Sunday, March 06, 2011

Happy 1st Anniversary Talilb n Norma

Slamat Ulang Tahun Perkahwinan Talib n Norma ( 6 Mac 2011 ) ..muga semua nya selamat ...Amin .
Norma akan operate this Wednesday 8 Mac 2011 .

< pic removed >

Sabtu , bawak baby Rafiq jumpa mama n papa dia ...Norma seronok sangat dapat jumpa Rafiq ...Rafiq plak diam je cam tahu tahu je mama dia ada kat sebelah .


<  pic removed >

sebak rasa nya nengok gamba nih ...


 kita org duk kat spital sampai la kena halau ngan pulis muahahhahaha ....

Nih khas utk Mama n Papa Rafiq


Auntie2 and Uncle2 sekalian jgn la wisau kan Rafiq tau ...semua org sayang kan Rafiq . Skrg Rafiq wisau kan mama je . Hari tew sonok dapat jumpa mama walaupun beberapa jam je dapat la Rafiq rasa kehangatan badan mama n dapat la Rafiq rasa cam na duk 1 family ...Auntie2 n Uncle2 sekalian tolong doakan mama Rafiq ya . Harap pembedahan dia berjalan lancar dan Mama dapat bersama Rafiq . ..apa apa pun ini adalah saat getir buat mama . Mama takut sebenarnya bila tahu yg nanti dia akan di bedah . Mama sangat sangat perlukan sokongan dan dorongan terutama nya kaum keluarga ..org org yg dia sayangi dan mereka yg sentiasa dia sebut.

Kiter misti rasa seronok bila rasa kiter di hargai dan di sayangi .. Rafiq harap mama kuat dan tabah . Mama jgn la wisau apa pun ...mama ingat je Rafiq ...kuat kan semangat mama untuk Rafiq dan papa ...Rafiq sayang mama .


Selamat Ulangtahun perkahwinan ...Mama n Papa .

Kadang kiter jatuh tersungkur lemah tak bermaya dan tak mampu berdiri . Kiter rasa cam ini la penghujung nya . Kita putus harapan . Kita rasa semua org tak sayang kan kiter tak ingat kan kiter but kita patut bersyukur kadang ada org lain yg dapat memenuhi kekosongan kita yg dapat hulur kan tangan n papah kiter berjalan ...alhamdulillah kite masih ada suami / isteri , kaum keluarga tercinta , mereka2 yg sayang kan kiter dan para sahabat yg tak putus2 beri dorongan ..sebab kiter tak mampu hidup sendiri .......................renung renung kan ..

hari nih kiter yg terlantar sakit ....sok sok sapa yg tahu .......


org kata kiter dapat mengenal hati budi seseorang itu apa bila kesusahan n kemiskinan menimpa n apabila kiter sakit ............bila di pikir balik benda tew mmg betul ...something yg patut kita pikirkan sebelum kiter lelap kan mata

Kadang ai pun terpikir kalau la ai sakit or sutan sakit or something happen to one of us ...apa akan jadi kat anak anak . ...sapa nak jaga dia org ...cam na life dia org pas tuh ....perg bila dah jd parents nih benda pertama yg kiter wisau anak anak la ...... :(

Thanks Fifa sebab sudi share kisah hubby u ...rupanya ramai jugaks yg kesusahan n di uji ngan ujian yg sangat hebat ...

Ai tanya Sutan ...Talib tak mo balik ke umah dia kejap ...rehat ke tido ke ..sebab banyak hari dia duk kat hospital .

Then Sutan kata ...Talib tak mo balik ...dia nak sentiasa kat Norma ...kalau apa apa pun berlaku nanti biar dia puas hati dapat jaga Norma ...bila Norma sakit cam nih dia rasa dia patut setia berada di sisi norma ........so sweet kan ..

Pak Sutan kalau kiter sakit awak pun jaga kiter tau ....kalau awak sakit pun kiter akan setia tunggu n jaga awak .



Ai tak beberapa pasti apa nama tumor Norma but Talib kata CT Scan n MRI tunjuk tumor tew kat belah belakang ...so sama ada 3 tew la . Doc Kim nanti PM me ek ....apa risk dia kay ..


Nikah - Pontian
Sanding - Pontian
Reception - Penjara Kajang

19 comments:

inz74 said...

kak e doakan smoga norma selamat mjalani pmbedahan tu k...muni jgn lah risau sgt...insyallah semuanya selamat k...bykkan berdoa...dan jgn lupa pesanan kak e tu...pesanlah jgk ke talib tu....sedih bila kak e baca n lihat wajah rafiq...xleh nak naip doh ni...airmata asyik tkuar aje...apa2 pun sabar k...krm salam kat smua....

Gieyana said...

moga Norma selamat jalani pembedahan tue k...sure perit mata memandang perit lg bahu memikul kan..

cantik pic..:)

zeera said...

semoga selamat semuanya. rafiq comel sgt :))

iEmA said...

sedihnya.. sama2 kita berdoa harap semuanya selamat..

AdanyaKauUntukku said...

saya sangat sebak..
moga Norma cepat sembuh ye
baby Rafiq pun tak banyak ragam
dia tau..mama dia dalam kepayahan..
moga keluarga ini diberi hidayah yang berlipat ganda dari Allah swt

Filla ~ Kasihs said...

moon, moga norma tabah hadapi dugaan.. suruh dia to be strong demi anak and husband dan semua yg sayangkan dia.. operation 8hb selasa lah moon.. betul ko cakap.. nak sakit tetiba jer.. dugaan kalau tuhan nak bagi.. sedia ngan tidak kene lah hadapi jugak.. bak kata ko, kalau sakit nak ke pak radie tunggu aku 24jam.. anak-anak cemana.. aishhh takut nak pikir..bila dah jadi kat norma sedih sgt aku rasa.. aku doakan norma dan semuanya dilindungi Allah s.w.t. amin...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai sebak plk tgk gmbr mommies & rafiq tue .. kita doakan semuanya berjalan lancar ..

Zaqyah Rezzaq said...

tak lekang mata kak norma tengok rafiq :'( saya faham apa yang kak moon seisi keluarga rasai. semoga semua baik-baik ye.

Miss Kim said...

Insyaallah nanti Nurul cari balik ape function otak belakang..otak belakang ada byk part..Risk operation tu depends on function otak belakang, that is, after operate, die akan mengganggu sedikit sebanyak function otak belakang. Nurul pun dah lupa function dia, belajar neurology 1 tahun yg lalu kak huhu.

Doc akan operate dulu, and lepas operate baru doc akan hantar specimen tumor tu pegi lab, check under microscope utk tau tumor tu cancerous or non-cancerous. (Sembuh atau tak seorang patient sangat depend on this lab result, tp still, kite sebagai manusia wajib bertawakal pd Allah..)

Doc ada bgtau tak operation tu nk remove SEMUA tumor or PARTIALLY dulu, or term medic kite pnggl 'debulking'?

mamaDanialBucuk-yg Berjaya lagi Maju said...

askum kak mun, saya ni kwn norma. nak mintak izin, boleh tak saya copy gambar norma bersama baby rafiq utk saya post kat blog saya?tq kak..

beautiful.anggun2u said...

ya allah..kesiannye..bayk kali dh baca kisah ni kt blog2 lain..tiap kali baca, tiap kali tu la menitis air ata ni..tbyng kalau dugaan ni terjadi kt diri sendri, terbayang anak yg sedang membesar..ya allah, jauhlkan la aku dgn dugaan2 besar sebegini..moga Norma n Talib tabah..Allah sgt syg kalian sekeluarga..mohon copy ye pics n cite ni.nak share kt blog saya..btw, salam perkenalan moon..

AURA KASIH said...

tiada kata-2... hanya doa yang dapat disampaikan... semoga Allah permudahkan segalanya...

AURA KASIH said...

Ya Allah... tiada kata dapat diucap... semoga Allah swt permudahkan segala-2nya...

mamamia said...

sayu hati dan sebak....bby rafiq lebih kurang sama umur dng bby sya (07.03.2011)...naluri Norma mungkin tak terucap..betapa dia ingin membelai Rafiq..ingin kucup Rafiq seluruh tubuh..seperti saya yg tiap2 hari merindui untk bersama baby setelah seharian baby bersama pengasuh.sama2 lah kita berdoa kepada ALLAH S.W.T agar mengurniakan keajaiban kepada Norma....amin..

mamamia said...

sy terharu & sebak sbb bby sy pun ada bby umur sebaya 07.03 2011 ~ bby Rafiq.sy dpt byangkan btapa Norma tersangat ingin membelai bbynyer..seperti mana sy seharian tinggalkan bby pd bby sitter.rindu nak peluk2 dan gomol.
semoga Norma cept smbuh dan semoga Allah s.w.t mengurniakan keajaiban kepada Norma...ikhlas dr naluri seorang ibu...mamamia1063..Penang.

Nur'alin said...

Baby Rafiq sangat kecil untuk memahami tp dari gambar2 ni, baby rafiq seperti tahu tentang mamanya. Semoga Norma sembuh. Amin...

zura said...

i speechless la...anyway di bln yg penuh keberkatan ini marilah kita sama2 mendoakan semoga dipermudahkan segala urusan nya..insyallah...semoga Allah mengurniakan keajaiban kpd norma..insyaallah dgn kesabaran dan ketabahan suami,anak dan keluarga tercinta norma dpt menjalani kehidupan sprt biasa...w/pun saya tdk mengenalinya ttp saya dpt rasakan nalurinya sbgai seorg ibu...ya Allah ya Tuhanku di bln yg mulia ni Engkau berilah kekuatan dan ketabahan kpd norma utk dia meruskan perjuangan nya..amin amin amin......

gadisworld said...

salam..
sebelum ni saya hanya sekadar silent readers..tapi hati saya tersentuh sangat bila baca n3 ni..saya seorang ibu n naluri tu rasa kuat sangat..semoga mama rafiq kembali sihat..insyaallah...

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...