruk kan sebab due to demam panas.

Ahad kami pegi lawat Norma ...alhamdulillah she looks much more better than the day before . Demam nya dah kebah but dia stil perlu pakai oksigen .


Doc kata lungs dia kena infection .

But im so glad yg dia nampak lagi ok dr semalam ...syukur sangat . Ramai sedara mara Norma dr Melaka dtg lawat . Mak Norma pun ada sama duk kat sini jaga Norma .

many thanks to Mai n Zaimi sebab susah2 dtg HKL lawat Norma . Thanks alot Mai ..lega dapat jumpa Mai
Talib anta kita org ke kereta
Abg Long Norma kena duk ngan anak anak kat bawah sebab kids kan tak ley naik
Im glad that Sutan sangat sayang n supportive kat Talib . Tew Sutan duk slalu kata ...kadang kiter duk rasa kiter susah tp cuba tgk Talib ujian dia lagi besar kalau nak compare kan ngan masalah kiter ....yup and he is so true
pedulik apa atas rumput ke tepi longkang ke ...blasah je ...sian talib baru nak mkn
sambil sembang2 perkembangan Norma . Mama bawak jubah yg Auntie Zizah belikan utk Norma ...cantek sangat jubah tew . Pandai auntie beli ..kita org bukak jubah tu tunjuk kat Norma . Mama kata Norma cepat2 sembuh nanti ley pakai jubah nih kita raya sama sama ...Rafiq pun dapat jubah ...misti cantek kalau Norma pakai ..masa tew Norma angguk kepala dia ..dia nak ckp tapi tak bunyi apa ....me toleh tepi lap air mata ..dah banyak ari pun ai still tak ley tahan air mata nih...sebab Moon pun dapat satu jubah yg sama cam Norma ...really hope that dia cepat sembuh n kita org ley pakai sama sama .
mama pun duk batuk ...masuk kereta kena aircond lagi kuat batuk ...skalik mama kena jd doctor kena pakai mask ekekke kiut je mama .
Ai kagum ngan semangat Talib ...he's getting stronger n stronger everyday utk Norma . Dia motivate Norma utk kuat semangat utk lawan sakit . He's always there for Norma ...im sure Talib misti berat ati nak masuk kije Khamis nih .

Ai letak few picture rafiq kay ...ari tew ada bawak gie sana tapi tak ley bawak lg pun norma pun duk batuk kan ( Sabtu )
with bb Rafiq dalam kereta ....salin diaper dia . Nak duduk lama lama kat bawah wad tew pun kureng sehat kan area tew ...tew yg bawak rafiq masuk kereta

ngan peneman setia ...sapa lagi kalau bukan Cik Yaya . Tgk Rafiq duk usha awning mummy

sibuk nak riba Rafiq la nak cium la nak dukung la ...alahai cik Yaya
lepas dah salin diaper dah salin baju kemain happy Rafiq ...tambah plak cik Yaya duk suka agah dia ...lagi la dia suka . Manis tol senyuman Rafiq sama cam mama dia
pastuh Rafiq tak mo la kan sebab kena la kasik upah susu
lepas dpt susu terus lena ...tak pa ek Rafiq nanti mama dah sihat sket mummy bawak Rafiq naik jumpa mama kay ...
tak lama pas Rafiq lena , assistant Moon pun tertido jugers ...tew la sebuk nak ikut . Skalik sampai kat hosp sebuk nangis nak abang Isk nak abang Isk


14 comments:

Syasmeen said...

rafiq senyum sebijik cam mama nya...

@e_da said...

satu persatu baca entry norma..mengalir airmata..lagi2 bila tengokrafiq..moga allah sembuhkan penyakit norma....berikanla dia kekuatan ya allah...

نورفايزه مادارو said...

moon pleezzz cuba shamelin mangostyn juice...info lanjut http://azxforceshamelinbina.blogspot.com/p/testimoni-pengguna.html

Azlina Hamdan said...

ya allah ya tuhanku... semoga norma cepat sembuh, demi anak2 dan suami tercinta...amin...

aimaniman said...

memang sedih.. moga2 norma sihat insy.. cam ne norma sekarang.. ni dah julai dah nak puasa dah.. insy rafiq akan dapat kasih sayang n belaian mama dia..

naftalena said...

Salam kak....mohon share n3 ni kat blog saya...http://www.zonjuly.blogspot.com

intan cottage said...

Salam doa penuh keikhlasan,moga cepat sembuh buat Norma dan utk suaminya Talib moga tabah harungi ujian Allah.Saya akan slalu mndoakan kesihatan Norma kembali normal.

Anonymous said...

salam sayang buat norma n Moon sekeluarga..sesungguhnya ujian yang sedang ditempuhi Norma n Talib adalah tanda kasih sayang Allah pada mereka berdua...moga Norma n Talib semakin kuat dan tabah...amin..

mama hannan..... said...

Assalamualaikum....
salam ziarah drpd mama.....,mama sentiasa ikuti perkembangan norma...semoga dibulan ramadhan yg penuh keberkatan...Allah kurniakan buat norma keajaiban...insya allah norma akan kembali pulih...semoga dengan berkat sokongan dan kesabaran talib yg penuh kasih sayang beserta doa2 kita semua..norma bakal kembali pulih dan melalui kehidupan yg penuh bahagia bersama anak dan suami.moga rafiq juga mnjadi anak yg soleh dan kuat...mama syg rafiq....

Anonymous said...

Salam, terharu baca kisah norma ni. Lebih2 lg tengok si baby rafik yang tak tahu apa2 tu ya. Mintak2 norma boleh baik seperti biasa ya. Insyaallah.Amin Amin . Boleh saya tahu apa punca penyakitnya dan sejak bila dia mengalaminya. Terima Kasih.

Anonymous said...

assalamualaikum kak moon..
sedih bila tgk muka bby rafik..saya baru buka bolg akak bila mengikuti MHI pagi tadi.mmg sedih bila tgk keadaan norma.. tambah2 lagi bby masih kecil. masa ni lah bby amat prlukan kasih sayang n peluk cium dari seotang ibu.saya pun ada bby baru berumur masuk 3 bulan. mmg sedih bila tak dapat peluk n menyusukan bby sdiri.. kak moon, tolong sampaikan salam saya buat norma.. be strong ok.. semoga norma cepat sembuh n dapat memeluk bby seperti ibu2 yg lain rasakan.amin...

NORLIE said...

Askm,
T.Kasih pd Moon krn berkongsi cerita Norma...
Sedih teramat sgt bila membaca cerita Norma.. sbb saya sendiri mengalami penyakit kanser cuma mungkin kanser saya tidak seteruk Norma..tapi kalau dh kanser memang takut... kpd Husband Norma teruskan memberi sokongan dan yg paling penting adalah kasih sayang yg tidak berbelah bagi...
Kerana sakitnya tidak terhingga....

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti MOhd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Anggun said...

comel btl si rafiq ni...die pn mcm phm jew sbb tu die xbanyak ragam..good boy rafiq...jd ank yang baik,doa utk arwah mama banyak2..moga rafiq,mama & papa akan bersatu semula di syurga nnti..cyg rafiq sgt2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...