Tuesday, March 08, 2011

10 hrs operation

As ai typing skrg ...Norma tgh standby dalam OT . Operation akan makan masa 10 jam

Facts :
- Her tumor is eating her brain slowly
- Doc tak tahu level mana dah akar tumor tew dah berjalan
- Doc kena tgk adakah mana mana pembulur darah yg feeding the tumor
- Risiko nya amat tinggi .
- Dia boley kena strok ...hilang keupayaan utk berjalan utk bercakap utk melihat

Masa talib call smalam dia nanges2 cerita sebab doc explain kat dia panjang lebar

Talib kata dia tak ley cerita kat mama nanti dia lagi sedey n tak ley cakap ...tak pa la Lib ...janji Lib ada di sisi Norma ...andai kata semua nya selamat alhamdulillah if not maka kena la Lib extra tabah sebab tew semua adalah ketentuan NYA . Yups its easy for me to say la kan hanya tuhan je yang maha mengetahui apa yg terbuku kat hati Talib . Doa kami mengiringi Norma ...

16 comments:

iEmA said...

sy turut berdoa agar pembedahan tu berjln lancar n norma kembali pulih.. Amin

Ayu Safieza said...

Ya Allah , mudahkan urusan hamba2Mu ini...amen!

Muny, mmm bersabar ye. One thing, brp kos utk operations tu and is she is supported by gov or any isnrance or talib has one? Just curious....if it ok for u to answer..:)

Miss Moon said...

cost is not an issue ..alhamdulillah dia adalah sorang guru grade 41 kalau tak silap ..pasal payment tew muni tak beberapa pasti tp dah kasik dah gl semer ...and dia pun ada insurance so semer di kaver ...

Miss Moon said...

asal mas nak hulur ke ekekekkekekke

Alyn Aellynn said...

Nangis kita baca... sedihnyaa.. hopefully semuanya selamat. and Talib kuat semangat hanrungi semua ni.. T_T sedihnyaaaaa

Syasmeen said...

Naghis meen bc nih...meen turut berdoa agar pembedahan tu berjln dgn lancar n norma kembali pulih..& utk Talib kuatkan semangat...Amin

shuzana said...

moon...berat sungguh dugaan ke atas norma & talib..shu doakan semoga op ke atas norma berjaya..InsyaAllah..

inz74 said...

nie,agoknya mas nak hulur kot?sal tu dia tnya...mas kan tauke kuih,tuan punya studio lagi....tiap2 bln byk masuk tu.......so kak e doakan smuanya selamat...kak e pun tumpang sedih klrm masa muni call kak e.byk bsabar k...

Mama HH said...

apa punca dia ek moon???

missalongwani said...

kak moon...kite pon doakn smoga kak norma selamat semua2....kak moon slalu r kasik smngat kt asben kak norma tuh...soh die tbh,,insyaAlah..xder per2...sedih rr kite bc kisah kak norma...tingat gmbar2 thun lpas..ms dowang kawen...kami semua doakan semoga pmbedahan tu berjaya..amin...

Puteri Mona said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Safieza said...

:) ooooo hik3......insya'Allah jika memerlukan dan jika diizinkan.....

Hik3....kak e...INZ74
....mana nye tart telor ni......kui2.....lama dok makan rindu nak makan tart telor kak e...

Puteri Mona said...

Saya doakan ur SIL selamat dan sihat seperti biasa. Sedeynya baca cite moon. God knows best, InsyaAllah ada hikmah di sebalik setiap kejadian, hope she's strong esp for her lil baby :(.

mamalisa said...

Moon pesan kat talib, mmg procedure doc akan bagitau semua risiko2 yg bakal berlaku tu yg mayb buat Talib pening. Lagi2 kalau doc GH ni.

Tapi Talib kena strong demi nak selamatkan Norma dan bykkan berdoa moga semua risiko dapat diatasi. Kita usaha dan tawakal selebihnya Allah yg menentukan segalanya.

Mawar dulu sampai marah2 kat doc sebb macam2 lah yg depa duk explain mayb mcm ni, mcm tu, bukan sekali plak tu everytime nak operate/bius/nak buat chemo/radiation..last2 mawar akan cakap, "doc, once I already decided that my dotter will be going for operation, just do it!! I want the best for her and I believe that you can do the best, insyaAllah everything will be fine!"

Talib has to be strong for Norma so that his wife pun akan strong.Norma sakit..tapi dia akan kuat kalau org sekeliling dia kuat dan bagi bagi semangat kat dia.

Dan family/org yg dtg melawat tu jgn la asyik duk bertanya itu ini lagi la buat si Talib dan Norma fening nanti. Jgn sesekali byk soal/pertikaikan apa yg mereka usahakan sebb seme tu akan mengusutkan fikiran depa je lagi.

Ya Allah, semoga Kau berikan yg terbaik buat Norma, Talib dan baby Rafiq.

mamaDanialBucuk-yg Berjaya lagi Maju said...

kak, bila tu norma surgery?selasa lepas saya msg talib dia bgtau postponed..kami kwn2 plan nak jenguk dia lepas surgery..=)

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...